Varnost, ki jo zagotavlja Renault

Vaša varnost je na prvem mestu. Za vašo zaščito vam ponujamo najboljšo varnostno opremo Renault.

V primeru zaviranja v sili

Renault – sistem za aktivno pomoč pri zaviranju v sili

Sistem za aktivno pomoč pri zaviranju v sili

V mestu ali na avtocesti preprečite ali ublažite udarec pri trku z drugim vozilom. 

Sistem zazna tudi pešce in kolesarje z manjšo hitrostjo. Če se ne odzovete dovolj hitro, ko senzor zazna nevarnost trka, sistem posreduje in vas opozori ter prevzame nadzor nad zaviranjem. 

Naši opozorilni sistemi

Naj vas spremljajo med vožnjo

Sistem za nadzor mrtvega kota

Sistem za nadzor mrtvega kota

Sistem za nadzor mrtvega kota preprečuje nevarnost trčenja. Pri hitrosti nad 10 km/h vas sistem z opozorilnimi lučkami samodejno opozori na prisotnost vozila v območju, ki ni vidno v vzvratnem ogledalu. 

Opozorilnik za varnostno razdaljo

Opozorilnik za varnostno razdaljo

Za zagotavljanje varnosti senzor v sprednjem delu vozila preverja razdaljo ter vklopi zvočno in vidno opozorilo v primeru nevarnosti trka z vozilom spredaj. 

Opozorilnik prekoračitve hitrosti s sistemom za prepoznavo prometnih znakov

Opozorilnik prekoračitve hitrosti

Med vožnjo ste obveščeni o omejitvah hitrosti in opozorjeni ob prekoračitvi omejitve. Sistem, ki je opremljen s kamero, zbira, analizira in primerja podatke na prometnih znakih z informacijami na zemljevidih ter vas obvešča prek armaturne plošče in projekcijskega zaslona (odvisno od vozila in različice). Za večjo učinkovitost nastavite omejevalnik hitrosti na največjo zaznano vrednost.

Opozorilnik za zaznavanje utrujenosti

Opozorilnik za zaznavanje utrujenosti

Za povečanje varnosti in preprečitev nevarnosti zaradi zaspanosti sistem analizira vaše vedenje (spremlja premikanje volana) in vam, če je potrebno, prek vidnega in zvočnega opozorila na armaturni plošči priporoča premor. 

Opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu

Opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu

Trenutek nepazljivosti? Če nenamerno zapustite vozni pas, vas na to opozorita vidno opozorilo in tresenje volana. Pri hitrosti nad 70 km/h se ta funkcija vklopi takoj, ko prečkate prekinjeno ali neprekinjeno črto brez vklopljenega smernika.

Pomočnik za ohranjanje voznega pasu

Pomočnik za ohranjanje voznega pasu

Nenamerna menjava voznega pasu? Aktivira se pomočnik za ohranjanje voznega pasu, ki samodejno popravi smer vožnje. Ta funkcija, ki se vklopi pri hitrosti med 70 in 160 km/h, deluje na volan in usmeri vozilo nazaj na vozni pas, takoj ko prečkate prekinjeno ali neprekinjeno črto brez vklopljenega smernika.

Oglejte si navodila za uporabo za naša vozila

Odkrijte še več tehnologij Renault

Renault CONNECT

Za vaše udobje v vozilu

Odkrijte Renault CONNECT
Renault EASY DRIVE

Za povsem brezskrbno vožnjo

Odkrijte Renault EASY DRIVE

Naše spletno mesto in njegovi partnerji uporabljajo piškotke za merjenje občinstva in uspešnosti spletnega mesta, za prikaz prilagojenih in / ali geolokaliziranih oglasov in vsebin ter za omogočanje interakcije z našo vsebino prek družabnih omrežij. Svojo izbiro lahko kadar koli spremenite s klikom na spodnjo povezavo "Upravljanje piškotkov".

Več o tem