Kakšna je vožnja s hibridnim vozilom?

Tehnologija E-Tech ponuja številne prednosti na podlagi našega strokovnega znanja s področja električne tehnologije. Pridobite vse potrebne informacije o vožnji s hibridnim vozilom.

Ali je vožnja s hibridnim vozilom zabavnejša?

Tekoča električna vožnja
Hibridna vozila Renault so s povsem električnim zagonom in tehnologijo za optimiziranje rekuperacije energije razvita za čim daljšo vožnjo v električnem načinu in tišja potovanja.

Tehnologija E-Tech poveča dinamičnost pospeševanja in olajša manevriranje za optimalno udobje in vodljivost.

Opremljena so tudi z avtomatskim menjalnikom, ki upravlja menjavanje prestav in preklapljanje med načini pogona, tako da se lahko osredotočite na cesto pred sabo.

Ali je pri hibridnem vozilu mogoče ročno preklapljati med električnim in bencinskim načinom?

Pametni preklop
Preklop omogoča prehod iz hibridnega v električni način, ko je baterija dovolj napolnjena.

Avtomatski menjalnik v hibridnih vozilih poleg menjavanja prestav tudi preklaplja iz hibridnega v električni način na podlagi dveh pogojev: pritisk na stopalko za plin in stopnja napolnjenosti baterije.

Vozilo se samodejno zažene v električnem načinu in ostane v tem načinu do hitrosti med 70 km/h in 130 km/h. Če je potrebna dodatna moč ali je baterija premalo napolnjena, vozilo aktivira motor z notrajnim izgorevanjem.

Kje se lahko vozim z električnim vozilom?

Ali se lahko vozim s hibridom v mestu?
DA! Mesto je popolno okolje za hibridno vozilo. V bistvu se hibrid v mestnem prometu počuti kot doma, saj vam omogoča, da lahko 80 % časa vozite v električnem načinu.
Ali je hibridno vozilo primerno za večje razdalje?
DA! Doseg vožnje vozila s pogonom na gorivo je omejen s količino goriva v rezervoarju, hibridno vozilo pa presega to omejitev in vam lahko zagotovi veliko dodatnih kilometrov. K njegovemu dosegu vožnje prispevata tako bencinski motor kot baterija. Baterija napaja električni motor in se polni s kinetično energijo, ki se shrani med zaviranjem ali upočasnjevanjem.
Ali se lahko vozim s hibridnim vozilom po avtocesti?
DA! S hibridnim vozilom se vsekakor lahko vozite po avtocesti.

Samodejni preklop med različnimi pogoni vam zagotavlja edinstveno doživetje vožnje. Izkoristite vse prednosti hibridnega pogona, ki z usklajenim delovanjem motorja z notrajnim izgorevanjem in električnega motorja zagotavlja povečan doseg vožnje in živahnejše pospeševanje.

Ali se bo baterija kmalu izpraznila? Ne skrbite! Po potrebi se vklopi motor z notrajnim izgorevanjem, zato lahko brezskrbno nadaljujete vožnjo.

Vsa vaša vprašanja o hibridnih vozilih


Naša renault E-Tech vozila

Novi TWINGO Electric
Captur E-TECH hibrid
Megane E-Tech 100% electric
Austral E-Tech full hybrid
Espace E-Tech full hybrid