nova vozila Renault

Svetovna premiera: Novi Renault Austral

Novi Renault Austral, ki prihaja na slovenski trg v zadnjem četrtletju letošnjega leta, bo eden od glavnih stebrov Renault ponovnega osvajanja deleža v segmenta C, pri čemer sledi modeloma Novi Megane E-TECH Electric in Megane Conquest. Je tehnološki, učinkovit, povezljiv in v segment športnih terencev segmenta C vnaša duh strateškega načrta "Renaulution" in Renault novega vala, "Nouvelle Vague". Njegov atletski, čuten in tehničen videz je plod prenovljenega oblikovanja znamke Renault, prvikrat v ponudbi avtomobilov znamke Renault pa bo na voljo tudi ekskluzivna različica Esprit Alpine še bolj športnega videza.

Prefinjena in visokotehnološka notranjščina novega vozila Austral ponuja udobnost na ravni družinskih modelov, ki so obeležili zgodovino Renault. Novi Austral je prvi Renault avtomobil, zasnovan na konstrukcijski osnovi CMF-CD. Ponuja različne tehnologije elektrifikacije z motorji, ki so po izpustih in porabi goriva na najvišji ravni svojega razreda, s tem pa pokriva vse potrebe tako posameznih kupcev kot velikih voznih parkov (nov, močnejši in učinkovitejši polno-hibriden pogonski sklop E-TECH »Full Hybrid« ter blago-hibridni pogonski sklop). Vgrajene ima najsodobnejše tehnologije, proaktivne in pametne, na primer sistema MULTI-SENSE in 4CONTROL Advanced ter 32 naprednih pomagal za vožnjo (ADAS). Velik zaslon OpenR ima vgrajeno multimedijsko napravo OpenR Link z najboljšimi storitvami in aplikacijami Google. Skupaj ima novi Austral skoraj 1.000 cm2 zaslonske površine za prikaze, ob tem pa ponuja izkušnjo intuitivne, poglobljene in povezane vožnje. Nenazadnje - kakovost in trajnost sta bili ključni vodili specifikacije za snovanje novega vozila Austral in deležna posebne skrbi.

"Austral je popolno utelešenje tega, kar naj bi bil športni terenec segmenta C in kar je Renault zmožen doseči.", pravi Luca de Meo, glavni izvršni direktor Renault.