E-TECH 100% FULL HYBRID

Vozila Renault, ki so opremljena s tehnologijo E-Tech 100% Full hybrid.
E-Tech full hybrid - Renault
E-TECH FULL HYBRID TEHNOLOGIJA
Hibridna vozila Renault so s povsem električnim zagonom in tehnologijo za optimiziranje rekuperacije energije razvita za čim daljšo vožnjo v električnem načinu in tišja potovanja. Tehnologija E-Tech poveča dinamičnost pospeševanja in olajša manevriranje za optimalno udobje in vodljivost. Opremljena so tudi z avtomatskim menjalnikom, ki upravlja menjavanje prestav in preklapljanje med načini pogona, tako da se lahko osredotočite na cesto pred sabo.

*odvisno od različice.


4 ZANIMIVOSTI O TEHNOLOGIJI E-TECH FULL HYBRID

INNOVATION AND PERFORMANCE
INOVATIVNA IN ZMOGLJIVA
Tehnologija E-Tech full hybrid je bila razvita v sodelovanju s strokovnjaki skupine Renault za F1 in je vključevala več kot 200 patentov.
OPTIMISED
OPTIMIZIRANA
Tehnologija E-Tech full hybrid je tehnološko dovršena do te mere, da vpliva na optimizacijo dosega vožnje in zmogljivosti, saj omogoča 100% električno vožnjo do 5 minut pri hitrosti do 130 km/h*.
COST-EFFECTIVE
STROŠKOVNO UČINKOVITA
Na avtocesti ali v mestu E-Tech Full Hybrid vozilo porabi do 40 %* manj kot vozilo z notranjim zgorevanjem.
silence
TIHA
Vaše E-Tech Full Hybrid vozilo se tiho zažene in vozi v električnem načinu do 80 % vaših mestnih poti.

*odvisno od različice.


E-Tech full hybrid tehnologija,
zasnovana za vsakogar

Z neprestanim užitkom v vožnji, z nižjimi emisijami CO₂ in z manjšo porabo goriva vam vozila z E-Tech full hybrid tehnologijo olajšajo vsakdanje življenje.

VPRAŠANJA O HIBRIDNIH VOZILIH

MILD HYBRID, E-TECH FULL HYBRID ALI PLUG-IN HYBRID, KAKŠNE SO KLJUČNE RAZLIKE?
Obstajajo 3 kategorije hibridnih vozil: 
  • E-Tech full hybrid;
  • Plug-In hybrid;
  • mild hybrid.
Vsi imajo motor z notranjim zgorevanjem in vsaj en elektromotor ter pogonsko baterijo. Razlikujejo pa se v vlečni sili, vrsti vožnje, načinu polnjenja, njihovi porabi goriva in njihovem vplivu na okolje. 
Mild hybrid deluje tako, da motor z notranjim zgorevanjem vedno deluje, občasno pa ga podpira električni motor. Porabi do 10 % manj goriva kot enakovredno vozilo z notranjim zgorevanjem. Menjalnik je lahko ročni ali avtomatski. 

E-Tech full hybrid vozila in Plug-in Hybrid vozila delujejo tako, da inteligentno preklapljajo med električnimi motorji in motorji z notranjim zgorevanjem. Razlika med njima je v kapaciteti baterije in načinu polnjenja. 

S tehnologijo E-Tech full hybrid vam za napajanje ni treba priključiti vašega vozila v vtičnico. Energijo med vožnjo obnovite z regenerativnim zaviranjem. To pomeni, da lahko zmanjšate porabo goriva do 40 % in se do 80 % svojega časa potovanja po mestu vozite z električno energijo. 

S tehnologijo E-Tech Plug-in je za optimizacijo vaše porabe pomembno, da svoje vozilo vsak dan polnite v standardni vtičnici ali na polnilnem mestu. Z večjim dosegom vožnje lahko večino vsakodnevnih poti preživite s 100 % električno vožnjo. Tehnologija torej prihrani do 75 % goriva (po WLTP ciklu).
KAKŠNO JE HIBRIDNO VOZILO?
Hibridno vozilo združuje dve vrsti pogonskega sklopa: motor z notranjim zgorevanjem (bencin) in enega ali več elektromotorjev. Kombinirani so s pogonsko baterijo, ki hrani električno energijo.