nova vozila Renault

Svetovna premiera: "renolucija" espace

Renault Espace je bil vedno v koraku s časom, se prilagajal svoji dobi. Nova generacija prinaša preobrazbo v znaku »renolucije«, strateškega načrta »Renaulution«. Novi Espace je statusni športni terenec atletske oblike z visoko tehnološko in povezljivo notranjščino. S pogonskim sklopom E-Tech Full Hybrid je bolj učinkovit kot kdajkoli, medtem ko pomagala za vožnjo in njihova tehnologija olajšujejo življenje tako v mestu kot na dolgih potovanjih.

Shujševalna dieta za večjo učinkovitost - Zahvaljujoč konstrukcijski osnovi CMF-CD, ki je uporabljena tudi za Renault Austral, je novi Espace za 32 mm nižji in za 215 kg lažji od svojega predhodnika. Za več kot polovico tega zmanjšanja teže je zaslužna omejitev velikosti, čeprav je notranja prostornost neokrnjena, preostali del pa je večinoma pripisati uporabi pogonskega sklopa E-Tech Full Hybrid, ki je lažji od prejšnje generacije dizelskih motorjev, lažjim obesam in sedežem. Ta tehnični dosežek dopolnjuje optimizirana aerodinamika z novima ohišjema zunanjih vzvratnih ogledal in padajočo streho, ki se zaključi z aerodinamičnim krilcem, ter odprtinama v zadnjem odbijaču, ki zmanjšujeta zračni upor.

Novi Espace poganja polni hibridni pogonski sklop E-Tech z močjo 147 kW (200 KM, podrobneje na strani 10) s porabo 4,6 litrov bencina na 100 kilometrov (v kombiniranem ciklu WLTP). To pomeni, da ima doseg do 1.100 kilometrov, kar je kot nalašč za brezskrbna dolga potovanja! Novi Espace je gospodaren pri porabi goriva tako, da izpust CO2 najlažje različice znaša le 104 gramov na kilometer – za 35 odstotkov manj kot njegov predhodnik. To je velik napredek v smeri bolj trajnostne mobilnosti. Novi Espace tako dosega najboljše vrednosti dosega in izpusta CO2 v segmentu.

Zunanji videz: nov statusni družinski športni terenec - Pokončna maska, izklesan pokrov motorja, padajoča strešna linija in krilce zadaj so nekateri od elementov, ki poudarjajo atletski videz novega vozila Espace, ki ima tri pakete opreme in s tem tri sloge.

Enako privlačen kot zmeraj - Espace se je vedno prilagajal času, da je ohranil svojo privlačnost. Oblika in videz novega vozila Espace briljantno dosegata ta cilj. Večji odmik od tal (18 cm) in 48 cm (19'') ali 51 cm (20'') platišča -glede na različico – dajejo novemu Espace privlačnost skrbno oblikovanega športnega terenca. Iz vseh zornih kotov je to eleganten, mišičast in dinamičen avtomobil. Maska spredaj ima pri paketih opreme Iconic in Techno pokončne prečke, kar skupaj z lamelo v odbijaču poudarja statusni značaj novega Espaca. S paketom opreme Esprit Alpine ima maska videz kariraste zastavice, kar je pomežik genom iz avtomobilskega športa. Stranici sta izklesani do popolnosti. Njun spodnji del ima vse atribute športnega terenca s širokima lokoma blatnikov in zaščitno oblogo na spodnjem robu, ki je sijajno črno lakirana za bolj eleganten videz. Prostornost notranjščine poudarjata večji previs zadaj in pokončno zadnje steklo. Zadek je zadržano dinamičen s krilcem na zadnjem robu strehe, odprtini za zrak na straneh in tankima kromastima obrobama na odbijaču.

Žarometa novemu vozilu Espace zagotavljata izrazit visokotehnološki in zelo bogat videz. Slednje še posebno velja za luči zadaj, ki se raztezajo do zaščitnega znaka na sredini vrat prtljažnika. Tako širok svetlobni pečat poudarja postavo avtomobila. Z mikro-optično tehnologijo je dosežen zelo natančen holografski trirazsežnostni učinek. Ta videzu doda dinamičnost in skoraj oživi izjemen značaj novega Espace.

Na izbiro so trije slogi - Trije paketi opreme vsebujejo tudi raznolike estetske elemente na zunanjščini in v notranjščini, s katerimi je doseženo jasno razlikovanje. Tako vsak paket opreme prinaša svoj slog, svojo lastno privlačnost. Pri paketu opreme Techno je lamela spredaj v barvi karoserije. Obrobe oken so sijajne kromaste, strešna nosilca pa sta iz satiniranega aluminija. Platišča imajo premer 48 cm (19''), prevleke v notranjščini pa so iz 100% reciklirane tkanine. Paket opreme Iconic ima masko, obrobe oken, lamelo spredaj in strešna nosilca črne barve. Platišča so večja, 51 cm (20''). Prevleke so svetle peščeno sive barve, armaturno ploščo pa zaljša vstavek iz prave jesenovine.

Novi Espace s paketom opreme Esprit Alpine ima poudarjeno športen videz z masko z vzorcem kariraste zastavice in brušenimi črnimi aluminijastimi platišči »Daytona« s premerom 51 centimetrov (20 palcev). Obrobe oken, strešna nosilca, zaščitna znaka spredaj in zadaj so temno obarvani (zaščitna znaka ledeno črne, obrobe oken sijajno črne in strešna nosilca satinirane črne barve). Na prednjem odbijaču sta vodoravni trak in lamela satinirano siva. Satinirana skrilasto siva barva karoserije je na voljo samo s tem paketom opreme, za doplačilo.

V notranjščini je paket opreme Esprit Alpine prepoznaven po oznaki Alpine na pragovih vrat, na vzglavnikih pa je puščičasti A. Sedeži, armaturna plošča, obloge vrat in osrednja konzola so prevlečeni z alkantaro z okrasnimi šivi modre barve Alpine. Volan je prevlečen z usnjem napa in alkantaro ter okrašen z obšivom modre, bele in rdeče barve. Črni varnostni pasovi imajo modre robove. Zgornji deli stopalk so iz aluminija.