nova vozila Renault

Najbolj celovita ponudba pogonskih sklopov v segmentu

Novi Clio ima obsežen nabor pogonskih sklopov z več viri energije, med katerimi je tehnološko najsodobnejši pogonski sklop E-Tech full hybrid z močjo 108 kW (145 KM). Ta prijetnost mestne vožnje na električen pogon naredi dosegljivo vsem, ob tem pa užitek v vožnji združuje z majhnima porabo goriva in izpustom CO2. Druge možnosti – motorji na bencin, plinsko olje in kombinacijo bencina in avtoplina (LPG) – pokrijejo celo paleto moči in tvorijo najbolj celovito ponudbo pogonskih možnosti. Vsak voznik tako lahko izbere rešitev, ki je najbolj primerna za njegovo rabo in njegove želje.

Vse motorne različice imajo pomagalo za eko-vožnjo, ki vozniku svetuje najboljši način vožnje s ciljem prihraniti pri gorivu in s tem tudi zmanjšati izpust CO2.   
TCE 100 LPG: VSESTRANSKA UPORABNOST IN MAJHNI STROŠKI
Motor TCe 100 LPG je trivaljnik s turbo polnilnikom, ki je tudi na voljo v novem Cliu. Ta motor na dve vrsti goriva – bencin in avtoplin (utekočinjen naftni plin) – ponuja boljše zmogljivosti ob zmanjšani porabi goriva in manjšem izpustu CO2 (za 8 odstotkov manj CO2 kot primerljiv navaden bencinski motor). Tudi deluje zelo lepo, saj največji navor 170 Nm doseže že pri 2.000 vrtljajih, kar omogoča raznovrstno uporabo, ob tem pa preglednost uporabe plina oziroma bencina. Avtomobil lahko s polnima obema posodama za gorivo prevozi več kot 1.000 kilometrov. Ta rešitev je preverjena, enostavna za uporabo, cenovno dosegljiva in gospodarna. Prilagoditev za pogon na avtoplin s vgradnjo opreme poteka že v tovarni.
TCE 90: DOBRO URAVNOTEŽEN MOTOR
Ta bencinski trivaljnik s turbo polnilnikom, največjo močjo 67 kW (90 KM) in 160 Nm navora s šeststopenjskim ročnim menjalnikom zagotavlja uglajeno vožnjo, njegova poraba pa je med najboljšimi v njegovem razredu.
BLUE DCI 100: VISOKE ZMOGLJIVOSTI IN MAJHNA PORABA
Ta motor z največjo močjo 75 kW (100 KM) in 260 Nm navora je idealen za intenzivno rabo in velike vozne parke, saj ponuja gospodarno in učinkovito vožnjo. Dopolnjuje ga šeststopenjski ročni menjalnik, ki zmanjšuje število vrtljajev motorja pri hitrosti nad 110 kilometrov na uro. Novi Clio Blue dCi je posebno učinkovit na avtocestah in hitrih cestah. Izpolnjuje tudi najnovejše okoljske norme, saj ima vgrajen sistem selektivne katalitične redukcije (SCR), ki velja za najbolj učinkovit način zmanjševanju izpusta dušikovih oksidov (NOx) v izpuhu.
Kateri motorji bodo na voljo na slovenskem trgu, bo znano ob odprtju naročil.