Baterija, motorji – vse, kar morate vedeti o tem, kako deluje hibrid

Hibridni pogonski sklop E-Tech, ki ga je razvil Renault, je kombinacija bencinskega motorja in dveh električnih motorjev, ki so popolnoma usklajeni za povečanje dosega vožnje in največjo možno učinkovitost delovanja.

Iz česa je sestavljen pogonski sklop v mojem hibridnem vozilu?

Kombinacija enega motorja z notrajnim izgorevanjem in dveh električnih motorjev
Hibridna vozila Renault imajo 1,6-litrski bencinski motor in dva električna motorja – alternator in pogonski motor – ter 200-voltno baterijo.
Pogonski sklop E-Tech, vgrajen v naša vozila na električni pogon, smo razvili na podlagi našega znanja s področja električne tehnologije. Z inovativno tehnologijo rekuperacije energije razširja nabor možnosti za električno vožnjo.

Ali je treba napolniti baterijo v hibridnem vozilu?

Uživajte v prednostih električnega vozila brez priklapljanja v vtičnico.
Hibridna vozila E-Tech so opremljena z električno baterijo, ki se samodejno polni z uporabo kinetične energije. Med upočasnjevanjem in zaviranjem električni motor pretvori gonilno silo v energijo, s katero se napolni baterija. V nekaterih primerih se baterija napaja z energijo, ki jo proizvaja benciski motor.

Kako sta električna motorja povezana z bencinskim motorjem v delujočo celoto?

Kateri motor se uporabi za zagon vozila?
Hibridna vozila Renault se zaženejo s 100 % električnim pogonom, ki je aktiven še prvih nekaj kilometrov, da vam zagotovi bolj dinamično pospeševanje. Vozilo samodejno preklopi na bencinski motor po nekaj kilometrih ali prej, če je to potrebno.
Ali lahko ves čas vozim v električnem načinu?
Hibridi s kombiniranim električnim in bencinskim pogonskim sklopom lahko 80 % časa vozijo v električnem načinu. Tehnologija E-Tech pa obnovi več energije od večine hibridov, zato lahko še dlje vozite na električni pogon.
Ali električna motorja in bencinski motor delujejo hkrati?
Hibridna vozila so bila razvita kot električna vozila, ki delujejo s podporo bencinskega motorja. To pomeni, da se zaženejo in prevozijo prvih nekaj kilometrov v povsem električnem načinu. Ko se baterija dovolj izprazni, se aktivira še bencinski motor, ki zagotovi popolnoma hibriden pogon s hkratnim delovanjem vseh motorjev.

Vsa vaša vprašanja o hibridnih vozilih


Naša renault E-Tech vozila

Novi TWINGO Electric
Captur E-TECH hibrid
Megane E-Tech 100% electric
Austral E-Tech full hybrid
Espace E-Tech full hybrid