Renault in moto šport

Novi A110 R:R kot radikalna!

Težko pričakovana najnovejša različica zaokrožuje ponudbo modela A110. Ekstremna, lahka, osredotočena in najbolj navdahnjena z avtomobilskim športom. "Radikalna" je edina pravabeseda za opis vozila, ki predstavlja dragulj v kroni ponudbe A110. Izjemen izraz lahkote in zmogljivosti za dih jemajoča občutja na stezi v avtomobilu, ki ga je dovoljeno voziti tudi na vsakdanjih cestah.
 
Najopaznejša sprememba na modelu A110 R je izražena v izjemnem delu, vloženem v zmanjševanje teže vozila na zgolj 1.028 kg – kar 34 kg manj kot tehta A110 S. Aerodinamika je bila še izboljšana s ciljem povečati pritisk vozila na asfalt. Določeni deli vozila (pokrov, zadnje okno, difuzor) so bili celo posebej razviti prav za to izvedenko. Seveda se je izpopolnitev dotaknila tudi podvozja, motorja in notranjosti, s čimer je vozniška izkušnja postala intenzivnejša kot kadarkoli do sedaj v modelu A110.
 
Novi Alpine A110 R potrebuje od 0 do 100 km/h zgolj 3,9 sekunde, s čimer spet premika svoje meje dojemanja športnega avtomobila. Gradi na zavezanosti znamke avtomobilskemu športu, sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki in je bolj kot kadarkoli doslej pripravljena, da premaga štoparico na dirkalnih stezah. Kljub temu pa novi Alpine A110 R ostaja tudi “road legal”, torej primerna za vožnjo po cestah. 

V živo ga boste prvič lahko videli na evropski premieri na avtomobilski razstavi v Parizu od 17. oktobra naprej.