H1ˢᵗ vision

Inoviramo za varnost vseh.
H1st vision - concept car - Renault
Naša vizija varnejše mobilnosti v prihodnosti
H1ˢᵗ vision je konceptno vozilo, ki je plod sodelovanja družbe Software République in njenih 12 članov ter je rezultat raziskav in razvoja, ki so del programa Human First Program. 
Konceptno vozilo vsebuje 20 funkcionalnih inovacij, ki so na voljo tako v konceptnem vozilu kot v njegovem digitalnem dvojčku. H1ˢᵗ vision ponuja vpogled v prihodnost mobilnosti s tehnologijami, ki so zasnovane za večjo varnost vseh udeležencev v prometu.       

tehnologija za ljudi

H1ˢᵗ vision deluje tako, da nenehno izmenjuje podatke z okolico. Temu pravimo pametno mesto 4.0. Mesto, ki vključuje svoja vozila in udeležence v prometu ter pozorno spremlja in predvideva morebitne nevarnosti na cesti. Umetna inteligenca se opira na podatke v realnem času iz zemljevidov cestnega omrežja, vremenske podatke in podatke, ki prihajajo iz drugih vozil, da analizira verjetnost nesreče ter na podlagi tega zazna kakršno koli nevarnost, kot so nesreča, okvara na cesti ali celo poledica.  
PROMETNE INFORMACIJE V REALNEM ČASU
H1st vision - technologies - Renault
Varnost vseh udeležencev v prometu s prometnimi informacijami v realnem času
Varnost in zaščita vseh udeležencev v prometu, ne le voznikov, je za Renault najvišja prioriteta. S pomočjo tehnologije V2X*, ki omogoča zbiranje in analizo podatkov v realnem času, H1ˢᵗ vision voznika opozarja na potencialne nevarnosti zaradi slabše ali omejene vidljivosti, na primer pri približevanju prehodu za pešce, šolam in avtobusnim postajališčem.  

*vozilo za vse: vozilo, ki komunicira z vsemi
komunikacijski sistem, ki vozilu omogoča izmenjavo informacij z okolico v realnem času (druga vozila, infrastruktura, pešci) 

OPOZORILNIK PRIBLIŽEVANJA VOZIL NA NUJNI VOŽNJI
H1st vision - technologies - Renault
Opozorilnik približevanja vozil na nujni vožnji
V nujnih primerih šteje vsaka minuta za prve posredovalce. Za prihranek časa v ključnih trenutkih je H1ˢᵗ vision opremljen z napravo, ki vozniku vnaprej pošlje signal, ki nakazuje na bližajoče se vozilo na nujni vožnji. Vsa vozila, ki so v bližini vozila na nujni vožnji, prejmejo opozorilo hkrati. Vozniki lahko predvidijo in olajšajo prihod reševalnih služb na kraj nesreče.
OPOZORILNIK NA OBMOČJE S POVEČANJIM TVEGANJEM
H1st vision - technologies - Renault
Opozorilnik približevanja območju s povečanim tveganjem
H1ˢᵗ vision se osredotoča na povečanje varnosti vseh udeležencev v prometu. Z opozorilnikom približevanja območju s povečanim tveganjem voznika opozori ob približevanju takemu območju s prikazom opozorila na osrednjem zaslonu. Tako poveča ozaveščenost udeleženih v prometu. Ta inovacija temelji na statistiki nesreč, značilnostih ceste in okolju (omejena vidnost, križišča), pa tudi na podatkih v realnem času, ki jih sporočajo infrastrukture, druga vozila in ostali udeleženci v prometu.  
Vozilo, ki se zaveda svojih zmožnosti
H1ˢᵗ vision je konceptno vozilo, opremljeno z inovativnimi virtualnimi senzorji, ki so sposobni v realnem času oceniti stopnjo obrabe in delovno učinkovitost vseh komponent vozila. Virtualni senzorji omogočajo generiranje poročila “vitalnosti” o vozilu, ki ga je mogoče prenesti na pametni telefon. Poročilo vključuje opis vozila, zgodovino tehničnih pregledov, simulacije, stanje posodobitev sistema za navigacijo GPS itd.
*zdravstveno stanje: vitalno stanje vozila.
**zdravstveni certifikat: zdravstveno spričevalo vozila.

Tehnologija, ki skrbi za vaše zdravje

ASISTENT ZA SPREMLJANJE ZDRAVJA
H1st vision - health - Renault
Vozilo, ki skrbi za vas
H1ˢᵗ vision skrbi, da je voznik dobro razpoložen. Notranja kamera in mikrofon H1ˢᵗ vision omogočata prepoznavanje razpoloženja voznika z analizo njegovega glasu in mimike obraza. Glede na zaznano razpoloženje H1ˢᵗ vision prilagodi svetlobni ambient znotraj konceptnega vozila in lahko vozniku predlaga dihalne vaje, če je pod stresom.  
ASISTENT ZA ZDRAVJE V REALNEM ČASU
H1st vision - health - Renault
Tehnologija, ki skrbi za vaše zdravje
H1ˢᵗ vision spremlja zdravje voznika. Senzorji na volanu delujejo kot elektrokardiogram, ki meri voznikov srčni utrip in srčni ritem. Drugi senzor, ki analizira hitrost dihanja, je vgrajen v varnostnem pasu voznika.

Po analizi H1ˢᵗ vision obvešča potnike o trenutnem stanju njihovega zdravja in predlaga priporočila za izboljšanje le-tega. V primeru kakršnih koli neskladij v referenčnih podatkih predlaga ustavitev vozila in stik z zdravnikom prek videoklica. Na območjih, kjer ni dosega omrežja, se klic vzpostavi prek satelita.  

zvočna izkušnja za večjo varnost

H1ˢᵗ vision s svojim 16-kanalnim hi-fi sistemom zagotavlja prostorski učinek zvoka. Ta inovativna tehnologija s pomočjo mikrofona prepozna, kdo govori v kabini. Voznik uživa v lastni zvočni zasebnosti z možnostjo uporabe visokotoncev, nameščenih v naslonjalu voznikovega sedeža. Voznik lahko telefonira in prejema zvočna opozorila neposredno v svojem vzglavniku. Ta sistem zagotavlja mir in tišino ostalim potnikom v vozilu.  

prilagojen varnostni dostop za vse

1.
Varen in enostaven postopek registracije profila: ime, višina, fotografija obraza in posnetek hoje posameznega uporabnika.
2.
Zaznavanje drže telesa (zadnja leva kamera) na razdalji do 6 metrov ter prepoznavanje obraza (centralno nameščena kamera) na razdalji do 3 metrov.
3.
V konceptnem vozilu voznika in potnike pozdravi avatar Software République.
4.
Za odpiranje vrat je dovolj preprost "da". Kabina pa se prilagodi potrebam vozika in preostalih potnikov v vozilu.
5.
Kamera, ki je nameščena na centralnem vzvratnem ogledalu, identificira osebo v vozilu in zažene vozilo v skladu s shranjenimi dovoljenji.

odkrijte več

Human first program - Renault
Human First Program
concept cars - Renault
Naša konceptna vozila