RENAULT EKSPERTIZA
NA PODROČJU ELEKTRIČNIH VOZIL

napredna električna tehnologija
Vse najnovejše inovacije so na voljo v vozilu Megane E-Tech 100% electric z novo platformo CMF-EV. Čakata vas čisti užitek v vožnji in učinkovitost:
  • baterija z močjo 60 kWh v kombinaciji z električnim motorjem z 220 KM,
  • prva tehnologija toplotnega upravljanja družbe Renault, ki hladi z uporabo vode.
preoblikovana notranjost
Vozilo Megane E-Tech 100% electric je zasnovano za vaše udobje. Njegova 108 mm baterija, ki je najtanjša na trgu in kompakten motor zagotavljata več prostora v sprednjem delu vozila, kar vam zagotavlja 33 l odlagalnega prostora in mest.

Mislimo na potnike v vašem vozilu. Daljša medosna razdalja in manj mehanskih elementov (npr. menjalnik) ustvarijo ravno dno in bolj udoben prostor za noge.
vznemirljiva vožnja
Megane E-Tech 100% electric poleg novega električnega motorja ponuja boljšo razporeditev teže podvozja in nizko težišče.

Jadrajte po pokrajinah v popolni tišini električnega pogona. Vselej uživajte v dinamičnih, linearnih in zmogljivih pospeških brez sunkov in tresljajev. Obvolanske prestavne ročice ponesejo užitek v vožnji na višjo raven.

BATERIJA IN DOSEG

Koliko kilometrov lahko prevozim z vozilom Megane E-Tech 100% electric
S povsem napolnjeno baterijo z močjo 60 kWh lahko prevozite  do 480 km*WLTP v kombiniranem ciklu in do 300 km na avtocesti.
Kako lahko optimiziram doseg vožnje baterije?
Megane E-Tech 100% electric je opremljen s sistemom regenerativnega zaviranja. Med zaviranjem ali upočasnjevanjem vozila se izhodna energija obnavlja in zagotavlja polnjenje električne baterije ter podaljša doseg vožnje.

Izkoristite tudi prednosti povezljivih storitev s sistemom openR link z vgrajenimi Google storitvami za sprotno optimizacijo dosega vožnje in varno iskanje prave poti.
Kako izberem najboljšo različico zase?
Megane E-Tech 100% electric, ki je na voljo z baterijo z močjo 40 ali 60 kWh, je primeren za vse vrste uporabe.

Izberite različico glede na število dnevno prevoženih kilometrov ter glede na vrsto in slog vožnje.

Baterija s kapaciteto 40 kWh bi morala zadostovati vašim potrebam za mestno in primestno vožnjo ali kot drugo vozilo za krajše poti (manj kot približno 80 km dnevno). Izberite baterijo s kapaciteto 60 kWh za bolj vsestransko vožnjo, vključno z vožnjo po avtocesti, ali za pobege ob koncu tedna in kampiranje.
Vozim na dolge razdalje. Ali je Megane E-Tech 100% electric pravo vozilo zame?
Megane E-Tech 100% electric je popolnoma primeren za daljše vožnje, saj je opremljen z baterijo s kapaciteto 60 kWh in zagotavlja moč polnjenja do 130 kWh. Ponuja doseg vožnje do 480 km WLTP v kombiniranem ciklu in do 300 km na avtocesti.

Načrtovalnik poti za električna vozila je popoln pomočnik pri daljših vožnjah. Za načrtovanje poti ga vklopite v multimedijskem sistemu. Funkcija predvidevanja vam omogoča sprotno prilagajanje potovalnim razmeram in vas vodi do razpoložljivih polnilnih postaj.
Ali uporaba vgrajene tehnologije vpliva na doseg vožnje?
Elektronske naprave imajo zanemarljiv vpliv na doseg vožnje vašega vozila Megane E-Tech 100% electric.

Za optimizacijo dnevnega dosega vožnje usvojite dobre navade ter razvijte bolj sproščen in energetsko učinkovit slog vožnje!

