POLNJENJE VOZIL RENAULT
S TEHNOLOGIJO E-TECH 100% ELECTRIC

E-Tech 100% electric - charging at home - charging at work - Renault
POLNJENJE DOMA ALI V SLUŽBI
Vaše električno vozilo se polni po električnem omrežju z različnimi razpoložljivimi kabli. Če imate 7,4 kW AC enofazno ali 11 kW AC trifazno domačo vtičnico, boste imeli dostop do izboljšanega polnjenja. Če imate ojačano vtičnico, bo polnjenje možno, a bo potekalo počasneje.
E-Tech 100% electric - charging on the road - charging away from home - Renault
POLNJENJE NA POTI
Ne glede na vaše potovalne navade je vaše električno vozilo združljivo s številnimi javnimi polnilnimi točkami. Več kot 300.000 polnilnih točk je na voljo po vsej Evropi. V mobilni aplikaciji My Renault imate na voljo pregled nad vsemi polnilnimi točkami, ki so na voljo.

POLNJENJE DOMA

OPREMA ZA POLNJENJE
E-Tech 100% electric - recharge sur une borne AC 7 kW ou 11 kW - Renault
polnjenje na 7 kW ali 11 kW AC polnilni točki
Idealno za uporabo med srednje dolgim postankom, 100 km v približno 2,5 urah pri 7,4 kW polnilnem mestu. 

Zasnovan je posebej za to uporabo za hitrejše polnjenje.
E-Tech 100% electric - charging with a reinforced or standard socket - Renault
polnjenje z ojačano ali standardno vtičnico
 • napolnite do 100 km dosega WLTP v 7 urah na standardni vtičnici; 
 • napolnite do 220 km dosega WLTP v 10 urah na ojačani vtičnici; 
 • Če nimate na voljo posebne opreme, je ojačana vtičnica zasnovana tako, da varno zagotavlja moč do 3,7 kW (16 A); 
 • kot zadnja možnost je standardna vtičnica, ki naj bi jo uporabljali le občasno, saj je najpočasnejša možnost z močjo 2,3 kW (10 A), tako da lahko popolnoma varno polnite hitreje.
MOŽNOSTI KABLOV
E-Tech 100% electric - recharge sur une borne AC 7 kW ou 11 kW - Renault
polnjenje na javni ali domači polnilni točki
Svoje električno vozilo lahko polnite samo s posebnim polnilnim kablom na namenski 7 kW do 22 kW polnilni točki. Na primer z Wallbox-om ali na javnih polnilnih mestih. Idealno za uporabo med srednje dolgim postankom (1 do 3 ure) s stalnim spremljanjem napolnjenosti na polnilni točki.
E-Tech 100% electric - domestic socket charging cable - Renault
polnilni kabel iz domače vtičnice
Ta kabel je namenjen občasni uporabi za polnjenje vašega vozila na običajni domači vtičnici, če ni na voljo drug hitrejši način polnjenja, ali v 16 A ojačani vtičnici v vašem domu za zmerne potrebe po polnjenju. Zagotavlja varnost polnjenja in nadzor preko vgrajene komunikacijske enote.
STROŠKI POLNJENJA
E-Tech 100% electric - charging costs - Renault
Polnjenje električnega vozila je stroškovno učinkovitejše od polnjenja vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem.

POLNJENJE NA POTI

JAVNE POLNILNE TOČKE
E-Tech 100% electric - charging costs - Renault
polnite vaše električno vozilo na poti
Številni nakupovalni centri ali javna parkirišča ponujajo posebna parkirna mesta s polnilnimi točkami, kjer lahko napolnite svoje električno vozilo. Razen stroškov parkiranja je ta storitev pogosto brezplačna.
MOŽNOSTI KABLOV
E-Tech 100% electric - charging cables - Renault
javna polnilna točka (22 kW)
Polnilni kabel, ki je standardno priložen vašemu vozilu, je univerzalen: omogoča vam polnjenje vozila na javnih in zasebnih polnilnih točkah do 22 kW. Javne polnilne točke so povsod in se še naprej širijo: nakupovalna središča, mestna središča, pisarne, parkirišča in drugo.
E-Tech 100% electric - charging cables - Renault
DC ultra-hitra polnilna točka (do 50 kW)
DC ultra-hitra polnilna točka ima že vgrajen kabel za polnjenje. Vse kar morate storiti je, da potrdite zagon polnjenja in priključite svoje vozilo, da zelo hitro obnovite doseg vožnje. V tem posebnem primeru se povezovalni konec priključka razlikuje od drugih kablov, so pa vsi kabli na hitrih polnilnih točkah združljivi z vašim električnim vozilom. Z Megane E-Tech 100% electric obnovite 300 km WLTP v 30 minutah ali 200 km dejanskega dosega vožnje na avtocesti*.
* Zunanje temperature vplivajo na največjo moč, ki jo sprejme baterija, in posledično na čas polnjenja.
STORITVE
mobilna aplikacija MY Renault
Načrtujte svoja potovanja glede na potrebna polnjenja in nadzorujte svoje električno vozilo na daljavo z načrtovanjem polnjenja baterije.
STROŠKI
E-Tech 100% electric - costs - Renault
Ko ste na poti, je priporočljivo, da električno vozilo polnite na javnih polnilnih točkah. Stroški polnjenja se razlikujejo glede na ponudnika in vam jih lahko zaračunajo na različne načine: 
 • po porabljeni kWh, 
 • po porabljenem času 
 • ali oboje hkrati.

