Rafale E-Tech Hybrid

Caudron-Renault Rafale

Rafale, ime, značaj, zgodba

Legendarno letalo, Caudron-Renault Rafale, je imelo vse genetske značilnosti našega novega vozila: edinstveno tehnologijo, drznost, gibčnost in oblikovanje. Renault Rafale je poklon strokovnosti, tehnologijam in viziji, ki izhajajo iz naše zgodovine letalstva in so posvečene vrhunskim zmogljivostim.    
1920 zračni, železniški in cestni promet
Renault ima resnično pionirsko vlogo pri razvoju motorjev za vozila, vlake in letala.
1933 korak k letalstvu
Z velikim navdušenjem nad letalstvom in tekmovanji je Louis Renault kupil Caudron in ustanovil Caudron-Renault.
1934 rojstvo Caudron-Renault Rafale
Zgodovina aerodinamike in francoskega dizajna. Ta "nebeški dirkač", katerega ime spominja na veter, je bil zasnovan za športna tekmovanja.
1934 vpliv aeronavtike in aerodinamike pri dizajnu
Delo Marcela Riffarda, inženirja, ki je oblikoval letalo Caudron-Renault Rafale, je vplivalo na oblikovanje vozil Renault Nervasport in Renault Étoile Filante.
zgodba o uspehu
Ta pionirski duh, ta želja po preseganju meja, je bilo že v 30. letih 20. stoletja močno prisotno, ko so zgodbe o uspehu pisali "asi" letalstva Hélène Boucher, Maryse Bastié, Madeleine Charnaux in Maryse Hilsz.     
Hélène Boucher
Hélène Boucher, nadarjena letalka je junija 1934 podpisala pogodbo s podjetjem Caudron-Renault. Pot v letalstvu je nadaljevala s številnimi dosežki: svetovni rekord za lahka letala na razdalji 1000 km; mednarodni rekord hitrosti na razdalji 100 km v vseh kategorijah; rekord na razdalji 1000 km s povprečno hitrostjo 409 km/h. 

8. julija 1934 je na dirki v Angersu zasedla drugo mesto, potem ko je neprekinjeno dvanajst ur letela sama s svojim Caudron-Rafale. Mesec dni kasneje je za krmilom 140 KM (104 kW) Caudron-Renault monoplana postavila ženski svetovni rekord s hitrostjo 445 km/h!

in še mnogi drugi dosežki

Maryse Hilsz
Maryse Hilsz, ženska z močno voljo po dosežkih, je podrla številne rekorde v hitrosti in razdalji. 30. decembra 1938 je podrla rekord v neprekinjenem letenju z letalom kategorije 1, v Caudron Simoun, s poletom v Port Etienne (Mavretanija) iz Istresa, gre za let dolg 3230 km.
Madeleine Charnaux
Kot zaposlena pri Caudron-Renault je postala prva ženska pilotka, ki je pridobila kvalifikacijo za kategorijo letenja v slabih vremenskih razmerah. Kmalu je na krmilu svojega letala Rafale podrla več rekordov, vključno z ženskim in splošnim rekordom hitrosti na razdalji 1.000 km, rekordom za prelet 100 km v dvoje in nato še rekordom za prelet v solo izvedbi.
Maryse Bastié
Bila je prva francoska ženska letalka, ki je postavila več ženskih rekordov. Komaj mesec dni po izginotju Jean Mermoz je preletela južni Atlantik od Dakarja do Natala v 12 urah in 5 minutah, letela je sama s 220 KM Caudron Simoun ter postavila ženski svetovni rekord hitrosti za to pot.
drznost, strast, uspeh
Podobno kot danes F1®, je bilo športno letalstvo v 30. letih 20. stoletja laboratorij za napredne raziskave in razvoj. Visoki standardi, inovacije in težnja k napredku so vrednote, ki so preživele preizkušnjo časa in se odražajo danes v naših pisarnah, tovarnah in izdelkih. Renault Rafale je izjemen primer in rezultat tega.

ODKRIJTE VEČ

Rafale E-Tech hybrid - SUV coupé
Rafale E-Tech hybrid
Renault Rafale E-Tech full hybrid
obveščajte me
The Originals Renault
primerki Caudron-Renault C.450