Renault in moto šport

Megane R.S. Ultime: edinstven, še bolj športen videz

Renault razkriva posebno serijo modela Megane R.S., s katero proslavlja zelo bogato zgodovino francoskih športnih kompaktnih kombilimuzin. Renault Megane R.S. Ultime je zbirateljski model, ki bo zaključil dvajsetletno prestižno sago, katere začetek sega v leto 2003.
  • Megane R.S. Ultime izhaja iz Megana R.S. Trophy, ki ga dvigne na še višjo raven z edinstvenim videzom in res popolno opremljenostjo. S pomladjo 2023 bo nadomestil različici Megane R.S. in Megane R.S. Trophy.
  • Edinstven videz mu zagotavljajo ekskluzivne okrasne nalepke v skladu z novo celostno podobo znamke Renault in črni poudarki, ki podčrtujejo njegovo športnost in izjemno bogato opremljenost.
  • Posebna serija bo štela 1.976 oštevilčenih primerkov (Renault Sport je bil ustanovljen leta 1976) in bo imela podpis Laurenta Hurgona, preskusnega voznika in strokovnjaka za razvoj, ki je dosegel rekorde modela Megane R.S. na dirkališčih.
  • Megane R.S. Ultime zaključuje prestižno zgodovino znamke Renault Sport, ustanovljeno leta 1976, ter ozaljšano s športnimi uspehi in legendarnimi modeli.
  • Javna premiera tega avtomobila bo 13. januarja 2023 na razstavi avtomobilov v Tokiu, v državi, kjer je po ocenah približno deset tisoč ljubiteljev športnih modelov znamke Renault Sport.
Megane R.S. Ultime bo zadnja serija modela Megane R.S. in tudi zadnji model z zaščitnim znakom Renault Sport. Bogato izročilo znamke se bo v malce drugačni obliki nadaljevalo pod imenom Alpine, znamko športnih avtomobilov Skupine Renault.