Varnost, ki jo zagotavlja Renault

Vaša varnost je na prvem mestu. Za vašo zaščito vam ponujamo najboljšo varnostno opremo Renault.

V primeru zaviranja v sili

Sistem za aktivno pomoč pri zaviranju v sili
V mestu ali na avtocesti preprečite ali ublažite udarec pri trku z drugim vozilom. Sistem zazna tudi pešce in kolesarje z manjšo hitrostjo. Če se ne odzovete dovolj hitro, ko senzor zazna nevarnost trka, sistem posreduje in vas opozori ter prevzame nadzor nad zaviranjem. 

Naši opozorilni sistemi

Naj vas spremljajo med vožnjo
Sistem za nadzor mrtvega kota
Sistem za nadzor mrtvega kota
Sistem za nadzor mrtvega kota preprečuje nevarnost trčenja. Pri hitrosti nad 10 km/h vas sistem z opozorilnimi lučkami samodejno opozori na prisotnost vozila v območju, ki ni vidno v vzvratnem ogledalu.
Opozorilnik za varnostno razdaljo
Opozorilnik za varnostno razdaljo
Za zagotavljanje varnosti senzor v sprednjem delu vozila preverja razdaljo ter vklopi zvočno in vidno opozorilo v primeru nevarnosti trka z vozilom spredaj.
Opozorilnik prekoračitve hitrosti s sistemom za prepoznavo prometnih znakov
Opozorilnik prekoračitve hitrosti s sistemom za prepoznavo prometnih znakov
Med vožnjo ste obveščeni o omejitvah hitrosti in opozorjeni ob prekoračitvi omejitve. Sistem, ki je opremljen s kamero, zbira, analizira in primerja podatke na prometnih znakih z informacijami na zemljevidih ter vas obvešča prek armaturne plošče in projekcijskega zaslona (odvisno od vozila in različice). Za večjo učinkovitost nastavite omejevalnik hitrosti na največjo zaznano vrednost.
Opozorilnik za zaznavanje utrujenosti
Opozorilnik za zaznavanje utrujenosti
Za povečanje varnosti in preprečitev nevarnosti zaradi zaspanosti sistem analizira vaše vedenje (spremlja premikanje volana) in vam, če je potrebno, prek vidnega in zvočnega opozorila na armaturni plošči priporoča premor.
Opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu
Opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu
Trenutek nepazljivosti? Če nenamerno zapustite vozni pas, vas na to opozorita vidno opozorilo in tresenje volana. Pri hitrosti nad 70 km/h se ta funkcija vklopi takoj, ko prečkate prekinjeno ali neprekinjeno črto brez vklopljenega smernika.
Pomočnik za ohranjanje voznega pasu
Pomočnik za ohranjanje voznega pasu
Nenamerna menjava voznega pasu? Aktivira se pomočnik za ohranjanje voznega pasu, ki samodejno popravi smer vožnje. Ta funkcija, ki se vklopi pri hitrosti med 70 in 160 km/h, deluje na volan in usmeri vozilo nazaj na vozni pas, takoj ko prečkate prekinjeno ali neprekinjeno črto brez vklopljenega smernika.
Oglejte si navodila za uporabo za naša vozila

Odkrijte še več tehnologij Renault

Renault EasyConnect
Za vaše udobje v vozilu
Renault Easy Drive
Za povsem brezskrbno vožnjo