Renault in moto šport

Megane R.S. Ultime, posebna serija: edinstven, še bolj športen videz

Megane R.S. Ultime ima ekskluziven videz, ki povzema oblikovne značilnosti znamke Renault Sport z dvojnim rombom in vključuje posebno grafiko, navdihnjeno z novim Renaultovim zaščitnim znakom.

Okrasne nalepke so na strehi in pokrovu motorja (razen na avtomobilih s strešnim oknom za doplačilo), zadnjem odbijaču, vratih in blatnikih. So mat črne barve, ki se sklada s štirimi razpoložljivimi barvami karoserije: zvezdnato črno (brez doplačila), s katero nalepke tvorijo elegantno celoto, biserno belo, ki ima zelo jasno grafično podobo, Sirijevo rumeno, ki obuja ikonično barvno shemo Renault Sport, in oranžno Tonic z izrazitim kontrastom. Poleg tega je na nalepke na desnem boku diskretno dodana letnica ustanovitve znamke Renault Sport – 1976.

Karoserija Megana R.S. Ultime ima blatnika spredaj širša za 60 milimetrov, zadaj pa za 45 milimetrov, bočni odprtini za odvod zraka, žarometa R.S. Vision, izpušno cev na sredini, radijsko anteno v obliki hrbtne plavuti morskega psa, ter krilce in difuzor zraka zadaj. 

Ta posebna serija ima več detajlov obarvanih črno, na primer zaščitna znaka, ročaje vrat, obrobe oken, platišča (tudi pokrove vijakov), okrasne obrobe blatnikov, difuzor zadaj, in aerodinamično krilce F1 v prednjem odbijaču, ki je sijajne barve in ima monogram "Ultime". Slednji je gradientne izvedbe, kar še okrepi občutek dinamičnosti.