RENAULT SPORT SERIES

Uživajte v posebnih trenutkih, ki vam jih ponuja moto šport.
Renault Clio Cup
Številni med vami, ki so ljubitelji dirkanja, se navdušujejo nad našimi modeli Clio Cup. Oddelek Renault Sport vse od ustanovitve legendarnega pokalnega tekmovanja R8 Gordini leta 1966 nadaljuje s prisotnostjo na dirkališčih v Evropi in po svetu. In pri tem se ne mislimo ustaviti. V letu 2017 bomo uspeh nadgradili z organizacijo 8 državnih tekmovanj Clio Cup: v Franciji, Združenem kraljestvu, Španiji, Italiji, državah Beneluksa, Skandinavije, Srednje Evrope in na Kitajskem. 

Z več tisoč prodanimi vozili od leta 1991 so štiri generacije vozil Clio Cup, znane po svoji zmogljivosti, zanesljivosti in dostopnih cenah, požele velik uspeh. Različica Clio Cup je prevzela vse prednosti vozila Clio R.S 200 EDC z 1,6-litrskim motorjem s turbopolnilnikom in neposrednim vbrizgavanjem goriva, ki zagotavlja 220 konjskih moči in stalen navor 270 Nm, v kombinaciji s sekvenčnim menjalnikom in obvolanskima prestavnima ročicama. Vse to bo še dodatno povečalo njegovo zmogljivost! 
Renault Clio R3T Trophy
Od leta 2017 lahko moštva sodelujejo na državnem tekmovanju v štirih območjih v Evropi: Francija, ALPE, Italija in Iberski polotok. Clio R3T Trophy poleg tehnične podpore, ki je na voljo vsem strankam, in primerljivosti s športnim relijem voznikom ponuja konkretne izkušnje. 

Clio R3T razkriva svoje mehanične prednosti z ekskluzivno sprednjo in zadnjo osjo. Njegovi novi prilagodljivi amortizerji in številne prilagoditve zagotavljajo vsem voznikom ravnotežje, s katerim bodo lahko konkurenčni na vseh vrstah podlage. 1,6-litrski motor vozila Clio R.S. 200 EDC s šeststopenjskim sekvenčnim menjalnikom, ki bo kmalu na voljo tudi z obvolanskima prestavnima ročicama, smo posebej prilagodili. Predelani motor zagotavlja neprekosljivo zmogljivost z močjo 242 KM in navorom 480 Nm.
Renault sport je tudi
       .
Renault Sport Auto
120 let športnih izzivov
bogata zgodovina
Renault Megane R.S.
Renault Megane R.S.
ponudba Renault Sport