Renault Sport Series

Uživajte v posebnih trenutkih, ki vam jih ponuja moto šport.

 • Renault Sport Series – začetek dirke
Formula Renault

Formula Renault

Mladi in obetavni dirkači se že od svojega 16. leta soočajo z izjemno tekmovalnim svetom. Razumeti morajo, kako deluje dirkalnik, da lahko izboljšajo njegovo zmogljivost, in se naučiti spopadati s pritiskom dirke. V Formuli Renault se mladi dirkači za volanom enosedov s 16-ventilskimi motorji 2.0 z 210 konjskimi močmi ter sedemstopenjskim sekvenčnim menjalnikom in kontrolniki na volanu hitro naučijo osnov poklica.

 

Star pregovor, ki pravi, da potrebujejo eno sezono, da se naučijo, in eno sezono, da zmagajo, danes zveni precej zastarelo. V Formuli Renault, ustanovljeni pred 45 leti, so bili vedno v koraku s časom in pripravljeni, da zadovoljijo spremenljive potrebe obetavnih voznikov v kartingu ali drugih začetnih disciplinah. Ker se je povprečna starost za začetek kariere v Formuli 1 v zadnjih leto znatno znižala, se je skrajšalo tudi trajanje usposabljanja. V Formuli Renault, pravi šoli vožnje z enosedom, hitro odkrijemo ali potrdimo nadarjenost mladih dirkačev.

Renault CLIO Cup

Številni med vami, ki so ljubitelji dirkanja, se navdušujejo nad našimi modeli CLIO Cup. Oddelek Renault Sport vse od ustanovitve legendarnega pokalnega tekmovanja R8 Gordini leta 1966 nadaljuje s prisotnostjo na dirkališčih v Evropi in po svetu. In pri tem se ne mislimo ustaviti. V letu 2017 bomo uspeh nadgradili z organizacijo 8 državnih tekmovanj CLIO Cup: v Franciji, Združenem kraljestvu, Španiji, Italiji, državah Beneluksa, Skandinavije, Srednje Evrope in na Kitajskem. 

 

Z več tisoč prodanimi vozili od leta 1991 so štiri generacije vozil CLIO Cup, znane po svoji zmogljivosti, zanesljivosti in dostopnih cenah, požele velik uspeh. Različica CLIO Cup je prevzela vse prednosti vozila CLIO R.S 200 EDC z 1,6-litrskim motorjem s turbopolnilnikom in neposrednim vbrizgavanjem goriva, ki zagotavlja 220 konjskih moči in stalen navor 270 Nm, v kombinaciji s sekvenčnim menjalnikom in obvolanskima prestavnima ročicama. Vse to bo še dodatno povečalo njegovo zmogljivost!

Renault CLIO Cup
Renault CLIO R3T Trophy

Renault CLIO R3T Trophy

Od leta 2017 lahko moštva sodelujejo na državnem tekmovanju v štirih območjih v Evropi: Francija, ALPE, Italija in Iberski polotok. CLIO R3T Trophy poleg tehnične podpore, ki je na voljo vsem strankam, in primerljivosti s športnim relijem voznikom ponuja konkretne izkušnje.

 

CLIO R3T razkriva svoje mehanične prednosti z ekskluzivno sprednjo in zadnjo osjo. Njegovi novi prilagodljivi amortizerji in številne prilagoditve zagotavljajo vsem voznikom ravnotežje, s katerim bodo lahko konkurenčni na vseh vrstah podlage. 1,6-litrski motor vozila CLIO R.S. 200 EDC s šeststopenjskim sekvenčnim menjalnikom, ki bo kmalu na voljo tudi z obvolanskima prestavnima ročicama, smo posebej prilagodili. Predelani motor zagotavlja neprekosljivo zmogljivost z močjo 242 KM in navorom 480 Nm.

Renault Sport je tudi

 Ekipa Renault F1

V osrčju naših športnih dejavnosti

Ekipa Renault F1

Spoznajte ekipo Renault F1
Renault Megane R.S.

Ponudba Renault Sport

Renault MEGANE R.S.

Odkrijte zmogljivost vozila Renault MEGANE R.S.
 • SubPrefooter Icon

  24 urna pomočv Sloveniji in Evropi

 • SubPrefooter Icon

  Strokovna mrežaRešitve prilagojene vsem potrebam

 • SubPrefooter Icon

  Vozite samozavestnozahvaljujoč jamstvom Renault

 • SubPrefooter Icon

  Poenostavite si življenjez aplikacijo MY Renault

Z nadaljevanjem brskanja po tem spletnem mestu se strinjate, da Podjetje Renault Nissan Slovenija in njeni partnerji uporabljajo piškotke za analiziranje delovanja in učinkovitosti spletne strani, ponujanje prilagojenih oglasov glede na vaše zanimanje in interaktivnih dejavnosti na družbenih omrežjih. | Upravljanje piškotkov|Več o tem