PREDNOSTI VOZIL RENAULT
S TEHNOLOGIJO E-TECH FULL HYBRID

STROŠKOVNO UČINKOVITA TEHNOLOGIJA


Tehnologija E-Tech full hybrid deluje tako, da samodejno preklaplja med različnimi načini vožnje, s čimer vpliva na manjšo porabo motorja s klasičnim pogonom. V primerjavi z vozilom z motorjem z notranjim zgorevanjem* lahko prihranite do 40 % goriva.*
PREPROSTA IN UDOBNA TEHNOLOGIJA

V vozilu s hibridno tehnologijo E-Tech full hybrid lahko pričakujete dinamično vožnjo, kot jo ponuja vozilo s klasičnim pogonom (motor z notranjim zgorevanjem). Dodatne prednosti E-Tech full hybrid tehnologije so te, da poleg udobne vožnje, prinaša tudi tiho vožnjo z manj hrupa in vibracij, ko se vozite v električnem načinu. Vozila s tehnologijo E-Tech full hybrid se polnijo z enegijo, ki jo vozilo med zaviranjem regenerira, in zato posledično vozila ni treba polniti na polnilni točki. 
MANJ EMISIJ CO2

Elektromotor v vozilu s tehnologijo E-Tech full hybrid med vožnjo ne oddajajo emisij CO₂. Na splošno so emisije hibridnega vozila s tehnologijo E-Tech full hybrid povprečno glede na čas vožnje do 25 % nižje kot pri vozilu z notranjim zgorevanjem.

*po protokolu WLTP.STROŠKOVNO UČINKOVITA TEHNOLOGIJA

Manjša poraba goriva, ugodnejše vzdrževanje in še mnogo več. E-Tech full hybrid vozila prinašajo vsakodnevne prihranke. 
E-Tech full hybrid - fuel consumption - Renault
poraba goriva
Uporaba vozila s tehnologija E-Tech full hybrid pomeni manjšo porabo goriva in manj postankov na bencinski črpalki za točenje goriva. Kombinirana uporaba elektromotorjev in motorja z notranjim zgorevanjem vpliva na vašo porabo goriva do 40 % (po mestnem ciklu WLTP) v primerjavi z vozilom z notranjim zgorevanjem.
E-Tech full hybrid - vehicle maintenance - Renault
vzdrževanje vozila
Hibridno vozilo s tehnologijo E-Tech full hybrid je potrebno enako pogosto vzdrževati, kot vozilo s klasičnim pogonom. Vsekakor je celoletno vzdrževanje hibridnih vozil enostavnejše in cenejše, saj je v vozilu manj obrabljivih delov. Ne pozabite, da ima pogonska baterija v hibridnem vozilo garancijo 8 let ali 160.000 km (karkoli se zgodi prej).

BREZ POLNJENJA, 100% DOŽIVETJE VOŽNJE

Akumulatorska baterija pri hibridnem vozilu E-Tech full hybrid se polni, ko upočasnjujete in zavirate. Priklapljanje v električno vtičnico ni potrebno. Naj vas navduši prilagodljiva, dinamična in udobna vožnja z vsemi prednostmi motorja z notranjim zgorevanjem v kombinaciji s tišino, ki jo nudi električni način vožnje.
BREZ POLNJENJA
E-Tech full hybrid - Renault
BREZ POLNJENJA
Ne spreminjajte svojih navad. Priklapljanje vašega hibridnega vozila v električno vtičnico ni potrebno, saj samodejno povrne energijo, ko zavirate ali zmanjšate hitrost, s pomočjo regenerativnega zavornega sistema.
DOŽIVETJE VOŽNJE
E-Tech full hybrid - simple - Renault
enostavna
Ničesar vam ni treba narediti! Vaše vozilo samodejno preklaplja med elektromotorjem in motorjem z notranjim zgorevanjem. Tako vam med vožnjo ni treba razmišljati o načinu vožnje. Polnjenje baterije poteka samodejno in se obnavlja z regenerativnim zaviranjem, ko upočasnite, ali pritisnete na zavore.
E-Tech full hybrid - dynamic - Renault
dinamična
Renault strokovno znanje in izkušnje na področju električnih vozil nam omogočajo, da vam ponudimo hibridna vozila, ki so odzivna in dinamična ob speljevanju in med pospeševanjem. Končno, naša E-Tech full hybrid vozila delujejo s samodejnim menjalnikom, tako da ni treba menjati prestave med vožnjo. 
E-Tech full hybrid - silent - Renault
tiha
Ko se vozite v 100% električnem načinu, lahko uživate v popolnoma tihi vožnji. Vozila s hibridno tehnologijo E-Tech full hybrid so zasnovana tako, da dajejo prednost temu načinu vožnje, tako da lahko večino voženj opravite v električnem načinu in se prepustite popolni tišini. 

