Tehnologija in inovacije

Skupina Renault in PUNCH Torino sklenila strateško partnerstvo za dizelske motorje z majhnimi izpusti

PUNCH bo kupoval Renault štirivaljne dizelske motorje za lahka gospodarska vozila (LGV), ki jih izdelujejo v Renaultovi tovarni Cléon v Normandiji. PUNCH bo lahko prodajal sedanje in prihodnje Renaultove dizelske štirivaljne motorje. To sodelovanje se opira na dolgoletne izkušnje Skupine Renault s proizvodnjo motorjev in strokovno znanje podjetja PUNCH Torino kot reference na področju naprednih sistemov dizelskega pogona z majhnimi izpusti in elektronike. To partnerstvo pri dizelskih motorjih z majhnim izpusti za LGV bo Skupina Renault prinesla v "projekt Horse", ki ga je napovedala na srečanju "Capital Market Day".

Skupina Renault in PUNCH Torino, priznan center odličnosti za pogonske sklope in elektroniko, sta oznanila podpis zavezujočega memoranduma o soglasju (MoU) glede njunega sodelovanja pri štirivaljnih dizelskih motorjih za lahka gospodarska vozila. Skladno z vsebino tega sporazuma bo PUNCH lahko kupoval, uporabljal in prodajal Renaultove sedanje in prihodnje štirivaljne dizelske motorje. To partnerstvo bo Skupina Renault prinesla v "projekt Horse", ki ga je napovedala na srečanju "Capital Market Day".

V okviru "projekta Horse" bodo ekipe inženiringa Skupine Renault nadaljevale z razvojem dizelskih motorjev z majhnimi izpusti za lahka gospodarska vozila in tudi sodelovale z inženirskimi ekipami podjetja PUNCH. Oba partnerja bosta združila svoje moči za razvoj izvedenk Euro VI in Euro 7 Renaultovih štirivaljnih dizelskih motorjev za lahka gospodarska vozila, katerih proizvodnja naj bi stekla v letu 2025. Proizvodnja motorjev za potrebe partnerjev bo imela bazo v tovarni Skupine Renault v mestu Cléon v Normandiji, Francija.