Renault in moto šport

Veselje na stopničkah za moštvo Alpine F1 po senzacionalnem ekipnem delu v Katarju!

Fernando Alonso je osvojil svojo prvo uvrstitev na zmagovalni oder z moštvom Alpine F1, drugo tako uvrstitev moštva v letošnji sezoni in 98. v njegovi karieri!
    
Alonso je dirko začel s tretjega startnega mesta po tem, ko sta se Max Verstappen in Valtteri Bottas zaradi kazni morala pomakniti nazaj, z izvrstnim startom in prebojem mimo Pierra Gaslyja pa se je zavihtel na drugo mesto. Španec je bil drugi vse dokler ga ni ujel in prehitel hitrejši Verstappen.

Ocon je z bojevito vožnjo od starta do cilja napredoval za štiri mesta. Enako kot Alonso je Francoz dobro startal in napredoval na šesto mesto. Kloniti je moral pred hitrejšim Perezom, a se po svojem postanku in težavah drugih dirkačev spet povzpel nazaj na peto mesto. Na koncu je bil dober moštveni tovariš, ko je z upiranjem napadalnim dirkačem Alonsu varoval hrbet. Impresivna uvrstitev obeh dirkačev je moštvu Alpine F1 na petem mestu v skupni razvrstitvi konstruktorjev samo dve dirki pred koncem sezone zagotovila 25 točk prednosti.  

Fernando Alonso (3. startno mesto, 3. mesto v dirki): "Današnji dan je bil fantastičen in ponovno se povzpeti na oder je bilo nadvse lepo. Ta izid smo si zaslužili kot moštvo, od mojega zadnjega pa sem moral čakati kar sedem let. Upam, da nam ne bo treba spet čakati tako dolgo! S strategijo enega samega postanka smo malo tvegali, a se je dobro izšla. Bili smo hitri in kljub temu, da nas je na koncu Perez lovil, smo storili dovolj za ohranitev mesta. Esteban je odlično opravil svoje delo in pripomogel k izidu. naša postanka v boksu sta bila briljantna, zato velja čestitati vsem v moštvu. Ta steza mi je zelo všeč in dirkalnik je bil ves konec tedna izvrsten, zato komaj čakam, da se vrnem sem. Bilo je tudi kar veliko prehitevanj in akcije, o čemer ob prihodu sem nismo bili povsem prepričani. Na koncu je bil to za nas popoln konec tedna in osvojili smo veliko točk za prvenstvo konstruktorjev, da imamo dve dirki pred zaključkom lepo prednost pred moštvom Alpha Tauri."