image

Nove oznake za nove dizelske in bencinske motorje

Odkrijte nove dizelske motorje Blue dCi in bencinske motorje s filtrom trdnih delcev.

Blue dCi diesel engine

Dizelski motorji Blue dCi

Novi dizelski motorji Blue dCi so za zmanjšanje emisij onesnaževal opremljeni s sistemom selektivne katalitične redukcije (SCR*), ki deluje s tekočino AdBlue®. S to tehnologijo se dušikov oksid (NOx), ki ga proizvajajo dizelski motorji, razgradi v nenevarne pline (vodna para in dušik).

Ta tehnologija je učinkovita v vseh situacijah in nima vpliva na zmogljivost motorjev Blue dCi. Njena uporaba zagotavlja skladnost z novimi standardi, ki so strožji in zahtevnejši.

 

Prednosti

Tekočina AdBlue je brezbarvna in nestrupena vodna raztopina, sestavljena iz 32,5 % čiste sečnine in 67,5 % demineralizirane vode. AdBlue je na voljo na večini bencinskih črpalk. Vozilo vas postopoma opomni, kdaj je treba doliti tekočino AdBlue. Poln rezervoar tekočine AdBlue zadostuje za približno 6 do 8 polnih** rezervoarjev goriva.

 

Pomembna opomba

Tekočino AdBlue je treba uporabiti v čisti obliki. Ima svoj rezervoar, ki je preprosto dostopen prek skupnega zunanjega pokrova za rezervoar za dizelsko gorivo ali prek lastnega pokrova. V rezervoar za dizelsko gorivo ni dovoljeno točiti tekočine AdBlue in obratno. Če pride do napake pri točenju, ne zaženite motorja, saj lahko poškodujete sistem SCR.

 

 

Renault particulate filter

Bencinski motorji s filtrom trdnih delcev

Novi bencinski motorji z neposrednim vbrizgavanjem so za zmanjšanje emisij trdnih delcev zdaj opremljeni s filtrom trdnih delcev (FAP), ki je del izpušnega sistema. S to tehnologijo se odstranijo trdni delci iz izpušnih plinov tako, da jih prestreže mikroporozna satasta struktura, nato pa se delci sežgejo s postopkom redne in samodejne regeneracije. Bencinske motorje, opremljene s to tehnologijo, smo preimenovali v TCe FAP.

 

Prednosti

Filtra trdnih delcev ni treba vzdrževati. Ne vpliva na vožnjo vašega vozila. Prav tako ne vpliva na porabo goriva in emisije CO2.

(*) Pri selektivni katalitični redukciji se vbrizgava amonijak (imenovan NH3) iz tekočine AdBlue v katalizator izpušnih plinov. Pri nastali kemični reakciji se dušikov oksid (NOx) razgradi v neonesnaževalne pline (vodna para in neškodljiv dušik).

(**) Poraba tekočine AdBlue je odvisna od načina uporabe vozila, opreme in sloga vožnje. Prostornina rezervoarja za AdBlue je odvisna od modela in običajno znaša od 15 do 20 litrov. Cena tekočine AdBlue se razlikuje glede na pakiranje, a je še vedno privlačna za kupce.

Emisijski standard WLTP

Predpisi, ki so bolje prilagojeni dejanski vožnji in dnevni porabi goriva.

ODKRIJTE WLTP
Renault – certifikacijski preizkus
 • SubPrefooter Icon

  24 urna pomočv Sloveniji in Evropi

 • SubPrefooter Icon

  Strokovna mrežaRešitve prilagojene vsem potrebam

 • SubPrefooter Icon

  Vozite samozavestnozahvaljujoč jamstvom Renault

 • SubPrefooter Icon

  Poenostavite si življenjez aplikacijo MY Renault

Z nadaljevanjem brskanja po tem spletnem mestu se strinjate, da Podjetje Renault Nissan Slovenija in njeni partnerji uporabljajo piškotke za analiziranje delovanja in učinkovitosti spletne strani, ponujanje prilagojenih oglasov glede na vaše zanimanje in interaktivnih dejavnosti na družbenih omrežjih.
Več o tem