Inovacije za večjo varnost

Renault inovacije za boljšo podporo voznikom. 
raziskave in razvoj - Renault
NAŠA MISIJA - ZMANJŠANJE ŠTEVILA NESREČ
Statistika fizičnih prometnih nesreč kaže, da je lahko v več kot 90% primerov* eden od vzrokov človeški dejavnik, in sicer prekomerna ali neprlagojena hitrost, vožnja pod vplivom alkohola, drog ali substanc ter izguba koncentracije med vožnjo. V sklopu Human First Program želimo razviti strategijo preprečevanja nesreč in učinkovitega ukrepanja ter ponuditi tehnološke rešitve, s pomočjo katerih bodo vaša potovanja še bolj varna. 

*Vir: Francoska cestna varnost, 2022. 
3 inovacije za pomoč voznikom

Human First Program s praktičnim pristopom vpeljuje 3 "Safety" inovacije za pomoč voznikom, ki omogočajo še bolj varno udeležbo v prometu.
Safety Score
SAFETY SCORE
"The Safety Score" ali ocena varne vožnje omogoča sprotno analizo podatkov o vožnji ter predlaga napotke, s katerimi vpliva na varnejšo vožnjo.
Safety
SAFETY COACH
"The Safety Coach" obvesti voznika o morebitnih tveganjih na poti z informacijami v realnem času.
Safety
SAFETY GUARDIAN
Inovacija "Safety Guardian"* lahko vaše upočasni vozilo v primeru tveganja ter vam omogoči varno vožnjo. 

*Inovacija bo na voljo v letu 2024.

Odkrijte več o safety score

Research and development - Renault
PERSONALIZIRANI NAPOTKI ZA VARNO VOŽNJO
"Safety Score" ali ocena varne vožnje analizira voznikovo vedenje na podlagi podatkov v vozilu, ki jih s pomočjo senzorjev vozila med vožnjo nabira. Inovacija "Safety Score" je nastala v sodelovanju s francoskimi šolami varne vožnje in zagotavlja relevantne napotke glede na štiri kriterije kot so omejitev hitrosti, varnostna razdalja, ohranjanje vozila na voznem pasu in pozornosti voznika med vožnjo.
omejitev hitrosti

Kamera na vrhu vetrobranskega stekla prek multimedijskega zaslona in projekcijskega prikazovalnika podatkov zagotavlja informacije o prometnih predpisih v realnem času. 
ohranjanje vozila na voznem pasu

Sistem s kamero na vetrobranskem steklu zazna, ali vozilo prečka neprekinjeno ali prekinjeno črto brez uporabe smerokazov, predlaga vozniku informacije, kako naj optimalno prilagodi slog vožnje. 
varnostna razdalja
Sistem opozorilnika za varnostno razdaljo uporablja senzor na sprednjem delu vozila. Sprednji senzor izračunava varnostno razdaljo ter sproži zvočno in vizualno opozorilo v primeru nevarnosti trčenja.
ohranjanje pozornosti med vožnjo

Senzorji na volanu bodo zaznali morebitno izgubo pozornosti glede na vaše reakcije in sistem vam bo predlagal, da si vzamete odmor od vožnje.     

odkrijte več o safety coach

Research and development - Renault
NASVETI PRILAGOJENI VAŠEMU STILU VOŽNJE
Inovacija "Safety Coach" je zasnovana tako, da ponuja nasvete, ki zajemajo glavne kazalce tveganja, ugotovljene med vožnjo. Namen "Safety Coach" je spodbuditi voznika, da z vožnjo zagotavlja varno udeležbo vseh udeleženih v prometu.
pregled na tveganimi območji

Vedno ažuren navigacijski sistem Google Maps z informacijami v realnem času vam omogoča mirnost med vožnjo, tudi če izgubite omrežno povezavo ter vas opozori na tvegana območja na poti. 
NAPOTKI V KOMBINACIJI S SAFETY SCORE
Safety Coach zagotavlja relevantne napotke za bolj varno vožnjo, v kombinaciji z oceno, ki je zajeta v Safety Score, glede na štiri kriterije kot so omejitev hitrosti, varnostna razdalja, ohranjanje vozila na voznem pasu in pozornost voznika med vožnjo ter potencialnimi tveganimi območji na poti.
SAFETY COACH PRIPOROČILA
Za največjo učinkovitost v vožnjo, vam Safety Coach ponudi praktične nasvete kot na primer:
 • da izboljšate kriterij upoštevanja predpisanih omejitev hitrosti, vam predlaga, da vklopite omejevalnik hitrosti med vožnjo;
 • da izboljšate kriterij ohranjanja pozornosti voznika med vožnjo, vam predlaga, da vklopite opozorilnih o menjavi voznega pasu in sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu. 
   SAFETY COACH SISTEM NAGRAJEVANJA VOZNIKOV

   Sistem nagrajevanje voznikov s pomočjo Safety Coach, ki "igrajo varno igro" poteka na način, da vas usmerja, da se prijavite na e-novičnik in si pridobite dodatne ugodnosti, ki so na voljo voznikom vozil Renault. 

   odkrijte več

   Driver-assistance systems - automotive safety - Renault
   napredni sistemi za pomoč pri vožnji
   All-new Renault Scenic E-Tech 100% electric
   Novi Renault Scenic E-Tech 100% electric