Twingo by Sabine Marcelis


Twingo Sabine Marcelis - Renault
Sabine Marcelis
Znana nizozemska oblikovalka in umetnica Sabine Marcelis je dobitnica nagrade ELLE DECO International Designer of the Year, nagrade, ki ji je omogočila, da se uveljavi kot ena najvplivnejših oblikovalk na svetu.

Pri svojem delu se odlikuje z uporabo minimalističnih oblik, barvnih prehodov in materialov, kot sta steklo ali smola.

reinterpretacija ikoničnega vozila Twingo


skupna vizija

Twingo Sabine Marcelis - Renault
Oblikovalka Sabine Marcelis je na kratko povzela svojo vizijo in izpostavila, da je bilo delo na tako ikoničnem in priljubljenem vozilu pravi izziv, še posebej glede na obseg projekta. Navdihnila jo je ideja o ustvarjanju nepredvidljivega skozi interakcije med svetlobo in materiali. Oblikovanje posodobljene različice vozila Twingo je bila zanjo priložnost, da premakne meje svojega poklica. Ta Twingo je poklon svetlobi in predstavlja elemente notranjosti in zunanjosti, ki se razkrivajo na nepredvidljive načine. Želela je s pomočjo uporabe svetlobe izpostaviti določene posebnosti vozila, kar je naravnost dih jemajoče.
Twingo Sabine Marcelis - Renault
Avtomobilsko oblikovanje ni primarno področje oblikovalke Sabine Marcelis, a kljub temu je Sabine Marcelis, tako kot drugi oblikovalci, globoko vpletena v oblikovanje sveta okoli nas in je bila pravzaprav v najboljšem položaju, da ponovno reinterpretira avtomobilsko ikono, kot je Twingo.

odkrijte več

30 let vozila Twingo
30 let vozila Twingo
the originals kit retrofit - Renault
the originals - retrofit komplet