nova vozila Renault

Elegantna in trajnostna notranjost

Novi Clio je ukrojen z novim oblikovnim jezikom znamke Renault, ki je osredotočen na človeka in tehnologijo, pridobil je na izraznosti, na sredini povsem preoblikovanega prednjega dela ima novi Renaultov zaščitni znak. Ta preobrazba uteleša namen znamke, da na podlagi svojih zgodovinskih vrednosti ustvari bolj moderen, bolj značilen in tudi bolj trajnosten »avtomobil življenja«. Nov svetlobni pečat, ki ga bodo imeli vsi prihodnji Renaultovi modeli, se sklada z novim oblikovnim jezikom in izraža dve poglavitni značilnosti: preciznost in tehnično modernost. Notranjščina je temeljito preobražena z novimi prevlekami in novimi materiali biološkega izvora, ki poskrbijo za sodobnost tega avtomobila, v katerem sta kakovost in bivalna izkušnja dvignjeni na znatno višjo raven. Paket opreme esprit Alpine prinaša športnost in elegantnost tako na zunanjščino kot v notranjščino in še bolj označi novo dobo, v katero vstopa novi Clio.
BLAGO Z VEČ ODGOVORNOSTI
Novi Clio ima v različici Techno prevleke sedežev, oblog vrat in armaturne plošče iz trajnostnega blaga, v katerem je 60 odstotkov vlaken biološkega izvora, na osnovi celuloze, poimenovanih TENCEL, izdeluje pa jih avstrijsko podjetje Lenzing. Ta vlakna, ki so prvikrat uporabljena v notranjosti avtomobila v tolikšnem deležu, bodo prispevala k razogljičenju znamke Renault, novi Clio pa je prvi model, v katerem je takšno blago uporabljeno v velikem obsegu. Ta vlakna slovijo po svoji izjemni mehkobi, izdelujejo pa jih iz obnovljivih virov, lesa, ki je pridelan v trajnostno upravljanih pol-naravnih gozdih v Evropi. Ti pol-naravni gozdovi lahko brez uporabe kemičnih gnojil in umetnega namakanja absorbirajo velike količine ogljikovega dioksida. Modalna vlakna TENCEL izdelujejo z energijo iz obnovljivih virov in imajo certifikat "EU Ecolabel", ki ga podeljuje Ecolab Evropske unije, in je oznaka okoljske odličnosti, katero podeljujejo izdelkom in storitvam z visokimi okoljskimi standardi skozi njihov celoten življenjski cikel.
RAZNE ELEGANTNE IZVEDBE SEDEŽEV
Novi Clio ima sedeže, ki izžarevajo elegantnost in športnost. Njihova telo obdajajoča oblika in debelo oblazinjenje prav vabita k udobni namestitvi, vzglavniki pa so ergonomski, tanki in elegantni. Vsak paket opreme ponuja drugačen ambient, tako z različnimi barvami naslonov in sedal, okrasnih šivov in okrasnih elementov. 
POSODOBLJENA ARMATURNA PLOŠČA
Novi Clio ima posodobljeno armaturno ploščo z novim digitalnim prikazovalnikom merilnikov brez robov, ki ima glede na paket opreme diagonalo od 17,78 do 25,4 cm (7-10''). Glede na državo in različico ima novi Clio lahko tudi vgrajen radijski sprejemnik s sistemom R&GO ali multimedijsko napravo Renault Easy Link. Zaščitni znak "Nouvel’R" na volanu v voznikovo okolje vnaša še za kanec več elegance.
Paket opreme esprit alpine s še močnejšim značajem
Po vozilu Austral, ki je paket opreme esprit Alpine uvedel v Renaultovo ponudbo, sledil pa mu je novi Espace, je zdaj novi Clio na vrsti, da dobi to različico s športnim, tehnološkim in elegantnim značajem. Različica esprit Alpine s prepletanjem značilnih elementov znamke Alpine in Renault novega oblikovnega jezika novemu vozilu Clio daje še bolj intenziven značaj.