Doseg vožnje in polnjenje

Simulirajte doseg vožnje in čas polnjenjaMegane E-Tech 100% electric

Izberite zmogljivost baterije (40 ali 60 kWh, odvisno od različice) in spremenite različne parametre (povprečno hitrost, temperaturo...), da dobite simulacijo dosega s Meganom E-Tech 100% electric.

Izberite zmogljivost baterije (40 ali 60 kWh) in stanje baterije, da dobite simulacijo časa polnjenja, odvisno od različnih infrastruktur.

O dosegu vožnje novega vozila Megane E-Tech 100 % Electric

Vrednosti, ki so prikazane na tem simulatorju, temeljijo na povprečnih različicah in uporabi avtomobila in se lahko razlikujejo glede na raven opreme. Simulator upošteva povprečno hitrost (namesto konstantne hitrosti), kar pomeni, da hitrost vozila vključuje različna zaporedja upočasnjevanja in pospeševanja, povezana z ustreznim razponom hitrosti: povprečna hitrost na avtocesti je nastavljena na 110/120 km/h (namesto 130). ) in od 20 do 30 km/h (namesto 50) v mestnem okolju.

Kako brati rezultate časa polnjenja

Združljivost z nekaterimi infrastrukturami za polnjenje (kot so hitre polnilne postaje, ki omogočajo pospešeno polnjenje) je odvisna od stopnje opreme vašega avtomobila. Prosimo, obiščite konfigurator vozila, da izberete funkcije polnilnika, ki ustrezajo vaši uporabi.

Prikazani časi polnjenja so bili izmerjeni pri optimalnih temperaturnih pogojih (>20°c).

Natančnost pri izračunih stroškov polnjenja in prihranka goriva

Pri izračunih simulator samodejno dostopa do podatkov o zmogljivosti baterije vozila Megane E-Tech 100 % Electric (40 ali 60 kWh). S klikom na 1. zavihek ponovno dostopate do teh parametrov. Stroški električne energije in goriva so pridobljeni na podlagi povprečnih ponudb naših partnerjev in internih oddelkov. Cena električnega polnjenja je izračunana glede na kapaciteto baterije, razmerje med izračunanim dosegom in letno prevoženih kilometrov ter glede na ceno električne energije. Izračun upošteva približno 10-odstotno izgubo energije med vozilom in polnilnico. Cena polnega rezervoarja bencina za isti obseg temelji na letni kilometrini, privzeti ali prilagojeni mešani porabi ter povprečni ugotovljeni ali personalizirani ceni. Te cene glede na ceno električne energije in glede na infrastrukturo za polnjenje so okvirne in se prosto spreminjajo v skladu z javno dostopnimi cenami v vaši bližini ali v vaši pogodbi o dobavi električne energije.

Alt Image C29

Dejavniki, ki lahko vplivajo na doseg vožnje

Doseg vožnje vozila Megane E Tech 100% electric je spremenljiv zaradi številnih dejavnikov kot so: vremenske razmere, stil vožnje in število potnikov v vozilu. Tudi  izbira modela in dodatne opreme vozila ima vpliv na težo vozila ter posledično tudi na doseg vozila. Za prikaz dejanskega dometa vozila preizkusite spodnji simulator, ki v izračun dosega vključi tudi vozne razmere. 

 

Zmagovalna kombinacija: hitro polnjenje in doseg

Pri načrtovanju daljšega potovanja sta ključna dejavnika, ki jih moramo upoštevati doseg in možnosti polnjenja vozila. Najdite ravnovesje, ki zadostuje vašim potrebam. Primer avtocestnega potovanja dolgega 500km. S polno baterijo vozilo lahko neprekinjeno opravite 300km vožnje, 30-minutno polnjenje na hitro polnilni postaji pa vam bo zagotovilo še nadaljnih 200km vašega potovanja. Čas, ki ga porabite za potovanje je zaradi hitrega polnjenja zelo primerljiv potovanju vozil na bencinski ali dizelski pogon.

Slike na spletni strani www.renault.si so le simbolične in zgolj informativne narave. Prikazane cene so priporočene maloprodajne cene. Vsi podatki in informacije, omenjeni na spletni strani in v dokumentih, so začasni in se lahko spremenijo, prav tako si v tekstovnem delu pridržujemo pravico do napak. Zaradi posledic globalnega pomanjkanja polprevodnikov in drugih surovin nekateri elementi opreme, prikazani na spletni strani ali v brošuri, trenutno niso na voljo. Za najnovejše informacije se obrnite na najbližjega pooblaščenega prodajalca.

   

Naše spletno mesto in njegovi partnerji uporabljajo piškotke za merjenje občinstva in uspešnosti spletnega mesta, za prikaz prilagojenih in / ali geolokaliziranih oglasov in vsebin ter za omogočanje interakcije z našo vsebino prek družabnih omrežij. Svojo izbiro lahko kadar koli spremenite s klikom na spodnjo povezavo "Upravljanje piškotkov".

Več o tem