Renault sport: z dirkališča na cesto

Ponudba športnih vozil

 Modeli R.S. in R.S. Line, opremljeni s tehnologijami, razvitimi za dirkalne steze, predstavljajo vodilne modele iz ponudbe vozil Renault.

Za volanom več sto tisoč voznikov sestavlja skupnost brez meja, ki ohranja strast ekipe Renault Sport na cestah po vsem svetu.
Renault CLIO R.S. Line
R.S. Line
Nova podoba R.S. Line ponuja drznejši športni značaj in izpolnjuje zahteve naših strank, ki želijo z dinamično obliko izstopati iz množice.
Renault MEGANE R.S.
Ponudba vozil R.S.
Ponudba vozil R.S. prinaša najboljšo zmogljivost in brezkompromisen užitek v vožnji: najboljše iz Renault Sport.

Z dirkališča na cesto

Moto šport je naš laboratorij za nove tehnološke rešitve in gonilna sila v ozadju naših inovacij. 

Slednjih ne uporabljamo samo na dirkalnih stezah, temveč smo jih vključili v naša serijska vozila, da boste lahko uživali v še večji zmogljivosti, zanesljivosti in užitku v vožnji.
Tehnologija Renault MEGANE R.S.: 4CONTROL
4CONTROL
4-kolesno krmiljenje za večjo natančnost. Ta inovacija omogoča obračanje zadnjih koles z elektronskim aktivatorjem. 

Umerjanje s strani inženirjev Renault Sport združuje športnost, dinamičnost in natančno zavijanje za užitek v vožnji in razburljive nove izkušnje.
Tehnologija Renault Sport: R.S. Monitor
R.S. Monitor
V samo nekaj letih so sistemi za pridobivanje podatkov povsem spremenili metode dela za dirkače. S sistemom R.S. Monitor so te tehnologije zdaj dostopne vsem. 

R.S. Monitor, ki je na voljo kot del sistema R-LINK, prikazuje telemetrične podatke iz senzorjev vozila (tlak, temperatura, vrtljaji motorja, kot volana) v obliki digitalnih ali grafičnih merilnikov.
Tehnologija Renault Sport: Sistem Launch Control
Sistem Launch Control
Če že od nekdaj sanjate o popolni optimizaciji pri speljevanju, vas bo sistem Launch Control navdušil. Ta elektronski sistem za pomoč pri vožnji je posebej zasnovan za ta namen: za oprijem koles na cestni površini brez zdrsa se navor motorja neprekinjeno prilagaja, kar zagotavlja največji možen oprijem.
Tehnologija Renault Sport: R.S. Vision
R.S. Vision
Zmogljivost modelov R.S. je več kot samo podvozje s tem sistemom, ki združuje 4 visokozmogljive funkcije osvetlitve v eni enoti: 
  • pozicijske luči;
  • luči za osvetlitev pri zavijanju;
  • meglenke;
  • glavni dolgi žarometi.
Renault Sport – tehnologija krogličnega ležaja turbopolnilnika
Tehnologija krogličnega ležaja turbopolnilnika
Tehnologija turbopolnilnika, ki smo jo prvi razvili pri Renaultu in jo leta 1977 uvedli v Formulo 1, je trenutno del opreme večine modelov serij R.S. in G.T. 

Leta 2018 smo pri modelu Megane R.S. uvedli novo tehnologijo "krogličnega ležaja" turbopolnilnika neposredno iz sveta Formule 1. Turbina, ki se vrti s skoraj 200.000 vrt/min, je odslej nameščena na mehanizem keramičnega krogličnega ležaja.

Renault sport je tudi

Renault Sport
Premagajte vsak zavoj
Renault Sport
bogata zgodovina
120 let športnih izzivov
bogata zgodovina
Renault Sport Series
Strast avtomobilskega športa
Renault Sport Series