nova vozila Renault

Novi Renault Austral razkriva svoje elegantne in mišičaste obrise

Novi Renault Austral v igri svetlobe in senc razkriva svoje mišičaste in elegantne obrise. Gilles Vidal, direktor za oblikovanje znamke Renault, nam osvetljuje oblikovalske namene z novim športnim terencem, s katerim bo Renault nadaljeval ofenzivo v segmentu C.

Oblikovalci so z uporabo temeljnih značilnosti, ki športne terence naredijo privlačne (oblikovna in velikostna razmerja, previsa, velikost koles), in poudarjenima ramenskima linijama ustvarili mišičast videz. Končni izdelek je športni terenec z močnim značajem, ki pa vendarle ostaja uglajen. Novi Renault Austral je oster, atletski in moderen, z izjemni proporci pa naredi vtis čvrstega in obenem okretnega avtomobila.

"Renault Austral združuje močne oblikovne elemente, ki mu zagotavljajo dinamičen in eleganten videz. Že na prvi pogled je prepoznavna njegova kakovost. Zmanjšali smo rege na karoseriji in poravnali stike v isti ravnini, da na mah daje občutek kakovosti." - Gilles Vidal, direktor oblikovanja znamke Renault.

Med značilnimi oblikovnimi elementi novega vozila Renault Austral je tudi jasno strukturirana guba, ki teče ob spodnjem robu karoserije. Nagnjena k sprednjemu delu avtomobila na njegov bok vnaša dinamičnost. Ta nov jezik oblike in načina se oddaljuje od klasične uporabe linij, ki so vzporedne s tlemi in statičnega videza. Ob pogledu s strani Austral deluje, kot da se poganja naprej, kot bi bil v gibanju tudi, ko stoji na mestu.

Tehnološki aspekt novega vozila Austral jasno kažejo svetila spredaj in zadaj. Dve veliki zadnji luči v obliki nasproti obrnjenih črk C se s spektakularnim učinkom stikata z zaščitnim znakom. Prednji del je podobno oblikovan in oko pritegne z vpadljivima žarometoma in masko. Z modelom Renault Mégane E-TECH Electric uvedeno mikro optično tehnologijo sestavljajo plošča iz pleksistekla, ki ima črte in vzorce vgravirane neposredno na površini in v njeni notranjosti. Ko je plošča pleksistekla osvetljena s svetilnimi diodami, gravirani deli zasijejo z učinkom natančnega, živega in prepoznavnega videza.