RENAULT SCENIC VISION

RENAULT SCENIC VISION

Več kot konceptno vozilo, navdih.

Youtube je onemogočen. Sprejmi piškotke, ki omogočajo dostop do video vsebine.Upravljanje

Prenova vozil za življenje

Renault Scenic Vision je konceptno vozilo z električnim pogonskim sklopom in vodikovim podaljševalnikom dosega. Kar zadeva okolje, varnost in vključenost, predstavlja utelešenje strateških zavez skupine Renault glede trajnostnega razvoja.


Renault Scenic Vision, ki se osredotoča na napredno zasnovo in funkcije, uporablja predvsem reciklirane materiale in takšne, ki jih je mogoče reciklirati, kar mobilnost popelje v novo dobo.

v zakulisju projekta

Youtube je onemogočen. Sprejmi piškotke, ki omogočajo dostop do video vsebine.Upravljanje

Prvo

konceptno vozilo H₂-Tech

95%

možnost recikliranja

70%

recikliranih materialov

24%

večja vidljivost

Osredotočenost na dizajn

Odgovoren dizajn

Renault Scenic Vision, ki združuje dizajn z učinkovitostjo, cenovno dostopnostjo in okoljsko trajnostjo, raziskuje povsem nov način premikanja. Renault Scenic Vision uvaja novo retoriko velikodušnih oblik z mehkimi in strukturiranimi oblinami.

 • Odgovoren dizajn - Renault Scenic Vision
 • Odgovoren dizajn - Renault Scenic Vision
 • Odgovoren dizajn - Renault Scenic Vision
 • Odgovoren dizajn - Renault Scenic Vision
 • Odgovoren dizajn - Renault Scenic Vision

Osredotočenost na okolje

Odgovoren dizajn

95 % materialov konceptnega vozila Renault Scenic Vision, vključno z akumulatorjem, je mogoče reciklirati. 70 % materialov v tem konceptnem vozilu je že recikliranih. 100 % materialov v vozilu, ki so v stiku s potniki, je recikliranih.

Hibridni pogonski sklop:

Vodikov, električni

Električni užitek, podaljšan z vodikom

Sinhroni električni motor nove generacije z navitim rotorjem zagotavlja 160 kW moči brez uporabe elementov redkih zemelj. Recikliran 40 kWh akumulator, izdelan v Franciji, je za polovico manjši, cenejši in kompaktnejši od enakovrednega električnega vozila.

16 kW gorivna celica, ki dopolnjuje zmogljivost 40 kWh električnega akumulatorja, razširi njegov doseg. Z enim samim postankom za manj kot 5 minut, da se napolni zeleni vodik, lahko prevozite več kot 800 km, ne da bi vam bilo treba polniti. Prav tako s tem zmanjšujete vaš ogljični odtis.

Nič več omejitve dosega z vodikovim podaljševalnikom. Lahko vozite in v celoti izkoristite električni pogonski sklop s trenutnim pospeševanjem, tiho vožnjo in brez tresljajev. Vozilo odvaja samo vodo - tako da med vožnjo ni onesnaževanja.

Osredotočenost na varnost

Safety Coach

90 % nesreč je posledica človeške napake v kombinaciji s slabimi prometnimi razmerami. Safety Coach pomaga vozniku, da predvidi tvegana območja in vedenje. V kombinaciji s standardnimi varnostnimi sistemi na vozilu pomaga zmanjšati nesreče do 70%.

heart rate sensor - Renault Scenic Vision

SPREMLJANJE ZDRAVJA

Senzor srčnega utripa, nameščen v volanu in kameri, zazna znake utrujenosti voznika ali omedlevice.

accelerator pedal - Renault Scenic Vision

STOPALKA ZA PLIN "S TRESLJAJI"

Stopalka za plin začne vibrirati, če je zaznana nevarnost, da bi voznik umaknil nogo s stopalke.

controlled driving - Renault Scenic Vision

NADZOROVANA VOŽNJA

Senzorji, nameščeni v vozilu, analizirajo številne parametre (pospeševanje, tekoča vožnja, pomanjkanje pozornosti, hitrost itd.). V primeru morebitnih nevarnih situacij ukrepa sistem Safety Coach.

visibility improved by 24% - Renault Scenic Vision

VIDNOST IZBOLJŠANA ZA 24 %

Ko se slike iz sprednje kamere projicirajo na pregleden zaslon armaturne plošče, pokrov motorja izgine iz voznikovega vidnega polja. Renault Scenic Vision predstavlja resnično prednost. Spredaj zagotavlja 24 % večjo vidljivost ter tako ponuja varnejšo in edinstveno izkušnjo vožnje.

