nova vozila Renault

NOVI RENAULT SCENIC E-TECH ELECTRIC

PRVO BOLJ TRAJNOSTNO ZASNOVANO DRUŽINSKO VOZILO S POVSEM ELEKTRIČNIM POGONOM.
Po Renault Megane je zdaj na vrsti Scenic, da se iznajde na novo in prevzame udarno vlogo v novi generaciji Renault električnih vozil. Novi Scenic E-Tech 100% electric je zasnovan za družine, prilagojen njihovim potrebam, da potujejo svobodno, sproščeno in varno. Tako se popolnoma vklaplja v strateški načrt Renaulution, saj je zmes električne modernosti, uporabnih in intuitivnih tehnologij ter je zasnovan bolj trajnostno. To je prvo serijsko vozilo, ki udejanja ambicijo Skupine Renault, da postane avtomobilsko podjetje naslednje generacije v službi pravičnega prehoda. S tem uteleša njeno strategijo trajnostnega razvoja s tremi stebri: okolje, varnost in vključenost.

SCENIC: NJEGOVA 27-LETNA ZGODOVINA
Scenic je Renault zgodba z že 27-letno zgodovino. Scenic je bil rojen leta 1996 (pet let po razkritju oblikovalske študije z istim imenom leta 1991) in je na avtomobilski trg prinesel revolucijo, saj je bil prvi kompakten enoprostornik v evropski avtomobilski zgodovini. Njegovo ime izhaja iz »Safety Concept Embodied in a New Innovative Car«, oziroma »zasnova varnosti utelešena v novem inovativnem avtomobilu«.

Družine in njihove potovalne navade, pa tudi njihova globoka hotenja glede vplivov na okolje in varnosti, so se z leti spremenila in Scenic se jim je ves ta čas prilagajal, pogosto pa jih celo napovedoval. Danes je s povsem električnim pogonom na novo iznašel družinsko vozilo segmenta C in vabi na potovanje ob povsem ohranjenih genih pionirskega družinskega vozila. Scenic je bil od nekdaj zasnovan kot prvo vozilo v gospodinjstvu, ki med konci tedna in počitnicami služi tudi za dolge vožnje. Še vedno je tak, saj ima doseg več kot 620 kilometrov (po WLTP). Je tudi prvo električno avozilo, ki je zasnovano na bolj trajnosten način, in skrbi za dobrobit tako svojih potnikov kot tudi okolja. Z njim je družinsko vozilo prihodnosti že tukaj, zdaj.