safety by Renault

Human First Program

Varnost, ki jo zagotavlja Renault.
human first program
Izboljšana varnost vseh udeležencev v prometu.
Izmenjava podatkov, varne in daljše vožnje, preizkusi in še več. Renault je zavezan k zmanjšanju števila in resnosti nesreč. Human first program je razvit v sodelovanju z raziskovalci, strokovnjaki in gasilci ter ima samo en cilj, ki je izboljšati varnost vseh udeležencev v prometu.
do 27
naprednih sistemov za pomoč pri vožnji
več kot 60
varnostnih funkcij
več kot 2000
prijavljenih varnostnih patentov (1)
več kot 5000
prijavljenih varnostnih patentov(2)
OPOMBE
(1) od leta 1969.

(2) v 17 državah.

safety by Renault

Renault in gasilci, edinstveno partnerstvo

Renault je usposobil 5000 gasilcev v 17 evropskih, azijskih, afriških in latinskoameriških državah. Kot rezultat tega sodelovanja gasilske vrste bolje poznajo vozila nove generacije. Renault je edini proizvajalec, ki je v svoj inovacijski proces vključil ekipe za reševanje na cestah ter edini, ki je v inženirskih ekipah imenoval gasilca podpolkovnika za polni delovni čas. Uvedba Renault QRescue na vseh modelih (in velja kot standard od leta 2022 za vse nove modele Renault), SD Switch na vseh električnih vozilih in Fireman Access (na 100% E-Tech električnih vozilih) je rezultat tega sodelovanja.
USPOSABLJANJA
Usposabljanje gasilcev
Renault je edini proizvajalec na svetu, ki je za polni delovni čas imenoval gasilca podpolkovnika v inženirstvu in edini, ki redno sodeluje z ekipami za reševanje na cestah, v samo nekaj letih je usposobil 5000 gasilcev iz 17 držav po vsem svetu! V letu 2023 so že načrtovani novi tečaji v Evropi in Latinski Ameriki.
QRESCUE RENAULT
Renault QRescue: nalepka, ki med nesrečo lahko omogoči preživetje
S kodo QR na vetrobranskem in zadnjem steklu Renault QRescue omogoča gasilcem takojšen dostop do "reševalne karte" vozila. Gasilcem zagotavlja vse informacije, ki jih potrebujejo za učinkovito in varno delo. To lahko prihrani skoraj 15 dragocenih minut, ko gre za oskrbo žrtev v času zlate ure*. 

*Zlata ura je tistih 60 minut, ki so odločilnega pomena, ko je govora o preživetju najtežje poškodovanih. 
TEHNOLOGIJA KOT REZULTAT PARTNERSTVA
Fireman Access
Fireman Access
Čeprav so naše visokonapetostne baterije zasnovane tako, da se ne pokvarijo zaradi kakršnega koli notranjega vzroka, je vedno možen požar zaradi zunanjih razlogov. Če se ogenj razširi na baterijo, Renault inovacija "Fireman Access" gasilce z njihovimi cevmi usmeri v osrčje baterije. Odzivni čas se tako zmanjša z nekaj ur na deset minut!        
Safety
SD Switch
Da bi preprečili nevarnost električnega udara gasilcev, SD Switch / SD stikalo deluje tako, da takoj odklopi akumulator iz visokonapetostnega omrežja.

safety by Renault

Vozila, opremljena za vašo varnost

Renault je v zadnjih 50 letih pomagal zmanjšati število žrtev na cestah. Da bi nenehno izboljševali varnost vseh, strokovnjaki iz LAB (Laboratorija za nesreče in biomehaniko), 600 inženirjev in tehnikov neusmiljeno uvajajo inovacije. Do danes je bilo vloženih več kot 2000 patentov in razvita je bila vrsta najsodobnejših tehnoloških rešitev, med drugim tudi Fireman Access in SD Switch.

prihodnost mobilnosti in varnosti

Politika družbe Renault glede varnosti v cestnem prometu je razdeljena na 5 področij: ozaveščanje, preprečevanje, popravljanje, zaščita in reševanje. Nenehno se pojavljajo novosti kot so Safety, Safety coach in Safety guardian, ki bodo pozitivno vplivale na varnost za volanom.
H1ST VISION KONCEPTNO VOZILO
H1st vision
H1ˢᵗ vision je konceptno vozilo, ki je plod sodelovanja družbe Software République in njenih 12 članov ter je rezultat raziskav in razvoja, ki so del programa Human First Program. 
INOVACIJE
Varnost, ki jo neprestano izboljšujemo
Human First Program s praktičnim pristopom vpeljuje 3 "Safety" inovacije za pomoč voznikom, ki omogočajo še bolj varno udeležbo v prometu.
ROADS SIMULATOR
ROADS driving simulator
ROADS simulator je zasnovan za razvoj in preizkušanje naprednih sistemov za pomoč pri vožnji (ADAS) ter avtonomne vožnje. ROADS simulator predstavlja učinkovito dopolnitev časovno potratnim in dragim cestnim preizkušnjam varnosti.


Odkrijte več

Renault human first
Vozila Renault