POLNJENJE

Kje lahko polnim vozilo Megane E-Tech 100% electric?
Polnjenje vozila Megane E-Tech 100% electric:
  • Doma  uporabite domačo vtičnico ali električno polnilnico za dom.
  • Med vožnjo  se ustavite na eni od številnih javnih polnilnih točk. Se vam mudi? Uporabite hitre DC polnilne točke. Uporabite načrtovalnik poti in poiščite vam najbližjo točko.
Koliko časa traja polnjenje vozila Megane E-Tech 100% electric?
Čas polnjenja je odvisen od izbrane konfiguracije.
Standard Charge (7 kW pri izmeničnem toku): bodisi doma ali na javni polnilni postaji, baterija vozila Megane E-Tech 100% electric se v 1 uri napolni za doseg vožnje do 50 km, zato lahko baterijo povsem napolnite čez noč (7 do 10 ur, odvisno od baterije). Standardni način polnjenja je združljiv z vsemi javnimi polnilnimi postajami, razen s hitrimi polnilnimi postajami z enosmernim tokom (predvsem na avtocestah).

Boost Charge (22 kW pri izmeničnem toku): 
izkoristite najvišjo polnilno moč javnih mestnih polnilnic (večina mestnih polnilnic omogoča polnjenje 11 kW ali več) in v 1 uri pridobite tudi do 160 km dosega vožnje. Baterija se napolni v 4 urah.

Super Charge (7 kW pri izmeničnem toku + 130 kW pri enosmernem toku):  poleg standardnega načina polnjenja za vsakodnevne vožnje ta dodatni način polnjenja (130 kW pri enosmernem toku) omogoča, da izkoristite prednosti visokozmogljivih polnilnih postaj, ki so na voljo na avtocestnih omrežjih. Pridobite doseg vožnje do 300 km WLTP v 30 minutah.

Optimum Charge (22 kW pri izmeničnem toku + 130 kW pri enosmernem toku): povsem izkoristite javno polnilno infrastrukturo (več kot 60 % javnih postaj nad 11 kW) in v 1 uri pridobite doseg vožnje do 150 km. Baterijo lahko povsem napolnite v 4 urah.
Ali lahko polnim baterijo, tudi če ta ni prazna?
Baterija vozila Megane E-Tech 100% electric nima "spominskega učinka". Opremljena je z litij-ionsko tehnologijo, ki je najboljša na trgu.  Optimizira doseg vožnje.  To pomeni, da lahko polnite po potrebi, tudi samo delno, brez nevarnosti, da bi poslabšali njeno zmogljivost.
Kako lahko načrtujem polnjenje vozila Megane E-Tech 100% electric?
Z uporabo aplikacije My Renault lahko na daljavo upravljate raven napolnjenosti vašega 100% električnega vozila Megane E-Tech.

Potrebujete polnjenje? Doma lahko preko pametnega telefona na daljavo vklopite polnjenje vozila.

KABLI IN POLNILNE POSTAJE

Kateri kabel lahko uporabim za polnjenje vozila Megane E-Tech 100% electric?
Vrsta kabla, ki ga morate uporabiti, je odvisna od različice vozila Megane E-Tech 100% electric.

Vaš Megane E-Tech 100% electric je serijsko opremljen s kablom načina 3, tipa 2. Ta kabel lahko priključite v Električno polnilnico za dom ali v katero koli javno polnilno postajo.

Če polnilna postaja ni na voljo ali morate občasno uporabiti standardno domačo vtičnico z močjo 2,3 kW, si priskrbite kabel "Flexicharger"* načina 2 za vozilo Megane E-Tech 100% electric. S tem kablom lahko vozilo povsem napolnite v 20 do 30 urah.

Različici Super Charge in Optimum Charge sta serijsko opremljeni s hitrim polnilnikom (enosmerni tok, 130 kW). Ta je združljiv z visokozmogljivimi polnilnimi postajami, ki jih najdete na avtocestnem omrežju. Ta način polnjenja ne zahteva dodatnega kabla: kabli so priključeni neposredno na polnilno postajo, tako kot na bencinskih črpalkah.

* na voljo kot dodatna oprema, združljivo z vsemi različicami vozila Megane E-Tech 100% electric.
Ali lahko priključim Megane E-Tech 100% electric v domačo vtičnico?
Uporabite kabel "Flexicharger"* načina 2 za priključitev vozila Megane E-Tech 100% electric v standardno domačo vtičnico z močjo 2,3 kW. Ta način polnjenja je primeren za občasno uporabo ali kadar določena polnilna postaja ni na voljo. S tem kablom lahko vozilo povsem napolnite v 20 do 30 urah.