E-Tech full hybrid - Renault
električna
Hibridna vozila s tehnologijo E-Tech full hybrid se vedno zaženejo v 100% električnem načinu in z njimi lahko prevozite do 80% voženj po mestu v popolnoma električnem načinu. 

OKOLJU PRIJAZNO

E-Tech full hybrid - lower emissions - Renault
manjše emisije
Hibridna vozila s tehnologijo E-Tech full hybrid izpustijo do 40 % manj emisij CO2 (po WLTP) kot vozila z notranjim zgorevanjem, kar pripomore k zmanjšanju emisij okolju škodljivih delcev.
E-Tech full hybrid - recycled battery - Renault
recikliranje baterij
Renault se lahko pohvali z več kot 11 leti strokovnega znanja na področju električnih vozil. Z omenjenim znanjem smo kos recikliranju baterij, kot sledi iz zahtev in zakonskih predpisov, hkrati pa s pomočjo specializiranih podjetij in partnerjev poskrbimo, da so naše baterije v ponovni uporabi. 

VAŠA VPRAŠANJA O PREDNOSTIH HIBRIDNIH VOZIL

ALI SO HIBRIDNA VOZILA OKOLJU PRIJAZNA?
Da, pravzaprav je to ena njihovih večjih prednosti. Hibridna vozila imajo poleg bencinskega motorja enega ali več elektromotorjev. Ti elektromotorji ne oddajajo emisij C02. Ker vozilo pogosto uporablja hibridni pogon (električni + motor z notranjim zgorevanjem) ali 100% električni način, predstavlja za okolje manj onesnaževanja s škodljivimi delci. Če se odločite za nakup hibridnega vozila s tehnologijo E-Tech full hybrid (ki se med vožnjo polni s pomočjo toplotne in kinetične energije), je lahko vaša poraba goriva do 40 % nižja od enakovrednega pogonskega sklopa z motorjem z notranjim zgorevanjem. 
ALI SO HIBRIDNA VOZILA BOLJ STROŠKOVNO UČINKOVITA?
Da, še posebej, če se veliko vozite! Hibridna vozila delujejo tako, da samodejno preklapljajo med različnimi vrstami pogona: električnim, hibridnim in bencinskim. Po definiciji se bo med vožnjo bencinski motor uporabljal manj časa kot pri vozilu z motorjem z notranjim zgorevanjem, kar pomeni manj postankov na bencinski črpalki. Hibridno vozilo je dražje za nakup kot primerljivo vozilo z motorjem z notranjim zgorevanjem. So pa stroški vzdrževanja hibridnih vozil nižji, saj je v motorju hibridnega vozila vgrajenih manj obrabljivih delov. V nasprotju s splošnim mnenjem je hibridna vozila tudi lažje vzdrževati kot vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem, dolgoročno pa so celo ugodnejša, pomeni manjšo porabo goriva na dolgi rok. 

ODKRIJTE VEČ