MOTORJI IN POGONSKI SKLOPI

E-Tech Full Hybrid 145 KM

Opravite do 80% mestne vožnje na električni pogon. Priklapljanje v električno vtičnico ni potrebno, saj se akumulatorska baterija polni, ko upočasnjujete in zavirate. Uživajte v izjemno odzivni vožnji, hkrati pa zmanjšujte porabo goriva za do 40% in izpuste CO₂².
1odvisno od stopnje napolnjenosti baterije in načina vožnje (Vir: WLTP, marec 2023).
2velja za E-Tech full hybrid v primerjavi z motorjem z notranjim zgorevanjem ter odvisno od sloga vožnje, (Vir: WLTP, marec 2023).

bencin

Bencinski motor je na voljo v dveh različicah: varčna različica SCe 65 za vsakodnevno uporabo ali uravnotežena različica TCe 90, ki optimizira porabo goriva med različnimi načini vožnje.  
dizel
Kot alternativa bencinskim motorjem je na voljo najnovejši dizelski motor Blue dCi 100, ki je kombinacija varčne porabe goriva in užitka pri vožnji.
LPG
Ta dvogorivni motor na bencin in LPG vam zagotavlja vožnjo z nižjimi emisijami CO₂. Njegova vsestranskost zagotavlja doseg nad 1.000 km* in predstavlja nižje stroške potovanj.     
1odvisno od načina vožnje (Vir: WLTP, marec 2023).
the best of hybrids - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
hybrid kot boljša odločitev
Do 80% mestne vožnje na električni pogon in do 40% nižja poraba. Akumulatorska baterija se polni, ko upočasnjujete in zavirate.
145 KM
/105 kW pogonski sklop E-Tech full hybrid
80%
mestne vožnje na električni pogon* 
40%
nižja poraba**     
900 KM
dosega***
opombe
odvisno od napolnjenosti baterije in načina vožnje (Vir: Renault, 2022).
** odvisno od stopnje napolnjenosti baterije in načina vožnje (Vir: WLTP, marec 2023).
*** do 900 km dosega (s polnim rezervoarjem po podatkih WLTP.


pogonski sklop

E-TECH FULL HYBRID

tehnologija
technology - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Clio E-Tech full hybrid vključuje dva vgrajena elektromotorja, tako da se motor z notranjim zgorevanjem uporablja manj pogosto. 
ključne karakteristike
main functions - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
E-Tech full hybrid 145 KM (105 kW)  zagotavlja dinamičen zagon v električnem načinu in ostro pospeševanje. Akumulatorska baterija se polni, ko upočasnjujete in zavirate. Priklapljanje v električno vtičnico ni potrebno.
nižja poraba goriva
reduced fuel consumption - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
V mestni vožnji je do 40% prihranek goriva* v primerjavi z vozilom, ki ima motor z notranjim zgorevanjem. 
 

* glede na protokol WLTC City (Vir: UTAC in IDIADA, september 2022).
Co₂ emisije
CO₂ emissions - engine - Renault Clio E-Tech full hybrid
Še bolj učinkovita in okolju prijazna tehnologija. Clio E-Tech full hybrid zmanjšuje emisije CO₂ na 96 g/km.


* odvisno do različice (Vir: WLTP, marec 2023).

bencinski motorji

essence ou diesel - motorisation -Renault Clio E-Tech full hybrid
SCE 65 in TCE 90
Clio ima široko paleto bencinskih motorjev, med katerimi lahko izbirate glede na svoje prioritete: prihranek goriva, vznemirljiva vozna izkušnja ali nekje vmes med obema. Kaj je skupnega različicam na bencinski pogon? Zmogljivost in užitek za volanom.
tehnologija
Clio je na voljo v različnih možnostih za bencinski motor. Na voljo je cenovno ugoden SCe 65 in uravnotežen TCe 90. Zmogljivost ali vsestranskost, izbira je vaša glede na vaše potrebe. 
ključne karakteristike
Ta bencinski trivaljnik s turbo polnilnikom, največjo močjo 67 kW (90 KM) in 160 Nm navora s šeststopenjskim ročnim menjalnikom zagotavlja uglajeno vožnjo, njegova poraba pa je med najboljšimi v njegovem razredu. 


DIZELSKI MOTOR

essence ou diesel - motorisation -Renault Clio E-Tech full hybrid
BLUE DCI 100
Clio ima kot alternativo bencinskim motorjem na voljo tudi dizelski motor. Izberite dizelski motor Blue dCi 100 za še večjo učinkovitost porabe goriva ter si zagotovite zmogljivost in užitek za volanom.
tehnologija
Clio z možnostjo dizelskega motorja Blue dCi 100 omogoča še večjo učinkovitost porabe goriva. Zmogljivost ali vsestranskost, izbira je vaša glede na vaše potrebe. 
ključne karakteristike

Dizelski motor z največjo močjo 74 kW (100 KM) in 260 Nm navora je idealen za intenzivno rabo in velike vozne parke, saj ponuja gospodarno in učinkovito vožnjo. Dopolnjuje ga šeststopenjski ročni menjalnik, ki zmanjšuje število vrtljajev motorja pri hitrosti nad 110 kilometrov na uro. Clio Blue dCi je posebno učinkovit na avtocestah in hitrih cestah.

LPG

brezkompromisna vsestranskost
  • z nižjimi emisijami CO2
  • z gorivom, ki je na voljo po vsej Evropi 
  • z manjšo porabo
Vse za vaš užitek v vožnji brez kompromisov. Povečanje dosega vožnje nad 1.000 km z uporabo obeh rezervoarjev*.

*odvisno od načina vožnje (Vir: WLTP, marec 2023).  
tehnologija
Motor TCe 100 LPG je trivaljnik s turbo polnilnikom, ki je tudi na voljo v vozilu Clio. Ta motor na dve vrsti goriva – bencin in avtoplin (utekočinjen naftni plin) – ponuja boljše zmogljivosti ob zmanjšani porabi goriva in manjšem izpustu CO₂ (za 8 odstotkov manj CO₂ kot primerljiv navaden bencinski motor). Tudi deluje zelo lepo, saj največji navor 170 Nm doseže že pri 2.000 vrtljajih, kar omogoča raznovrstno uporabo, ob tem pa preglednost uporabe plina oziroma bencina.
ključne karakteristike
Clio lahko s polnima obema posodama za gorivo prevozi nad 1.000 kilometrov. Ta rešitev je preverjena, enostavna za uporabo, cenovno dosegljiva in ekonomična. Prilagoditev za pogon na avtoplin s vgradnjo opreme poteka že v tovarni.

ODKRIJTE VEČ O VOZILU CLIO

CLIO – dizajn
CLIO – multimedija
Slike na spletni strani www.renault.si so le simbolične in zgolj informativne narave. Prikazane cene so priporočene maloprodajne cene. Vsi podatki in informacije, omenjeni na spletni strani in v dokumentih, so začasni in se lahko spremenijo, prav tako si v tekstovnem delu pridržujemo pravico do napak. Zaradi posledic globalnega pomanjkanja polprevodnikov in drugih surovin nekateri elementi opreme, prikazani na spletni strani ali v brošuri, trenutno niso na voljo. Za najnovejše informacije se obrnite na najbližjega pooblaščenega prodajalca.

ODKRIJTE PONUDBO NAŠIH VOZIL RENAULT

MEGANE CONQUEST
Megane Conquest
Captur
Captur
Austral
Austral