Renault skupina

Skupine Renault na letošnji avtomobilski razstavi v Parizu

  • Znamke Renault, Dacia, Alpine in Mobilize bodo nastopile na avtomobilski razstavi v Parizu z letnico 2022.
  • Konferenca za novinarje Luca de Mea, glavnega izvršnega direktorja Skupine Renault in znamke Renault, bo 17. oktobra od 9.00 do 9.30 ure na razstavnem prostoru Renault.
  • Svetovne premiere, zadnje novosti, inovacije in partnerstva bodo predstavljeni na 89. izvedbi mednarodne razstave Mondial de l’Auto.
Boulogne-Billancourt, 9. september 2022 – Znamke Renault, Dacia, Alpine in Mobilize potrjujejo svoj nastop na prihodnji mednarodni avtomobilski razstavi v Parizu – »Revolution is on« –, ki bo od 17. do 23. oktobra 2022 na razstavišču Porte de Versailles (dvorana 6). Ta mednarodna razstava je nepogrešljiva avtomobilska prireditev, ki bo za vsako znamko priložnost, da ekskluzivno predstavi vsaj po eno svetovno premiero, poleg tega pa več emblematičnih vozil iz svoje ponudbe, svoje inovacije in partnerstva.

Novosti, ki jih ne gre prezreti

  • 3 svetovne premiere pri Renault
Renault bo razkril svetovno premiero nove interpretacije enega svojih ikoničnih modelov, Renault 4, prav tako pa tudi prvi Kangoo E-Tech electric, zasnovan za družine. Za zaključek celoletnega proslavljanja 50. obletnice modela Renault 5 si bo javnost lahko ogledala neobičajen športen razstavni prototip. Z oblikovalsko študijo, serijskim modelom in razstavnim prototipom bo na letošnji avtomobilski razstavi v Parizu poudarjena zaveza proizvajalca do avtomobilskih razstav. Renault bo razstavil tudi svoja modela za ponovno osvajanje deleža v segmentu C, novi Megane E-Tech electric in novi Austral E-Tech hibrid, ki bo prvikrat javno predstavljen.
  • Dacia: nova celostna podoba!
Dacia bo na Mondialu v Parizu prestavila zadnjo etapo preobrazbe svoje celostne podobe. Po prenovi svojih komunikacij in oglaševanja, ki je bila izvedena sredi leta 2021, ter prodajno-servisne mreže, ki se je začela zgodaj leta 2022, bo znamka v Parizu predstavila svojo novo celostno podobo na celotni paleti modelov. To je strateški korak za znamko Dacia in zgodovinski izziv v avtomobilizmu: nova podoba in novo območje znamke bosta odtlej utelešena v razstavljenih avtomobilih.
  • Povsem nova oblikovalska študija
Alpine bo na Mondialu nastopila v znaku športnosti danes in jutri. Poleg svojih najnovejših inovacij in dirkalnika formule 1 bo znamka pokazala svetovno premiero povsem nove oblikovalske študije, ki uteleša prihodnost njene strategije na področju izdelkov in športa – novo etapo v preobrazbi znamke.
  • Mobilnost za 1, 2, ali več ... in niz storitev pri znamki Mobilize
Novim rešitvam mobilnosti posvečena znamka Mobilize bo predstavila svoje videnje mobilnosti v mestih s svojimi prihodnimi vozili in koncepti, še posebno Mobilize Duo, ki je zasnovan za skupno rabo, a bo na voljo vsem tudi v naročniški shemi. Zasnovani za skupno rabo in ponujeni z nizom storitev bodo ti modeli olajšali mobilnost oseb in blaga v kompleksnem urbanem okolju. Mobilize bo predstavil tudi svoje energetske rešitve in svoje videnje energetskega področja.
  • Poleg tega pa še ...
HYVIA, skupno podjetje Skupine Renault in podjetja Plug, posvečeno mobilnosti na vodik, bo v dvorani 3 razstavila tudi svoja vozila na vodik (Van, City Bus in Chassis Cab) ter prikaze svojega edinstvenega ekosistema H2.
Novost: po prototipni različici bo Master Van H2-TECH prvikrat na ogled v svoji serijski izvedenki na vodik, ki gre tudi v prodajo.