nova vozila Renault

Svetovna premiera: Življenje v espace je bilo vedno nekaj posebnega

Potovalni salon - Nova generacija ni nobena izjema in notranjost združuje več odlik, da lahko postane pravi »potujoči salon«. Panoramsko stekleno strešno okno (za doplačilo) potnikom omogoča uživanje v svetlejšem prostoru kot kdajkoli. Strešno okno nima prečnikov, zato v bivalni prostor naravna svetloba prihaja skozi več kot kvadratni meter veliko površino (dolgo 1,33 metra in široko 0,84 metra). To tehnološko dovršeno steklo ima na notranji strani prevleko z majhno prepustnostjo, ki filtrira ultravijolični spekter in večino infrardečega spektra svetlobe ter vročino odbija od prostora za potnike. Toplotno in svetlobno udobje potnikov ostaja tako neokrnjeno brez potrebe po zatemnitvenem zastoru.

 Espace je vedno imel nadvse udobne sedeže in nova generacija gre pri tem še korak naprej. Vse različice imajo na osrednji konzoli drsni naslon za roke, paket opreme Iconic pa vključuje še mehke ergonomične blazine iz enakega materiala kot oblazinjenje sedežev. Te se prilegajo vzglavnikom sedežev v drugi vrsti in s svojo mehkobo prav vabijo k sprostitvi in počitku. 
Velikodušen nabor opreme, videz višjega razreda - Tudi novi Espace je, tako kot njegovi predhodniki, statusen in umeščen v višji razred. Visoka kakovost obdelave je očitna že na prvi pogled, notranjščina je prikupna in opremljenost celovita. Osnovni paket opreme Techno že serijsko vsebuje 61 cm(24'') zaslon OpenR, električno odpiranje vrat prtljažnika, brezžični polnilnik telefona, 48 cm (19-palčna) platišča, sistem Isofix na zunanjih sedežih v drugi vrsti ter varnostni paket z opozorilnikom za mrtvi kot. Paket opreme Esprit Alpine je za model Espace novost in njegovi notranjščini dodaja izrazito športen pečat. Vzglavnike krasi značilni puščičasti A. Armaturna plošča je prevlečena z alkantaro, ozaljšano z modrimi okrasnimi šivi, kar dopolnjujejo sedežne prevleke iz umetnega usnja in tkanine Latis Bright, harmonična mešanica značajski in elegantnosti. Najbogatejši paket opreme Iconic bivalni prostor oplemeniti s pravo jesenovino na armaturni plošči in kombinacijo svetlo peščeno sivih prevlek iz prešitega usnja in kavno rjavimi oblogami. Sedeža spredaj sta električno nastavljiva po dolžini, višini in naklonu hrbtnega naslona, ter ogrevana (vključno z volanom). Voznikov sedež ima tudi masažni mehanizem v ledvenem delu.

Prilagodljiva notranjščina - Da bi čim bolj izkoristil notranji prostor in vsakemu potniku omogočil udobno namestitev, ima novi Espace prvikrat sedežno klop v drugi vrsti vzdolžno pomično za 220 mm. Deljiva je v razmerju 60/40, pomičen pa je vsak del zase. Na povsem nazaj pomaknjenih sedežih imajo potniki največ prostora za kolena v segmentu (do 321 mm), če so pomaknjeni povsem naprej, pa prostornina prtljažnika različice s petimi sedeži zraste na 777 litrov (po VDA).

Drug primer domišljene prilagodljivosti: sedeža v tretji vrsti se zložita v pod, zato ju je možno kadarkoli postaviti pokonci, če se pokaže potreba po prevozu šestih ali sedmih potnikov, oziroma sklopiti, da bi dobili kar največ prostora za prtljago. Zahvaljujoč mnogim možnim ureditvam notranjščine in prilagodljivosti velikosti prtljažnika je novi Espace res vsestransko uporaben.

Veliko prostora za prtljago, kot vedno doslej - Prtljažnik novega Espace je idealen zlasti za družinske potrebe, saj ne glede na izbrano postavitev ponuja prostor za prtljago najvišje ravni trgu:
  • 1.818 litrov v različici s petimi sedeži in zloženimi sedeži druge vrste,
  • 777 litrov v različici s petimi sedeži in sedeži druge vrste pomaknjenimi povsem naprej,
  • 159 litrov v različici s sedmimi sedeži v treh vrstah, vsemi v položaju za sedenje.
Za optimizacijo prostora zadaj in pridobitev ravnega poda, ki olajšuje nalaganje in prevoz, je sedežno klop v drugi vrsti enostavno sklopiti v razmerju 60/40 tud iz prtljažnika z uporabo ročic za sprostitev mehanizma Easy Folding. Novi Espace ima tudi električno odpiranje in zapiranje vrat prtljažnika, ki se ga lahko upravlja z voznikovega mesta, z gumbom na vratih, prostoročno kartico ali s pomikom stopala pod zadnjim odbijačem.
Mnoga odlagališča - Kot že prejšnje generacije ima tudi novi Espace v svoji prostrani notranjščini veliko pripravnih odlagališč za manjše predmete. Njihova skupna prostornina znaša 39 litrov, od tega 20 litrov spredaj vključno s z več kot šest litrov velikim predalom za rokavice in koritoma na vratih s po več kot 4 litri prostornine. Na konzoli med prednjima sedežema ni upravljal, ima pa dva ločena prostora za drobnarije: 2-litrskega pod pomičnim naslonom za roko in 3,6-litrskega z dvokrilnim pokrovom, ki je tudi naslon za komolce. V drugi vrsti sta na zložljivem naslonu za roke držali za dve čaši, v vsakem od korit na vratih je prostor za litrsko steklenico, na hrbtiščih naslonov prednjih sedežev pa sta žepa.