nova vozila Renault

Megane E-Tech electric prejel oceno pet zvezdic EuroNCAP

Novi Megane E-Tech Electric je pravkar prejel oceno pet zvezdic EuroNCAP po preskusnem protokolu te ustanove za leto 2022. Novi Megane E-TECH je za zaščito odraslih potnikov prejel 85 odstotkov, za zaščito otrok pa 88 odstotkov najvišje ocene zahvaljujoč učinkoviti varovalni zgradbi, ki jo dopolnjuje sedem varnostnih blazin. Ocena zaščite ranljivih udeležencev v prometu znaša 65 odstotkov, ocena varnostnih pomagal za vožnjo pa 79 odstotkov.

Novi Megane E-Tech Electric ima zahvaljujoč prizadevanjem za brezkompromisno zagotavljanje varnosti poleg elementov, ki jih ocenjuje EuroNCAP, tudi inovativen sistem "Fireman Access", ki je plod več kot desetletnega sodelovanja Skupine Renault s francoskimi gasilci.

Na vetrobransko steklo vseh primerkov novega Megana E-Tech Electric je nameščena koda QR. Namenjena je reševalcem, ki ob posredovanju zaradi nesreče z odčitanjem kode lahko zelo hitro ugotovijo, da je pred njimi električen avtomobil. Hkrati dobijo tudi podatke o zgradbi avtomobila, na primer o lokaciji akumulatorja in varnostnih blazin, mestih za naglo rezanje karoserije brez tveganj, kar pomeni, da pri reševanju poškodovanih potnikov iz razbitega avtomobila prihranijo do 15 minut!

Sistem "Fireman Access" in koda QR sta samo del ukrepov, ki uporabnikom Renault vozil zagotavljajo optimalno varnost. Na splošno je zagotavljanje varnosti kupcev na cestah in tudi zaposlenih na delovnih mestih eden od treh glavnih stebrov (poleg okoljskega prehoda in vključevalnosti) strategije Skupine Renault za trajnostni razvoj (CSR), ki se izvaja v okviru strateškega načrta "Renaulution".