E-TECH 100% ELECTRIC

Vozila Renault, ki so opremljena s tehnologijo E-Tech 100% electric.
TEHNOLOGIJA ELEKTRIČNIH VOZIL

Električna tehnologija v Renault vozilih temelji na večletnem strokovnem znanju iz sveta F1. Ustvarjena je bila z namenom, da bi ponudili optimalen doseg električne vožnje. 

Ali ste pripravljeni na vožnjo v popolni tišini in z ničelnimi emisijami?

5 zanimivosti o tehnologiji E-Tech 100% electric


PREPROSTO ELEKTRIČNO ŽIVLJENJE

Poiščite odgovore na vsa vprašanja in si zagotovite, da bo vaša vozna izkušnja in vzdrževanje vašega električnega vozila Renault še bolj preprosto. 
Twingo E-Tech electric - odkrijte tehnologijo - prednosti
PREDNOSTI ELEKTRIČNEGA VOZILA
Električna vozila s tehnologijo E-Tech 100% electric so okolju prijazna, stroškovno učinkovita in udobna ter zagotavljajo dinamično, tiho vožnjo brez tresljajev.
Twingo E-Tech electric - odkrijte tehnologijo - prednosti
DOSEG VOŽNJE
Doseg vožnje pri električnih vozilih s tehnologijo E-Tech 100% electric, lahko doseže tudi do 480 km po WLTP*. 

Na doseg vožnje električnega vozila vplivajo različni dejavniki, kot so vaš slog vožnje, zunanja temperatura, klanec, strmina ali vrsta ceste. 

*odvisno od modela vozila in različice
Twingo E-Tech electric - odkrijte tehnologijo - polnjenje
POLNJENJE ELEKTRIČNEGA VOZILA
Električna vozila lahko polnite vsak dan in povsod, kjer so na voljo polnilne postaje ali vtičnice za polnjenje električnih vozil. Vozilo lahko polnite doma, v službi ali na ostalih javnih polnilnicah.
Twingo E-Tech electric - odkrijte tehnologijo - prednosti
VZDRŽEVANJE ELEKTRIČNEGA VOZILA
Vzdrževanje električnih vozil je enostavnejše in cenejše od vozil z notranjim zgorevanjem, z do 30 % nižjimi stroški v obdobju treh let. Naša mreža Renault vam prav tako pomaga pri tem, kar potrebujete. 
Twingo E-Tech electric - odkrijte tehnologijo - prednosti
100% ELEKTRIČNA IZKUŠNJA

Da bi vam olajšamo pot pri prehodu na 100% električno mobilnost, je Renault skupaj s svojimi partnerji razvil niz storitev, ki vam poenostavijo vsak trenutek vašega vsakdanjega življenja. 

VPRAŠANJA O ELEKTRIČNIH VOZILIH

ZAKAJ KUPITI ELEKTRIČNO VOZILO RENAULT?
Glavni razlogi, zakaj preiti na elektriko, so: 
 • Električna vozila so okolju prijaznejša za vožnjo: ne oddajajo izpustov CO2, hlapov ali delcev, ki nastanejo pri zgorevanju. 
 • Njihova uporaba je ekonomična: nižji stroški vzdrževanja, cena električne energije je nižja od cene goriva, brezplačno parkiranje v nekaterih mestih, dostop do območij z nizkimi emisijami in drugo. 
 • So prijetni za vožnjo: tiha vožnja brez tresljajev in potrebe po menjavi prestav, dinamična vožnja z ostrim pospeševanjem in zaviranjem.
  KAKŠEN JE DOSEG BATERIJE ELEKTRIČNEGA VOZILA?
  Doseg baterije je odvisen od tipa baterije kot tudi od elektromotorja, s katerim je baterija povezana. Baterija ima kapaciteto, izraženo v kWh. Ta prostornina je podobna prostornini rezervoarja za gorivo. Električni motor uporablja več ali manj kapacitete baterije, odvisno od modela vozila, njegove teže in ostalih dejavnikov. 
  Doseg vožnje se razlikuje tudi glede na druge zunanje dejavnike, kot so vrsta ceste, hitrost, temperatura in celo slog vožnje. Na podlagi inovacij v raziskavah in razvoju so vozila, opremljena s pogonskimi sklopi E-Tech 100 % electric, opremljena s tehnologijo, kot je toplotna črpalka ali sistem predpriprave vozila(ogrevanje vozila), ki je namenjen optimizaciji dosega baterije. 
  Pri Renault sta na voljo dva modela s tehnologijo E-Tech 100% electric: 
  • Renault Megane E-Tech 100% electric - do 480 km po WLTP 
  • Renault Twingo E-Tech 100% elektric – do 270 km po WLTP 

