Renault skupina

Skupina Renault in Phoenix Mobility uvajata naknadno vgradnjo električnega pogona v lahka gospodarska vozila v obratu Re-Factory v Flinsu

  • Strateško partnerstvo za skupen razvoj in komercializacijo kompleta za naknadno vgradnjo, ki bo omogočal predelavo lahkih gospodarskih vozil z motorji z notranjim zgorevanjem v električna vozila. 
  • Skupen razvoj temelji na strokovnem znanju Skupine Renault na področju električnih vozil in industrijskih veščinah v obratu Re-Factory v Flinsu, prav tako pa tudi na izkušnjah podjetja Phoenix Mobility, francoskega pionirja v predelavi gospodarskih vozil. 
  • Prva povezava med velikoserijskim proizvajalcem avtomobilov in obetavnim zagonskim podjetjem s ciljem oblikovati novo komercialno ponudbo na trgu predelav.

Skupina Renault in podjetje Phoenix Mobility iz Grenobla, ki je specializirano za predelave gospodarskih vozil v električna, sta podpisala pismo o nameri za ustanovitev partnerstva za razvoj in prodajo kompletov za predelavo, prvim te vrste na francoskem trgu lahkih gospodarskih vozil. Ta inovativna rešitev omogoča predelavo več kot pet let starih lahkih gospodarskih vozil z motorjem z notranjim zgorevanjem v električno gnana vozila.

Prva etapa tega sodelovanja – v obliki "Proof of Concept" - bo faza skupnega razvoja s ciljem, da se prvi komplet za predelavo modela Master na trgu ponudi pred koncem leta 2023. Cilj prve etape bo prodati in vgraditi približno tisoč kompletov za predelavo ter tako poklicnim uporabnikom dokazati prednosti take predelave (udobnost vožnje na elektriko, spoštljivost do okolja, ekonomske prednosti itn.). Sčasoma bo ta inovativna rešitev razširjena še na druge modele.

Z izkoriščanjem industrijskih veščin ekip v obratu Re-Factory v Flinsu bo Skupina Renault te komplete sestavljala prav v tej tovarni, ki je namenjena krožnemu gospodarstvu; podjetje Phoenix Mobility bo na temelju svojega strokovnega znanja kot priznan ponudnik predelav za podjetja (segment BtoB).

"Skupina Renault, pomemben akter na področju električnih vozil, se ponovno izkazuje kot pionir, tokrat z razvojem inovativne rešitve za predelavo vozil na trgu, ki se šele poraja a ima velik potencial. To partnerstvo s podjetjem Phoenix Mobility predstavlja prvo povezavo med velikoserijskim proizvajalcem avtomobilov in obetavnim zagonskim podjetjem za uvedbo nove komercialne ponudbe na trg poprodajnih storitev. Ta bo prinesla izpolnitev pričakovanj naših poklicnih strank, ki iščejo bolj trajnostne in bolj gospodarne rešitve mobilnosti. Ta projekt je povsem skladen s strategijo Skupine Renault, da Re-Factory v Flinsu razvije v prvi obrat, ki je namenjen krožnemu gospodarstvu,"  je dejal François Delion, direktor poprodaje Skupine Renault.

"Phoenix Mobility je pionir in minula tri leta vodilni na področju predelav gospodarskih vozil iz javnih in poslovnih voznih parkov, zahvaljujoč temu sodelovanju s Skupino Renault pa sledi svoji industrijski strategiji. Ta nova etapa v našem razvoju nam bo omogočila naglo odzvati se na naraščajoče potrebe na trgu,"  je dodal Wadie Maaninou, ustanovitelj in glavni izvršni direktor Phoenix Mobility.