KAKŠNA JE PORABA HIBRIDNIH VOZIL?

E-Tech full hybrid - consumption - Renault
E-Tech hibridna tehnologija vam prinaša prihranke!
Naša E-Tech full hybrid vozila imajo vgrajeno pametno električno upravljanje motorja, kar vpliva na manjšo porabo goriva. Odvisno od namena in potrebe po zmanjšani porabi goriva lahko elektromotorji in toplotni motor delujejo posamezno ali v kombinaciji.

PORABA E-TECH FULL HYBRID VOZIL

E-Tech full hybrid vozila so bila zasnovana tako, da optimizirajo vaša potovanja in olajšajo vaše vsakdanje življenje. Bencin, elektrika, "doseg vožnje" ... tukaj je nekaj ključnih informacij o tehnologiji E-Tech full hybrid:
PRIHRANKI
E-Tech full hybrid - fuel savings - Renault
PRIHRANKI
Glavna razlika hibridnih vozil v primerjavi z vozili s klasičnimi pogoni je v prihranku goriva. Na tako imenovanih "mešanih" vožnjah (na podeželju in v mestu) lahko znašajo prihranki do 25 %, v mestu pa lahko ti prihranki dosežejo do 40 % manjšo porabo (po WLTP). 
UPRAVLJANJE PORABE
E-Tech full hybrid - managing consumption - Renault
UPRAVLJANJE PORABE
Preklapljanje med različnimi načini vožnje (električnim, hibridnim in klasičnim bencinskim) se odraža pri E-Tech full hybrid vozilih, da porabijo manj goriva kot primerljivi modeli s klasičnimi pogoni. Na optimizirano porabo vpliva samodejno preklapljanje iz enega načina v drugega ter nastajanje energije, ki nastane z uporabo regenerativnega zaviranja. Sistem za upravljanje z energijo vozila trajno in avtonomno nadzoruje porabo.
DOSEG VOŽNJE
E-Tech full hybrid - electric driving - Renault
DOSEG VOŽNJE
Pri E-Tech full hybrid vozilu govorimo o času, ko vozite v električnem načinu vožnje, in ne o dejanskem dosegu vožnje. V E-Tech full hybrid vozilu se baterija polni sama glede na to, koliko zavirate in upočasnjujete, kar pomeni, da celotnega časa vožnje v električnem načinu ni mogoče vnaprej izračunati. Vendar ocenjujemo, da lahko čas vožnje z električnim načinom pokrije do 80 % vaših mestnih potovanj.
PORABA E-TECH FULL HYBRID VOZIL
PORABA E-TECH FULL HYBRID VOZIL
 • Austral E-Tech full hybrid: 4,6 L / 100 km*
 • Clio E-Tech full hybrid: 4,2 L / 100 km*
 • Captur E-Tech full hybrid: 4,7 L / 100 km*
 • Espace E-Tech full hybrid: 4,6 L /100*​ 

*WLTP standard     

VAŠA VPRAŠANJA O PORABI HIBRIDNIH VOZIL

KAKŠNO VLOGO IMA BATERIJA V HIBRIDNEM VOZILU?
Baterija v E-Tech full hybrid vozilu služi za shranjevanje energije, potrebne za delovanje hibridnega vozila med vožnjo v hibridnem in 100% električnem načinu.
KAKO SE POLNI BATERIJA V HIBRIDNEM VOZILU?
Polni se na različne načine: 
 • z rekuperacijo energije, ko upočasnite in med zaviranjem. To je znano kot regenerativno zaviranje (kinetična energija iz gibanja se pretvori v električno energijo);
 • z optimizacijo motorja z notranjim zgorevanjem za proizvodnjo električne energije v tako imenovanem hibridnem načinu ali načinu notranjega zgorevanja.
   ALI JE MOŽNO BATERIJO HIBRIDNEGA VOZILA RECIKLIRATI?
   Tako kot pri električnih vozilih Renault reciklira baterije, vgrajene tudi v hibridnih vozilih, v sodelovanju s specializiranimi industrijskimi partnerji.

    ODKRIJTE VEČ