Osredotočenost na človeka

Youtube je onemogočen. Sprejmi piškotke, ki omogočajo dostop do video vsebine.Upravljanje

ZVOČNO DOŽIVETJE

Renault Scenic Vision označuje začetek partnerstva med Renaultom in mednarodno priznanim glasbenikom in raziskovalcem zvoka Jean-Michelom Jarrom. "Ideja je, da na nek način poskušamo odkriti, kaj je Renaultova zvočna DNK in imeti prepoznaven Renaultov podpis."

10 NASTAVLJIVIH ZASLONOV PRIPOMOČKOV

10 prilagodljivih, intuitivnih, nastavljivih zaslonov je namenjenih različnim funkcijam, kot so temperatura, srčni utrip, glasba, večpredstavnost itd.

Nastavitev sedeža/naslona za meča - Renault Scenic Vision
Nastavitev sedeža/naslona za meča
Indikator akumulatorja - Renault Scenic Vision
Indikator akumulatorja
Onesnaženje - Renault Scenic Vision
Onesnaženje
Vitalne funkcije - Renault Scenic Vision
Vitalne funkcije
Temperatura v kabini - Renault Scenic Vision
Temperatura v kabini
Glasba - Renault Scenic Vision
Glasba
Videoposnetek - Renault Scenic Vision
Videoposnetek
Navigacija - Renault Scenic Vision
Navigacija
Alt
  • Ergonomski kokpit

   Odzivni kokpit se prilagaja obliki voznikovega telesa in zagotavlja optimalen položaj za vožnjo. Premika se v tandemu z voznikovim sedežem.

  • Adijo armaturni plošči
   Adijo armaturni plošči

   Kot nadaljevanje vetrobranskega stekla armaturno ploščo nadomešča prozoren zaslon, razdeljen na voznikov in sovoznikov del.

  • Prenos vsebine

   Vsebino pametnega telefona lahko prenesete na zaslon pilotske kabine, ki prikazuje tudi slike, posnete s kamero na sprednji strani vozila Renault Scenic Vision.

  • Čistilnik zraka

   Prezračevalne odprtine na vratih razpršijo prečiščen zrak v potniški prostor.

  • Zvok mehurčkov, avdio naslon za glavo
   Zvok mehurčkov, avdio naslon za glavo

   Ni vam treba obračati glave ali se obrniti, da bi se pogovarjali z drugimi potniki. Vsak naslon za glavo ima svoj zvočnik in celo svojo kamero, ki prikazuje sliko na zaslonu!

Odkrijte več...

concept car - Renault

Konceptna vozila Renault

Odkrijte inovacije skozi konceptna vozila, ki tlakujejo pot za prihodnja vozila Renault.

new range - Renault

Nova ponudba vozil Renault

E-Tech – električna vozila ali hibridi... Poiščite vozilo Renault, ki vam ustreza.

95 % možnost recikliranja: v skladu z evropsko direktivo 2005/64/ES o homologacijah za recikliranje. Sledenje obstoječim postopkom recikliranja izrabljenih delov in materialov.

70 % recikliranih materialov: Renault Scenic Vision ne uporablja nobenih surovin in vsebuje 70 % recikliranih materialov, pridobljenih iz obstoječih postopkov recikliranja ali prihodnjih razvojnih postopkov do leta 2030+. To je ena glavnih točk krožnega oblikovanja, ki se uporablja v naših prihodnjih vozilih.

Prvo konceptno vozilo s tehnologijo H2: glede na interno primerjalno študijo iz marca 2022 je to prvo konceptno vozilo, ki ponuja 16 kW gorivno celico v osebnem vozilu, ki razširja doseg 40 kWh električne baterije (razširja njeno avtonomijo).

Naše spletno mesto in njegovi partnerji uporabljajo piškotke za merjenje občinstva in uspešnosti spletnega mesta, za prikaz prilagojenih in / ali geolokaliziranih oglasov in vsebin ter za omogočanje interakcije z našo vsebino prek družabnih omrežij. Svojo izbiro lahko kadar koli spremenite s klikom na spodnjo povezavo "Upravljanje piškotkov".

Več o tem