z dobrimi praksami polnjenja za daljšo življenjsko dobo baterije

NASVETI ZA POLNJENJE
Polnjenje je pomemben del vašega 100% električnega vsakdanjega življenja. Pripravili smo nekaj uporabnih napotkov, kako zagotoviti, da bo polnjenje električnega vozila bolj praktično, stroškovno učinkovito in okolju prijazno. 
STROŠKOVNO UČINKOVITI NAPOTKI
Načrtovanje in spremljanje polnjenja vašega električnega vozila z mobilno aplikacijo My Renault. Načrtujte polnjenje ob točno določenem času, da izkoristite ugodnejše cene izven obremenitev električnega omrežja. S pomočjo mobilne aplikacije My Renault lahko na daljavo preverite, ali se vaše vozilo polni, ali se je polnjenje končalo.
NAPOTKI GLEDE NAČINA IN HITROSTI VOŽNJE
Za optimizacijo dosega vožnje se odločite za dnevno polnjenje med 15% in največ 80% nivoja napolnjenosti baterije svojega električnega vozila. Napolnite do 100% le pred daljšimi potovanji.
NAPOTKI ZA BOLJ OPTIMALNO NAČRTOVANJE POTI
Če se nameravate ustaviti in med vožnjo narediti srednje dolg postanek, izberite hitro polnilno točko. Tako boste prihranili denar.
E-TECH POTI/POTOVANJA Z VGRAJENIMI GOOGLE STORITVAMI
Optimizirajte svoja potovanja z električnim vozilom z uporabo Google Maps*. Če vnesete cilj, katerega z ravnjo napolnjenosti baterije ni mogoče doseči, se vam bodo na zaslonu izpisale razpoložljive polnilne točki na vaši poti in najboljša kombinacija (ciljni odstotek napolnjenosti za vsak postanek), da boste lahko čim prej dosegli cilj. 
*odvisno od modela in različice.

vaša vprašanja o polnjenju električnih vozil

KAKO POTEKA POLNJENJE ELEKTRIČNIH VOZIL?
Obstajata dve vrsti električnega toka: AC in DC. Običajne polnilne točke (domače in javne) ponujajo izmenični tok (AC). Hitre polnilne točke, ki jih najdete na avtocestah, ponujajo enosmerni tok (DC). Baterija električnega vozila deluje z enosmernim tokom, zato polnilnik vozila pretvori izmenični tok v enosmerni, ko je vaše vozilo priključeno na običajno polnilno točko.
KAKO POGOSTO JE POTREBNO POLNITI ELEKTRIČNO VOZILO?
Kako pogosto polnite svoje električno vozilo, je odvisno od številnih dejavnikov. 
Faktor št. 1: model vozila.  Vsak model vozila je drugačen, zato se lahko doseg vožnje razlikuje. Električna vozila Renault so zasnovana tako, da nudijo doseg, ki je primeren za vsakogar in lahko z njimi po standardu WLTP dosežete do 480 km. 
Faktor št. 2: uporaba.  Različne vrste voznih terenov, način vožnje, promet in vremenske razmere (temperature) vplivajo na porabo energije. Zaradi teh dejavnikov je nemogoče predlagati "splošno" pogostost oziroma frekvenco polnjenja. 
Odkrijte nekaj praktičnih napotkov:  
 • preberite oznake na instrumentni plošči; 
 • za vsakodnevno uporabo priporočamo, da se izognete padcu nivoja napolnjenosti stanja baterije pod 15%, hkrati pa poskrbite, da ne polnite vozila, ko je nivo napolnjenosti baterije višji nad 80 % baterije: 
 • baterijo napolnite do 100% samo pred daljšimi potovanju; 
 • kadar koli je to mogoče, poskusite polniti doma v času izven obremenitve električnega omrežja, da kar najbolje izkoristite ugodnješo elektriko.
   KAKO LAHKO MRAZ IN ZIMSKE RAZMERE VPLIVAJO NA POLNJENJE BATERIJE?
   Največja dovoljena moč polnjenja za vsako električno vozilo se spreminja glede na napolnjenost baterije (%) in njeno temperaturo (°C). Če je temperatura litij-ionske baterije prenizka, bo sistem za upravljanje baterije občasno omejil zmogljivost polnjenja, da zagotovi varnost komponent. To varnostno varovalo pa vpliva na to, da je čas, potreben za polnjenje, daljši; pozimi predvsem na ultra hitrih polnilnih mestih z enosmernim tokom. Za rešitev tega pojava Renault zagotavlja (odvisno od modelov in različic) sistem predpriprave baterije za optimizacijo polnilne moči in s tem tudi optimizacijo časa polnjenja.

    odkrijte več