nova vozila Renault

Nov, bolj moderen in odločen slog

Novi Clio je ukrojen z novim oblikovnim jezikom znamke Renault, ki je osredotočen na človeka in tehnologijo, pridobil je na izraznosti, na sredini povsem preoblikovanega prednjega dela ima novi Renaultov zaščitni znak. Ta preobrazba uteleša namen znamke, da na podlagi svojih zgodovinskih vrednosti ustvari bolj moderen, bolj značilen in tudi bolj trajnosten »avtomobil življenja«. Nov svetlobni pečat, ki ga bodo imeli vsi prihodnji Renaultovi modeli, se sklada z novim oblikovnim jezikom in izraža dve poglavitni značilnosti: preciznost in tehnično modernost. Notranjščina je temeljito preobražena z novimi prevlekami in novimi materiali biološkega izvora, ki poskrbijo za sodobnost tega avtomobila, v katerem sta kakovost in bivalna izkušnja dvignjeni na znatno višjo raven. Paket opreme esprit Alpine prinaša športnost in elegantnost tako na zunanjščino kot v notranjščino in še bolj označi novo dobo, v katero vstopa novi Clio.
Nova zunanja podoba: močna identiteta
STATUSNI PREDNJI DEL
Novi Clio ima povsem preoblikovan prednji del z izklesanimi oblikami in napetimi, utrtimi linijami, ki mu dajejo moderen in dinamičen videz. Večja maska s karo vzorcem poudarja vtis močnega in bolj športnega značaja. Barvni prehod – od temne okrog zaščitnega znaka na sredini do svetlejše na zunanjih straneh – ji daje globinski in tehnološki videz. Ta svet učinkov, igre senc in svetlobe, označuje temeljito prenovo oblikovnega pristopa, ki novi Clio naredi bolj privlačen.
PREPOZNAVEN ZAŠČITNI ZNAK
Na sredini maske je brušeno satiniran kromast Renault zaščitni znak »Nouvel'R«, ki ponazarja izročilo znamke. Zaščitni znak je z enostavno, a pomenljivo geometrijsko obliko brezčasen. Sožitje dveh rombov in optični učinek njune prepletenosti se dopolnjujeta in ustvarjata vtis stalnega gibanja. S tem zaščitnim znakom novi Clio bolj kot kdajkoli potrjuje svoj značaj.
IZKLESANA AERODINAMIČNA LAMELA
Paketa opreme Techno in esprit Alpine vsebujeta tudi aerodinamično lamelo na spodnjem robu maske, za katero je navdih prišel naravnost iz avtomobilskega športa. Izklesane oblike, napete in utrte linije prednjemu delu dajejo posebno bogat in živahen videz. Lamela je v paketu Techno v barvi karoserije, v paketu esprit Alpine pa mat skrilasto sive barve.