Baterija, motorji – vse, kar morate vedeti o tem, kako deluje hibrid

Hibridni pogonski sklop E-Tech, ki ga je razvil Renault, je kombinacija bencinskega motorja in dveh električnih motorjev, ki so popolnoma usklajeni za povečanje dosega vožnje in največjo možno učinkovitost delovanja.

Iz česa je sestavljen pogonski sklop v mojem hibridnem vozilu?

Pogonski sklopi hibridnih vozil Renault

Kombinacija enega izgorevalnega motorja in dveh električnih motorjev

Hibridna vozila Renault imajo 1,6-litrski bencinski motor in dva električna motorja – alternator in pogonski motor – ter 200-voltno baterijo.

Pogonski sklop E-Tech, vgrajen v naša vozila na električni pogon, smo razvili na podlagi našega znanja s področja električne tehnologije. Z inovativno tehnologijo rekuperacije energije razširja nabor možnosti za električno vožnjo.

Ali je treba napolniti baterijo v hibridnem vozilu?

Baterija hibridnega vozila Renault

Uživajte v prednostih električnega vozila brez priklapljanja v vtičnico.

Hibridna vozila E-Tech so opremljena z električno baterijo, ki se samodejno polni z uporabo kinetične energije. Med upočasnjevanjem in zaviranjem električni motor pretvori gonilno silo v energijo, s katero se napolni baterija. V nekaterih primerih se baterija napaja z energijo, ki jo proizvaja izgorevalni motor.

Kako sta električna motorja povezana z izgorevalnim motorjem v delujočo celoto?

Kateri motor se uporabi za zagon vozila?

Hibridna vozila Renault se zaženejo s 100 % električnim pogonom, ki je aktiven še prvih nekaj kilometrov, da vam zagotovi bolj dinamično pospeševanje. Vozilo samodejno preklopi na izgorevalni motor po nekaj kilometrih ali prej, če je to potrebno.

Ali lahko ves čas vozim v električnem načinu?

Hibridi s kombiniranim električnim in izgorevalnim pogonskim sklopom lahko 80 % časa vozijo v električnem načinu. Tehnologija E-Tech pa obnovi več energije od večine hibridov, zato lahko še dlje vozite na električni pogon.

Ali električna motorja in izgorevalni motor delujejo hkrati?.

Hibridna vozila so bila razvita kot električna vozila, ki delujejo s podporo izgorevalnega motorja. To pomeni, da se zaženejo in prevozijo prvih nekaj kilometrov v povsem električnem načinu. Ko se baterija dovolj izprazni, se aktivira še izgorevalni motor, ki zagotovi popolnoma hibriden pogon s hkratnim delovanjem vseh motorjev

Vsa vaša vprašanja o hibridih

Naša Renault E-Tech vozila

Naše spletno mesto in njegovi partnerji uporabljajo piškotke za merjenje občinstva in uspešnosti spletnega mesta, za prikaz prilagojenih in / ali geolokaliziranih oglasov in vsebin ter za omogočanje interakcije z našo vsebino prek družabnih omrežij. Svojo izbiro lahko kadar koli spremenite s klikom na spodnjo povezavo "Upravljanje piškotkov".

Več o tem