PREDNOSTI VOZIL RENAULT
S TEHNOLOGIJO E-TECH 100% ELECTRIC

STROŠKOVNO UČINKOVITA
Električna vozila so cenejša za uporabo, električna energija pa je cenejša od goriva. Vzdrževanje je zaradi enostavnejše zasnove pri električnem vozilu tudi do 30 % cenejše.
TIHA IN DINAMIČNA

Vožnja z električnim vozilom vam prinaša neprekosljivo udobje. Dinamično, gladko in tiho pospeševanje zagotavlja sproščeno vožnjo.
OKOLJU PRIJAZNA

Električna vozila med uporabo ne onesnažujejo, saj njihov pogon ne temelji na nobenih fosilnih gorivih. To v praksi predstavlja znatno nižje ali skoraj ničelne CO₂ emisije in manj onesnaževanja okolja v celotni življenjski dobi vozila. Emisije CO₂ nastanejo le med proizvodnjo vozila.

stroškovno učinkovita tehnologija

Stroški delovanja električnega vozila so v povprečju trikrat nižji kot pri vozilu z motorjem z notranjim zgorevanjem. S polnim polnjenjem, ki stane manj kot rezervoar goriva za vozilo z motorjem z notranjim zgorevanjem, in možnostjo prejemanja državnih spodbud ali subvencij je električno vozilo stroškovno najučinkovitejša izbira za vaše vsakdanje življenje. 
E-Tech 100% electric - purchasing incentives - Renault
subvencije za električna vozila
Z električnim vozilom Renault boste doživeli vrhunsko vožnjo, ne da bi obremenjevali okolje. Želite zmanjšati stroške goriva in vzdrževanja vozila? Električna vozila Renault so odlična izbira za varčno vožnjo. S pomočjo subvencije Eko sklad pa so tudi ugodnejša izbira. 
E-Tech 100% electric - maintenance costs - Renault
nižji stroški vzdrževanja
Električno vozilo nima filtra za olje, jermenov ali vžigalnih svečk. Motor je enostavnejši in vsebuje manj delov. Tako je vzdrževanje električnega vozila do 30 % cenejše kot vzdrževanje vozila z motorjem na notranje zgorevanje (v prvih 3 letih).
E-Tech 100% electric - electric car resale
lažja nadaljnja prodaja
Električno vozilo E-Tech ima zanesljivo baterijo, ki lahko z veliko prevoženimi kilometri deluje več let. Za naše baterije velja garancija 8 let ali 160.000 km. Povpraševanje za rabljenimi električnimi vozili je precej veliko, zato je nadaljnja prodaja vozila lažja.

tiha in dinamična tehnologija

Vožnja z električnim vozilom ponuja visoko zmogljivo in gladko vožnjo brez tresljajev, vonjav ali hrupa motorja.
nova izkušnja tihe vožnje
Naj vas navduši tiha vožnja, saj elektromotor pri električnem vozilu ne povzroča hrupa. Brez motečih zvokov v kabini se boste lahko sprostili in še bolj uživali v vozilu!
visoka zmogljivost
Električna vozila zagotavljajo bolj odziven zagon in bolj dinamično pospeševanje kot vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem. Ostri pospeški brez menjave prestav poskrbijo za gladko in prijetno vožnjo.

