nova vozila Renault

R5 Turbo 3E, rojen za driftanje

  • Slikovit, povsem električno gnan in za driftanje zasnovan razstavni prototip, ima v okviru proslavljanja 50. obletnice modela Renault 5 vlogo počastitve najbolj mitičnih športnih različic tega modela: Renault 5 Turbo in Renault 5 Turbo 2.
  • Ta reinterpretacija, namerno bujna in prekipevajoča, njene zmogljivosti pa vrhunske, je uglašena na zabavo in igre ( fun in gaming ), hkrati pa zaradi NFT* tudi digitalna.
  • R5 TURBO 3E je po študiji Renault 5 Prototip še en primer "električnega preporoda" enega ključnih modelov znamke. Renault tako elektrificira svoje zgodovino, da bi se kar najbolje pripravil za svojo povsem električno prihodnost v Evropi od leta 2030.
  •  Razstavni prototip R5 TURBO 3E bo svojo svetovno premiero doživel 25. septembra na tekmovanju Chantilly Arts & Elegance , od 17. oktobra pa bo razstavljen na mednarodni avtomobilski razstavi Mondial de l'Auto v Parizu.

Renault je januarja 2022 obljubil "živahno leto, polno presenečenj", ko je napovedal proslavljanje 50. obletnice Renault 5, enega najbolj pomembnih modelov znamke. Po sodelovanju na mnogih prireditvah, na primer v tekmovanju Rallye Monte-Carlo Historique , na avtomobilski razstavi Rétromobile , prireditvi Le Mans Classic in drugih, po razkritju razstavnega prototipa Renault 5 Diamant , je znamka za svetovno premiero razstavnega prototipa R5 TURBO 3E izbrala tekmovanje Chantilly Arts & Elegance 2022 , ki bo 25. septembra letos.
 
Ta povsem električen razstavni prototip, ki je del praznovanja 50. obletnice Renaulta 5, je sodoben poklon njegovima najslavnejšima športnima različicama: Renaultu 5 Turbo in Renaultu 5 Turbo 2. Logično je, da je dobil ime R5 TURBO 3E , saj številka tri označuje zaporedje (po Turbo 2), črka E pa električen pogon.

* NFT ali Non-Fungible Token , nezamenljivi žeton, je v verigo podatkovnih blokov (blockchain) shranjena enota digitalnih podatkov, ki služijo kot potrdilo o pristnosti ozoroma o lastništvu. Ta edinstvena enota običajno vsebuje podatke o digitalnih datotekah, kot so fotografije, video ali zvočni posnetki.