  Dobro je vedeti: Način vožnje ECO prilagodi različne nastavitve v vašem vozilu, tako da si lahko tako še dodatno povečate doseg vožnje. Uporaba toplotne črpalke* prav tako znatno zmanjša porabo energije, potrebne za ogrevanje vašega vozila, in tako poveča vaš doseg.


  *odvisno od modela vozila in različice.
   KAKO POGOSTO JE TREBA POLNITI ELEKTRIČNO VOZILO?
   Čas polnjenja vozila je odvisen od: 
   • vozila, kapacitete baterije in polnilnega kabla;
   • zunanjih dejavnikov, kot sta moč polnilne točke ali vtičnice in jakosti, ki jo sprejme polnilni kabel; 
   Časovne intervale polnjenj za vsako električno vozilo Renault si lahko ogledate na strani za polnjenje. 

   Dobro je vedeti: čas polnjenja baterije ni linearen. Hitrost polnjenja je odvisna od stanja napolnjenosti baterije in temperature. Na primer, zadnjih 20 % se bo polnilo dlje časa. Zato se na hitri polnilni postaji izogibajte polnjenju nad 80 % dnevno. Za brezhibno delovanje baterije v vašem električnem vozilu je priporočljivo, da nivo napolnjenosti baterije ne pade pod 15 %.
    KAKŠEN STROŠEK PREDSTAVLJA POLNJENJE ELEKTRIČNEGA VOZILA?
    Cena polnjenja električnega vozila se razlikuje glede na model vozila, domačo in javno polnilno točko ter je odvisna od cene električne energije. 
     KAKŠNA JE PORABA ELEKTRIČNIH VOZIL?
     Poraba električnega vozila je odvisna od več dejavnikov, kot so teža vozila, vrsta ceste in način vožnje, če naštejemo le nekatere. Ti elementi so ponovno ustvarjeni med evropskim standardom, znanim kot WLTP, za določanje porabe in dosega vožnje. Čeprav ni mogoče zagotoviti skupne vrednosti za vsa električna vozila, je mogoče podati povprečje za vsak model električnega vozila. Megane E-Tech 100 % electric porabi približno 15,5 kWh/100 km po certifikacijskem ciklu WLTP (v nasprotju s približno 6 L/100 km pri bencinskem ekvivalentu). Zanimivo je, da je porabo električnega vozila mogoče nadzorovati z različnimi vgrajenimi tehnologijami, kot je način ECO.
      ALI JE OGLJIČNI ODTIS ELEKTRIČNEGA VOZILA NIŽJI KOT PRI VOZILU S KLASIČNIM POGONOM?
      Glede na študijo, ki jo je objavil Transport & Environment (T&E)* 21. aprila 2020, je odgovor pritrdilen. Znotraj te študije so obravnavali dizelska, bencinska in električna vozila v številnih različnih scenarijih. Ne glede na scenarij je ugotovitev enaka. Električna vozila imajo manj COizpustov. V najboljšem primeru do 81 % manj. Čeprav je res, da ima izdelava električnega vozila večji vpliv na ogljični odtis kot izdelava vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem, ko pa je vozilo vključeno v promet, so emisije CO2 ničelne in emisije delcev nizke. Ogljični odtis električnega vozila se skozi njegovo življenjsko dobo zmanjšuje.

      *Evropska organizacija, ki vključuje okoli petdeset nevladnih organizacij.     

       odkrijte več