Renault in moto šport

Moštvo Alpine F1 je v zadnji dirki sezone v Abu Dabiju zapečatilo četrto mesto v skupni razvrstitvi za SP konstruktorjev

Moštvo BWT Alpine F1 je s sedmim mestom Estebana Ocona v zaključni dirki letošnje sezone za VN Abu Dabija in tako pridobljenimi šestimi točkami dokončno osvojilo četrto mesto v skupni razvrstitvi konstruktorjev za svetovno prvenstvo formule 1 FIA v letu 2022.

Njegov moštveni tovariš Fernando Alonso je bil primoran svojo zadnjo dirko z moštvom končati predčasno. Moštvo letošnje leto zaključuje s 173 osvojenimi točkami, Esteban Ocon je v končni razvrstitvi za svetovno prvenstvo dirkačev z 92 točkami osmi, Fernando Alonso pa z 81 točkami deveti.

V 58 krogov dolgi dirki se je izkazalo, da je bila strategija ključna, saj so vsa moštva in dirkači morali sprejemati težke odločitve za en sam ali za dva postanka v boksu. Po odstopu Alonsa zaradi suma na puščanje tekočine v 27. krogu se je Ocon odločil za dva postanka. Tako je kolesa zamenjal v 14. in v 41. krogu, obakrat s trdimi pnevmatikami. Na koncu je Oconu le malo zmanjkalo, da bi prehitel Landa Norrisa, saj je v cilj pripeljal le sekundo za dirkačem McLarna.

Moštvo je v sezoni 2022 enajstkrat doseglo uvrstitev med prvih deset z obema dirkalnikoma, najboljša uvrstitev pa je bilo četrto mesto Ocona v dirki za VN Japonske. Poleg tega je 173 točk za 18 točk več kot je moštvo osvojilo v letu 2021, kar kaže napredek v skladu z načrtom "100-dirk!.