nova vozila Renault

RENAULT KANGOO,
PREDMET JAPONSKEGA NAVDUŠENJA

Minulih 14 let je Japonska gostila največje srečanje vozil Renault Kangoo na svetu. Vsako leto se na tisoče Japoncev zbere ob vznožju gore Fudži, kjer se skupaj navdušujejo nad tem francoskim velikoprostornikom in ga slavijo. Letošnje srečanje je bilo za Renault izvrstna priložnost, da japonskemu občinstvu predstavi novi Grand Kangoo.

»IZ MAUBEUGEA Z LJUBEZNIJO«
Kangoo je z edinstveno in praktično obliko ter drsnimi zadnjimi vrati uvedel segment velikoprostornikov in naglo postal prodajna uspešnica, saj so v minulih 25 letih prodali več 4,4 milijona primerkov v 50 državah sveta. Od leta 1997 ga izdelujejo v tovarni Maubeuge v Franciji za ves svet, posebno pozornost pa namenjajo izdelavi tistih vozil Kangoo, ki so namenjeni v deželo vzhajajočega sonca. Od vseh držav, kjer je Kangoo naprodaj, je Japonska tista, kjer ga slavijo na najbolj izviren način. Navdušenje nad tem vozilom je naglo raslo, se širilo in leta 2009 so se ljubitelji Renault Kangoo odločili ustvariti srečanje somišljenikov, na katerem naj bi se zbralo kar največje število ljubiteljev tega francoskega avtomobila.  

Od prvega srečanja z nekaj sto udeleženci je to do zdaj zraslo na 5.000 obiskovalcev, ki so prišli ogledati skoraj 2.000 tam razstavljenih vozil Kangoo. Letos, v 14. letu svojega obstoja, je japonsko srečanje vozil Kangoo največje tovrstno srečanje vozil Renault Kangoo na svetu. Letošnje srečanje je uradno odprl Junpej Ogava, predsednik Renault Japonska v navzočnosti Heinz-Jürgena Löwa, podpredsednika znamke Renault za lahka gospodarska vozila (LGV), Thierryja Plantegenesta, direktorja prodaje in trženja Renault LGV in Florenta Pichereauja, vodje uvedbe vozila Kangoo pri Renault LGV. Ob tej priložnosti so javnosti pokazali novi Renault Grand Kangoo in novo posebno serijo »Urban Grey«, ki je zasnovana posebej za japonski trg.  

"V čast mi je, da sem se udeležil letošnjega zleta Kangoo Jamboree in sem lahko japonski javnosti razkril novi Renault Grand Kangoo. Zahvaljujem se vsem ljubiteljem, ki so se udeležili te prireditve, in ki izkazujejo svoje navdušenje nad Renault Kangoo in vrednotami tega vozila: družina, prilagodljivost in inovativnost. Prepričan sem, da bo tretja generacija vozil Kangoo enako priljubljena kot prvi dve in da bomo ta model tudi v prihodnje slavili na zletih Kangoo Jamboree!" Heinz-Jürgen LÖW, podpredsednik znamke Renault za lahka gospodarska vozila.


Privrženci Renault Kangoo si lahko posnetek prireditve ogledajo s klikom  tukaj.