Ekipa Renault DP World F1®

Najvišja kategorija moto športa, Formula 1, je v središču našega programa inovacij.

Formula 1, Renault R.S. 19

Naša zaveza Formuli 1

Renault R.S. 20

Renault R.S. 20

Vozilo, predstavljeno leta 2020, je na voljo s podvozjem Renault R.S.20, ki so ga razvili in izdelali na sedežu moštva Renault F1 v Enstonu.

OGLEJTE SI TEHNIČNE SPECIFIKACIJE PODVOZJA RENAULT R.S.20

Renault E-TECH 20

Renault E-TECH 20

Pogonski sistem Renault E-TECH 20 je bil razvit v tovarni Renault Sport Racing v Viry-Châtillonu.

OGLEJTE SI TEHNIČNE SPECIFIKACIJE MOTORJA RENAULT E-TECH 20

Izkušena ekipa

Esteban Ocon

Esteban Ocon

Esteban Ocon se je pred sezono svetovnega prvenstva FIA Formule 1 leta 2020 ponovno pridružil moštvu Renault F1, s čimer se je vrnil na dirko po enoletnem premoru. Esteban je bil del družine Renault Sport od leta 2016, ko je sezono spremljal kot rezervni voznik ekipe, pred tem pa je bil del programa za Lotus Junior, ki temelji na Enstoneu, med katerim je leta 2014 osvojil naslov FIA European Formula 3. Leto pozneje je Esteban osvojil krono serije GP3. Esteban je pri komaj 23-ih letih že dosegel 50 Grands Prix z najboljšim petim doseženim rezultatom, dvakrat v Španiji in v Mehiki leta 2017 na poti do osmega mesta, v karieri v vozniškem prvenstvu v tej sezoni.

VEČ O ESTEBANU OCONU

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo se je pridružil ekipi Renault F1 po sijajni karieri, v kateri je dosegel 7 naslovov za Veliko nagrado, 29 uvrstitev na zmagovalne stopničke in 3 najboljše štartne položaje. Njegova pot v F1 je vključevala 4 leta dirkanja z motorji Renault v tekmovanjih Formula Renault 2.0 in Formula Renault 3.5, nato pa se je sredi leta 2011 pridružil elitni dirkalni skupini.

VEČ O DANIELU RICCIARDU

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou

Guanyu Zhou se je leta 2019 pridružil ekipi Renault F1 kot vodja razvoja ekipe v okviru akademije Renault Sport Academy. Zhou, po rodu iz Šanghaja, je eden najbolj obetavnih mladih kitajskih voznikov, ki bo pri rosnih 19 letih tekmoval v svoji prvi sezoni v Formuli 2 – čakalnici za F1 – z ekipo UNI-Virtuosi Racing. Sodeloval bo na 12 srečanjih v okviru Velike nagrade in treniral v moštvenem simulatorju v Enstonu.

VEČ O GUANYUJU ZHOUJU

Naši glavni partnerji

 • Renault Formula 1 R.S. 19, drivers

Renault Sport je tudi ..

Renault Sport Series

Strast do moto športa

Renault Sport Series

POSTANITE DEL DIRKE
Renault MEGANE R.S.

Renault Sport

Obvladajte vsak zavoj

ODKRIJTE RENAULT MEGANE R.S.
 • SubPrefooter Icon

  24 urna pomočv Sloveniji in Evropi

 • SubPrefooter Icon

  Strokovna mrežaRešitve prilagojene vsem potrebam

 • SubPrefooter Icon

  Vozite samozavestnozahvaljujoč jamstvom Renault

 • SubPrefooter Icon

  Poenostavite si življenjez aplikacijo MY Renault

Z nadaljevanjem brskanja po tem spletnem mestu se strinjate, da Podjetje Renault Nissan Slovenija in njeni partnerji uporabljajo piškotke za analiziranje delovanja in učinkovitosti spletne strani, ponujanje prilagojenih oglasov glede na vaše zanimanje in interaktivnih dejavnosti na družbenih omrežjih. | Upravljanje piškotkov|Več o tem