okolju prijazna tehnologija

Brez emisij CO2 med vožnjo in z uporabo obnovljivih virov energije ter baterij, ki jih je mogoče reciklirati, je električno vozilo s tehnologijo E-Tech 100% electric, vozilo prihodnosti.
PORABA
E-Tech 100% electric - poraba - Renault
poraba
Ko upočasnjujete, ali se ustavljate, električno vozilo ne porabi energije, kar pa ne velja za vozila z motorjem na notranje zgorevanje, ki lahko porabijo do 1 L/h. Poleg tega so elektromotorji s približno 90 % učinkovitostjo in rekuperacijo energije med zaviranjem veliko bolj stroškovno učinkoviti v več fazah ustavljanja in speljevanja v prometnih zastojih.
EMISIJE
E-Tech 100% electric - emissions - Renault
emisije
Ničelne. Brez emisij CO2 med vožnjo. Ničelne emisije CO2 ali brez onesnaževal okolja, ki so škodljiva za zdravje.
*v skladu s protokolom WLTP.
OBNOVLJIVA ENERGIJA
E-Tech 100% electric - renewable energy - Renault
obnovljiva energija
Električno vozilo lahko poganja 100 % obnovljiva energija. Obstaja namreč veliko okolju prijaznih načinov polnjenja vašega električnega vozila: 
  • dobavitelj zelene elektrike za domače polnilno mesto, 
  • javne polnilne točke, ki imajo dobavo obnovljive energije, ali energije, proizvedena s sončno elektrarno.
PONOVNA UPORABA
E-Tech 100% electric - ponovna uporaba - Renault
ponovna uporaba in recikliranje
Baterija električnega vozila ima več življenj oziroma jo je mogoče ponovno uporabiti. Druga življenjska doba baterije se v povprečju začne po 10 do 15 letih ali ko pade pod 70 % svoje napolnjene zmogljivosti. Nato se lahko uporabi na primer za shranjevanje energije, ki jo proizvedejo vetrne turbine. Zadnja stopnja življenjske dobe baterije je recikliranje. Vse te stopnje so iz projekta Refactory, ki se izvajajo v prvih tovarnah, namenjenih krožnemu gospodarstvu (Flins leta 2021 in Sevilla od leta 2023).

vprašanja o prednostih električnih vozil

VOŽNJA Z ELEKTRIČNIM VOZILO: KAKŠNA JE RAZLIKA?
Razlika v udobju električnega vozila je občutna. Bolj gladko, dinamično pospeševanje, brez vonja, brez hrupa in brez tresljajev. Samodejni menjalnik, ki je preprost za uporabo z manj premiki med vožnjo. Kar pomeni bolj sproščeno in enostavno vožnjo. 
Dobro je vedeti: Uživajte v vožnji brez hrupa, razen pri hitrosti pod 30 km/h, ko sistem za opozarjanje na pešce začne iz varnostnih razlogov zvočno opozarjati, s čimer tudi druge udeležence v prometu obvesti o vašem prihodu.
KAKO IZBRATI ELEKTRIČNO VOZILO?
Vaša izbira električnega vozila je odvisna od: 
  • števila kilometrov, ki jih dnevno prevozite;
  • najpogostejših voznih okolij (mesto, avtocesta itd.);
  • števila sedežev in notranjega prostora, ki ga potrebujete. 

Če se veliko vozite po avtocesti, izberite vozilo z večjim dosegom, saj bo hitrost vplivala na večjo porabo električne energije. Daljši doseg vožnje ne predstavlja bistvenega pomena za voznika, ki se vozi predvsem na krajših razdaljah v mestnih območjih. 

Odkrijte električni vozili Renault s tehnologijo E-Tech 100% electric:
  • Renault Megane E-Tech 100% electric, popolnoma električna limuzina; 
  • Renault Twingo E-Tech 100% electric, zabavno mestno vozilo.
KAKO JE Z NADALJNO PRODAJO ELEKTRIČNIH VOZIL?
Vsekakor je nadaljnja prodaja električnih vozil bolj preprosta kot prodaja vozil s klasičnimi pogoni. Najprej zaradi razlogov, ki so specifični za električna vozila: 
  • predstavljajo bolj ekonomičen način transporta kot vozila s klasičnimi pogoni;
  • imajo nižje stroške vzdrževanja, cenejše polnjenje in parkiranje v mestih postaja brezplačno. 
Na splošno je vožnja z električnim vozilom prijetnejša – bolj gladka, tišja in z bolj dinamičnim pospeškom. Število polnilnih mest narašča. Vedno lažje je polniti kadarkoli in kjerkoli.

odkrijte več