nova vozila Renault

RENAULT JE RAZKRIL ŠE NEKAJ
VEČ PODROBNOSTI RENAULT 5 E-TECH ELECTRIC

Renault bo svoj novi serijski model Renault 5 E-Tech 100% electric javnosti prvikrat razkril 26. februarja 2024 na avtomobilski razstavi v Ženevi. Renault 5 E-Tech 100% electric bo naprodaj z dvema različnima akumulatorjema, od katerih bo eden imel zmogljivost 52 kWh in zagotavljal doseg do 400 kilometrov po WLTP. Prihodnji mesec bo najširšemu krogu javnosti namenjena kampanja, ki bo še dodatno pritegnila pozornost in kjer bo razkritih še nekaj oblikovnih podrobnosti novega Renault 5 E-Tech electric.

"Renault 5 E-Tech electric je kulten model in bolj moderen kot kdajkoli. Pripravili smo vse sestavine za oblikovanje in proizvodnjo privlačnega avtomobila v Franciji. Ta bo z živahnim videzom in tehnologijami novih generacij demokratiziral električna vozila v Evropi." Fabrice Cambolive, glavni izvršni direktor znamke Renault  
Ekskluzivne prve fotografije serijskega modela

Renault 5 E-Tech electric bo z načrtovanim začetkom prodaje v letu 2024 ikonični model Renault 5 z električno in moderno reinterpretacijo pognal v prihodnost. S postopnim razkrivanjem podrobnosti zunanjosti novega serijskega modela pred njegovim uradnim razkritjem Renault ponuja prvi vtis delov, ki so očiten poklon slovitemu predhodniku.  
prepoznaven svetlobni podpis

Za že na daleč prepoznaven prednji del R5 je zelo zaslužna oblika žarometov. Predvsem gre za njuno obliko, a tudi grafično zasnovo v jedru čaše, ki malce spominja na človeško oko. To je tudi poklon slovitemu oglasu »Pustolovščine Superavtomobila« iz leta 1972, saj videz, ki se zgleduje po človeških očeh, vnaša R5 dotik človečnosti.
svetlobni kazalnik polnjenja na pokrovu motorja

Spredaj je reža za zajem zraka, ki je bila na prvotnem modelu, izginila. Nadomestil jo je svetlobni kazalnik za polnjenje akumulatorja, ki jasno kaže, da je Renault 5 E-Tech 100% electric del sodobnega sveta električnih vozil. Ta svetlobni kazalnik ima obliko številke 5, ko je akumulator napolnjen. Ta tehnološka, igriva in praktična rešitev omogoča, da v hipu vidimo, koliko je akumulator napolnjen, in je lep primer dosegljivega in človeku prijaznega vmesnika.
blatniki

Loki blatnikov ustvarjajo vtis večje širine in R5 je zaradi njih zaznan kot kompaktno vozilo, ki čvrsto stoji na cesti. Blatniki s svojo grafično podobo poudarjajo edinstven in nemudoma prepoznaven značaj po vzoru slovite različice R5 Turbo.
zadnje luči

Pokončni zadnji svetili vključujejo svetilno funkcijo, ki na videz podaljšuje stranico vozila. Ta dva elementa imata svojo vlogo pri aerodinamičnosti R5, saj omejujeta škodljivo vrtinčenje zraka.
spremljajte nas v sklopu kampanje "R5VOLUTION IS BACK"
Za to priložnost sta si Renault in agencija Publicis Conseil zamislila kampanjo, ki bo še dodatno pritegnila pozornosti, ki je izvirna tako po obliki kot tudi po obsegu, saj jo začenjajo tri mesece pred uradnim razkritjem vozila. Tema kampanje je »R5VOLUTION IS BACK«, revolucija se je vrnila. Leta 1972, v času družbenih in političnih težav predstavljeni R5 je v avtomobilski svet prinesel radikalno spremembo, revolucionarno zamišljeno vozilo. V letu 2024, obdobju energetskega prehoda in umestitve proizvodnje v Francijo in potrebe po zmernosti, bo Renault začel novo revolucijo. In to skorajšnje vrnitev bo napovedal s kampanjo, ki bo zajela vso Evropo.