4CONTROL ADVANCED

Sistem 4Control Advanced edistveno izboljša obvladovanje vozila, saj je preprost za upravljanje in okreten pri nizkih hitrostih, pri visokih hitrostih pa je stabilen in varen. V kombinaciji z večkrakim zadnjim vzmetenjem je krmiljenje ostro in pomirjujoče, hkrati pa natančno obvladuje ovinke in zavoje.
OKRETNOST IN MANEVRIRANJE

OKRETNOST IN VODLJIVOST
Pri nizkih obratih ali pri manevriranju tehnologija 4Control napredno usmerja zadnji kolesi do 5° v nasprotno smer sprednjih koles, kar omogoča obračalni krog primerljiv s tistim pri mestnih vozilih. Pri hitrosti nad 50 km/h se zadnji kolesi obračata do 1°, kar zagotavlja izboljšano stabilnost vozila Renault Rafale med hitrimi zavoji.
MANEVRIRANJE IN PARKIRANJE
V mestnu je 10,4-metrski obračalni krog primerljiv s tistim pri mestnih vozilih. Za lažje manevriranje pri parkiranju se zadnji kolesi lahko obračata do 5°.

IZBOLJŠANA STABILNOST NA CESTI

STABILNOST MED ZAVOJI
Pri vožnji v zavojih s hitrostjo večjo od 50 km/h se vsa 4 kolesa obračajo v isto smer, kar zagotavlja boljši oprijem ceste. Sprednji kolesi se obračata do 35°, zadnji kolesi pa do 1°, kar zagotavlja večjo stabilnost med zavoji.
ŠE VEČ UŽITKA V VOŽNJI
Renault Rafale vključuje:
- velike pnevmatike (245 mm) in posebne nastavitve vzmeti, amortizerjev in stabilizatorjev,
- elektronski sistem za krmiljenje zadnjega vzmetenja, 
- sistem Vehicle Motion Control, razvit za optimizacijo hitrosti v zavojih ter izboljšanje oprijema ceste na neravnem in poškodovanem cestišču,
- krmiljenje, prilagojeno za popolno natančnost v ovinkih.

  MULTI-SENSE

  Renault Rafale E-Tech hybrid - 4Control
  Izbirate lahko med 4 načini vožnje, s katerimi si vaš Renault Rafale prilagodite glede na potrebe: 
  - zvok motorja in odzivnost 
  - trdota krmiljenja 
  - ambientalna osvetlitev 
  - nastavitev voznikovega zaslona.

  MULTI-SENSE vam ponuja prilagojeno izkušnjo za volanom.

  VEČ O VOZILU RAFALE

  Slike na spletni strani www.renault.si so le simbolične in zgolj informativne narave. Prikazane cene so priporočene maloprodajne cene. Vsi podatki in informacije, omenjeni na spletni strani in v dokumentih, so začasni in se lahko spremenijo, prav tako si v tekstovnem delu pridržujemo pravico do napak. Zaradi posledic globalnega pomanjkanja polprevodnikov in drugih surovin nekateri elementi opreme, prikazani na spletni strani ali v brošuri, trenutno niso na voljo. Za najnovejše informacije se obrnite na najbližjega pooblaščenega prodajalca.

  ODKRIJTE PONUDBO NAŠIH VOZIL RENAULT

  MEGANE CONQUEST
  Megane Conquest
  Austral
  Austral
  Espace
  Espace