nova vozila Renault

Svetovna premiera: povezljivost in multimedijska naprava: nova izkušnja

Novi Espace udobje za potnike znatno povečuje z najsodobnejšo tehnološko opremo in povezljivostjo. Multimedijska naprava OpenR Link interaktivne izkušnje poenostavlja, jih naredi intuitivne in zabavne. Renault jo je naredil še bolj prijetno z obogatitvijo ekskluzivnih interaktivnih vsebin in številnih storitev.

Visoko tehnološka oprema - Novi Espace gre v korak s časom in je nabit s tehnologijo. Glede na državo je na armaturni plošči novega Espace lahko zaslon OpenR z dvema gladko spojenima površinama, ki tvorita obliko črke L: vodoravni zaslon TFT s površino 321 cm2 in diagonalo 31 cm (12,3'') za instrumentno ploščo (1.920 x 720 pik, ležeči format) ter pokončni zaslon s površino 453 cm2 in diagonalo 30 cm (12'') na sredini armaturne plošče (1.250 x 1.562 pik, pokončni format).

Vključno s prikazom v višini oči z diagonalo 24 cm (9,3'') torej novi Espace podatke prikazuje na skoraj 1.000 cm2 veliki površini, kar ustreza skoraj trem tabličnim računalnikom na dotik. Ta opremljenost, ena najboljših na trgu, omogoča polno interaktivno izrabo zmožnosti multimedijske naprave OpenR Link. Nikomur ne bo treba več čakati, da bi napolnil svoj telefon ali drugo prenosno napravo. V vsaki vrsti sedežev sta na voljo dve vtičnici USB-C, ki dopolnjujeta indukcijski polnilnik in dve vtičnici 12V – ena je spredaj, druga pa v prtljažniku.

Novi Espace za poživitev prostora za potnike ponuja različne igrive in prijazne možnosti prilagoditev osebnemu okusu. Nastavljanje sistema MULTI-SENSE je možno preko zaslona na dotik ali gumba za bližnjico na volanu, ponuja pa izbiro med štirimi prikazi, petimi gradniki (widgets) in osmimi barvami ozadja zaslona instrumentne plošče. Možno je izbrati tudi eno od 48 barv ambientalne razsvetljave »Living Lights«, ki jo tvorijo trakovi svetilnih diod na armaturni plošči in oblogah vrat. Za sproščujoče trenutke ta razsvetljava ponuja tudi samodejni način, ki vsakih 30 minut barvo prilagodi cirkadialnemu ciklu (24-urnemu biološkemu ritmu) in obdobju dneva (hladne barve zjutraj in tople ponoči).

Za slišni užitek – glede na različico – poskrbi vrhunska zvočna naprava Harman Kardon hi-fi z 12 zvočniki (enim spredaj na sredi, po dva visokotonca in dva nizkotonca spredaj in zadaj, dva zvočnika za prostorski zvok zadaj in nizkotonec v prtljažniku). Ljubitelji glasbe imajo na voljo pet programov poglobljene prostorske zvočne izkušnje: Studio, Concert, Immersion, Lounge in Club. Novi Espace je nabit s tehnološko opremo, ki je igriva in uporabnikom prijazna ter potnikom zagotavlja vso moderno pripravnost in udobje.

Povezljivost v duhu časa - Novi Espace ukinja meje med digitalnim svetom zunaj in v notranjščini avtomobila s prilagodljivo multimedijsko napravo OpenR Link z vključenim sistemom Google. Naprava OpenR Link z vgrajenim Googlom zagotavlja, da so Googlove aplikacije in storitve, kot so Google Maps, Google Assistant in druge iz ponudbe na Google Play na dosegu prstov, povsem enako kot na pametnem telefonu.

Zahvaljujoč takšni povezljivosti se po posodobitve ni več treba odpeljati na servis ali v prodajni salon, saj operacijski sistem s pomočjo tehnologije FOTA (firmware over the air) poskrbi za samodejne posodobitve, in načrtuje vzdrževanje na osnovi predvidevanj. Naprava OpenR Link je intuitivna, enostavna za uporabo in hiper-povezljiva, vsakdanje življenje v avtomobilu pa olajšuje z enako intuitivno uporabniško izkušnjo, kot jo ponujajo pametni telefoni. Vmesnik je povsem prilagodljiv osebnim željam in preko kabla ali brezžično združljiv s pametnimi telefoni s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay.

Ekskluzivne interaktivne vsebine - Po vzoru aplikacije My Renault, ki že ponuja edinstveno obogateno izkušnjo, Renault razvija svojo ponudbo ekskluzivnih povezljivih storitev predvsem zahvaljujoč partnerstvom z razvijalci in ustvarjalci vsebin. Deset edinstvenih in posebej za uporabnike vozil Renault zasnovanih aplikacij je že na voljo preko multimedijske naprave OpenR Link (odvisno od države). Po drugi strani pa aplikacija My Renault za pametne telefone zagotavlja dostop do knjižnice z do 39 vsebinami (glede na državo), ki so na voljo za novi Espace. Omogoča tudi izkoriščanje ekskluzivnih ponudb in prenašanje aplikacij v napravo OpenR Link.

Ekskluzivna aplikacija »SongPop za Renault« bo svojo svetovno premiero doživela v novem Espace. Ta brezplačna igriva aplikacija omogoča vsem potnikom, da skupaj sodelujejo v interaktivnem glasbenem kvizu, vsak na svojem sedežu in na svoji prenosni napravi. Ta vsebina je idealna za popestritev družinskih potovanj, v kombinaciji z zvočno napravo Harman Kardon hi-fi pa ponuja poglobljeno izkušnjo. Je plod sodelovanja med Renault in razvijalcem iger Gameloft (Skupina Vivendi).