nova vozila Renault

Intuitiven Clio za prijetno življenje

Novi Clio še bolj olajšuje njegovo uporabo in bivanje v njem z optimiziranimi tehnologijami in razvajanjem tako voznika kot tudi potnikov z višjo ravnjo kakovosti. Multimedijska naprava Renault Easy Link v kombinaciji z nastavitvami sistema MULTI-SENSE in dvajsetimi pomagali za vožnjo, ki so na voljo, tvori zelo intuitivno delujočo celoto, ki je pristen "avtomobil življenja".
Vsem dosegljive tehnologije
DIGITALNI MERILNIKI ZA VSE
Novi Clio z novimi storitvami in povezljivostjo najvišje ravni omogoča še bolj intuitivno uporabo. To velja za vse pakete opreme, ki imajo vključeno digitalno instrumentno ploščo z diagonalo od 17,78 do 25,40 cm (7-10''). Zaslon z največjo diagonalo vključuje tudi prikaz zemljevidov za navigacijo in omogoča osebne prilagoditve glede na izbrane načine vožnje in nastavitve sistema MULTI-SENSE.
BREZŽIČNA POVEZLJIVOST S PAMETNIMI TELEFONI
Novi Clio ima multimedijsko napravo Renault Easy Link, ki omogoča dostop do cele vrste aplikacij, kot je navigacija, proaktivno vzdrževanje in informacijsko-razvedrilnih vsebin.

Naprava Renault Easy Link je odslej na voljo v dveh različicah, ki sta brezžično povezljivi preko vmesnikov Android Auto in Apple CarPlay: različica s 17,78 cm (7'') zaslonom in različica 23,62 cm (9,3'') zaslonom z vgrajeno navigacijsko napravo (serijska v različici esprit Alpine).  
POMAGALA ZA VOŽNJO PO ŽELJAH KUPCEV
S ciljem vedno bolj olajšati vožnjo in okrepiti varnost je v novi Clio vgrajenih 20 naprednih pomagal za vožnjo (ADAS). Razporejeni so v tri družine: vožnja, parkiranje in varnost. Med najpomembnejšimi funkcijami so sistem "Active Driver Assist", 360-stopinjska kamera in aktiven sistem pomoči pri zaviranju v sili z zaznavanjem kolesarjev in pešcev. Zahvaljujoč temu celovitemu naboru pomagal za vožnjo se novi Clio uvršča med najbolj varne avtomobile v svojem razredu.
"avtomobil življenja" za vse njegove potnike
Samodejna klimatska naprava, prostoročna kartica, indukcijski polnilnik za pametne telefone itn. so le del obsežne opreme in funkcij, ki jih ima novi Clio in ga naredijo za bolj vsestranskega ter prijetnega za vožnjo in bivanje za vsakega od potnikov. Drugi pomembnejši primeri so: sovoznikov sedež je nastavljiv po višini, od paketa opreme Tehno pa je na voljo tudi naslon za roke med prednjima sedežema. Ob vsem tem imajo potniki zadaj preprosto dostopnost in obsežen prostor za kolena, prtljažnik pa ima prostornino do 391 litrov*, ki novi Clio uvršča med najboljše v tem razredu.

Novi Clio je opremljen s tehnologijo MULTI-SENSE, ki omogoča odkrivanje novega sveta občutkov z ambientalno osvetlitvijo, ki jo je možno nastavljati na armaturni plošči in osrednji konzoli. Ta sistem združuje tehnologijo, preciznost in dovršenost v prid prijetnejšega bivanja v avtomobilu in boljšega občutenja vožnje.