nova vozila Renault

RENAULT SYMBIOZ, KOMPAKTEN DRUŽINSKI ŠPORTNI TERENEC NADALJUJE OFENZIVO VOZIL V C SEGMENTU

Renault je razkril ime novega kompaktnega družinskega športnega terenca segmenta C, ki se bo imenoval Symbioz. Ime Symbioz odseva nov oblikovni jezik znamke Renault, vozilo pa združuje užitke v vožnji, prostorno notranjost in energijsko učinkovitost hibridnega pogonskega sklopa E-Tech full hybrid 145. Renault Symbioz je najnovejše vozilo v okviru ofenzive znamke v segmentu C in se pridružuje paleti med seboj dopolnjujočih se vozil, ki s svojimi zasnovami izpolnjujejo vse potrebe kupcev. Renault Symbioz bo razkrit letošnjo pomlad.  
Ime Symbioz zveni kot francoska beseda »symbiose«, ki izhaja iz starogrške besede »symbiosis«, ta pa pomeni »živeti skupaj«, kar je vrednota, ki je globoko zasidrana v genski zasnovi znamke Renault, čigar slogan je »vozila življenja«. Gre za besedo, ki je podobna v mnogih jezikih: »symbiosis« v angleščini, »simbiose« v španščini in »simbiosi« v italijanščini, »simbioza« v slovenščini (sopomenka: sožitje), zaradi česar je ime Symbioz enostavno razumljivo za širok krog javnosti.  

"Za to novo kompaktno družinsko vozilo smo želeli ime s človeškim pomenom, ki izraža tesno povezanost družine s svojim vozilom. Ime Symbioz izvrstno ponazarja življenje z našim vozilom, mesto, v katerem so potniki poenoteni s svojim avtomobilom in okoljem."Sylvia Dos Santos, vodja strategije poimenovanj v direkciji za trženje Renault.
Renault Symbioz in genska zasnova »vozil življenja«
Symbioz zaznamuje novi oblikovni jezik znamke. Ta športni terenec je najbolj kompaktno hibridno gnano vozilo znamke Renault segmenta C, ki v dolžino meri le 4,41 metra. Notranjost je zasnovana po potrebah vseh članov družine z velikodušno odmerjenima prostoroma za potnike in prtljago. 

Na voljo je z najboljšo Renault tehnologijo, med drugim tudi: 
- s panoramsko stekleno streho nove generacije Solarbay in tehnologijo PDLC (v polimeru razpršeni tekoči kristali), ki za zatemnitev ne potrebuje klasičnega senčila, 
- s pogonskim sklopom E-Tech full hybrid 145 v vozilu z omejeno maso (pod 1.500 kg) v prid večjim užitkom v vožnji in manjši porabi goriva.
Renault nadaljuje ofenzivo v segmentu C

Renault je povezan s svojimi kupci in zagnan za izpolnjevanje njihovih potreb, bodisi gre za zasebne ali poklicne uporabnike. Za to je znamka v Evropi uvedla niz med seboj dopolnjujočih se modelov segmenta C, tako s povsem električnim kot tudi hibridnim pogonom. 

Pogonski sklop E-Tech 100% electric: 
- Megane, visoko tehnološka kompaktna kombi-limuzina dolžine 4,20 metra, 
- Scenic, električno družinsko vozilo, ki postavlja nova merila, dolg 4,47 metra. 

Pogonski sklop E-Tech full hybrid: 
- Symbioz, kompakten družinski športni terenec dolžine 4,41 metra, 
- Austral, prestižen, visoko tehnološki športni terenec dolžine 4,51 metra in 
- Megane Conquest, kupejevski športni terenec dinamičnega videza, dolg 4,56 metra.