Za hitrejšo in varnejšo rešitev namestite Električno polnilnico za dom z močjo 7 ali 22 kW.

* Na voljo kot dodatna oprema, združljivo z vsemi različicami vozila Megane E-Tech 100% electric.
Kako lahko poiščem javne polnilne postaje?
V vozilu Megane E-Tech 100% electric se povežite z aplikacijo Google Zemljevidi in dovolite, da vas vodi do najbližje polnilne postaje.

Z načrtovalnikom poti za električna vozila načrtujte postanke in polnjenje, da boste brezskrbno prispeli na cilj. Prikazuje vam celo moč polnjenja in ceno.

STROŠKI IN VZDRŽEVANJE

Kakšna je cena polnjenja?
Pomnožite skupno kapaciteto baterije s ceno na kilovatno uro.  Kljub temu, da je povprečni strošek polnjenja odvisen od določenih pogojev (raven napolnjenosti baterije, dobavitelj električne energije, tip kabla), lahko dobite sorazmerno natančno oceno stroškov polnjenja.

V Evropi je povprečen strošek polnjenja na 100 km ocenjen na znesek od 2 do 4 EUR, odvisno od države.
Kakšne so prednosti vozila Megane E-Tech 100% electric glede vzdrževanja?
Pri vozilu Megane E-Tech 100% electric je vzdrževanje enostavno, brez menjav olja ali jermena!

Enako velja za zavorne ploščice in kolute. Njihova življenjska doba je znatno daljša, saj regenerativno zaviranje omogoča manj uporabe zavorne stopalke.

ŽIVLJENJE Z ELEKTRIČNIM VOZILOM

Kakšen je vpliv vozila Megane E-Tech 100% electric na okolje?
Renault je s ponudbo vozil E-Tech zavezan k zmanjšanju ogljičnega odtisa.

Električni motor vozila Megane E-Tech 100% electric, ki združuje inovacije in zmogljivost, vam  z ničelnimi emisijami CO2   med vožnjo omogoča zmanjšanje ogljičnega odtisa. Tudi ob upoštevanju izdelave baterije in proizvodnje električne energije v evropskih državah v celotni življenjski dobi vozila so elektromotorji še vedno v prednosti v primerjavi z vozili na gorivo.

Megane E-Tech 100% electric ponuja tudi druge načine za  zmanjšanje okoljskega vpliva, in sicer:
  • reciklirano blago,
  • določeni plastični deli, npr. spodnji del kabine ali sestava armaturne plošče,
  • ukrepi, ki se izvajajo med izdelavo, v primerjavi z vozilom s pogonom na gorivo.
Kakšna je življenjska doba baterije vozila Megane E-Tech 100% electric?
Baterija vozila Megane E-Tech 100% electric je zasnovana tako, da bo zdržala celotno življenjsko dobo vašega vozila.

Poleg tega vam Renault ponuja jamstvo za  8 let, s 70% prvotne zmogljivosti baterije.
Prijavite se v aplikacijo My Renault in si oglejte potrdilo o stanju vaše baterije.

VEČ O VOZILU MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC

Megane E-Tech - različice
Slike na spletni strani www.renault.si so le simbolične in zgolj informativne narave. Prikazane cene so priporočene maloprodajne cene. Vsi podatki in informacije, omenjeni na spletni strani in v dokumentih, so začasni in se lahko spremenijo, prav tako si v tekstovnem delu pridržujemo pravico do napak. Zaradi posledic globalnega pomanjkanja polprevodnikov in drugih surovin nekateri elementi opreme, prikazani na spletni strani ali v brošuri, trenutno niso na voljo. Za najnovejše informacije se obrnite na najbližjega pooblaščenega prodajalca.

ODKRIJTE PONUDBO NAŠIH VOZIL RENAULT

Megane Conquest E-Tech hibrid
Megane Conquest
Austral E-Tech
Austral
ESPACE E-TECH HIBRID
Espace