pogosta vprašanja in odgovori

VAS ZANIMA VEČ O FINANČNEM KREDITU?

Vaše zaupanje nam pomeni veliko in si želimo, da se počutite udobno in informirano ob vsakem koraku. Za vaše olajšanje smo pripravili seznam najpogostejših vprašanj in odgovorov. V primeru dodatnih vprašanj ali potreb po dodatnih informacijah stopite v stik z nami.
1. Katera oblika financiranja je najbolj primerna zame?
Priporočamo, da si preberete značilnosti vsake oblike financiranja ali stopite v kontakt z RCI Banque SA, bančna podružnica Ljubljana, ki posluje kot Mobilize Financial Services, kjer vam bodo z veseljem svetovali. Odločitev naj bo odvisna od vaših potreb in želja. V primeru kredita postanete lastnik vozila ob podpisu pogodbe, pri finančnem lizingu pa ob plačilu zadnjega obroka.
2. Koliko razpoložljivega mesečnega dohodka lahko namenim za kredit?
Ob sklenitvi nove kreditne pogodbe razmerje med letnim stroškom servisiranja celotnega dolga in letnim dohodkom ne sme preseči 50%. Ne glede na višino mesečnega dohodka mora potrošniku po plačilu vseh obrokov iz kreditnih pogodb vsak mesec ostati najmanj znesek v višini 745€. Če potrošnik preživlja družinskega člana ali drugo osebo, ki jo mora preživljati po zakonu, mu mora ostati tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja, po merilih določenih z zakonom, ki ureja socialno varstvene prejemke, za dodelitev denarne socialne pomoči.
3. Kakšna je moja kreditna sposobnost? Kaj predstavlja izraz "SISBON"?

Kreditna sposobnost je odvisna od višine osebnih prihodkov, od trenutne zadolženosti in števila oseb, ki jih kreditojemalec preživlja. Po odobritvi kredita vam mora ostati znesek prihodkov v višini, ki jo določa Sklep o makrobonitetnih omejitvah kreditiranja prebivalstva in Zakon o izvršbi in zavarovanju. Bonitetno oceno preverite v Moj SISBON spletni aplikaciji, ki vsakemu posamezniku omogoča vpogled v zbrane podatke v sistemu SISBON. Več o sami storitvi SISBON pa si lahko preberete v tej zloženki. V kolikor ste poslovni subjekt in vas zanima vaša bonitetna ocena, jo preverite v Moj SISBIZ spletni aplikaciji, ki vsakemu posamezniku omogoča vpogled v zbrane podatke v sistemu SISBIZ. Več o sami storitvi SISBIZ pa si lahko preberete v tej zloženki.

4. Ali lahko zvišam svojo kreditno sposobnost?

Svojo kreditno sposobnost lahko zvišate z razkritjem vseh vaših rednih prilivov, ki jih prejmete na račun poleg plače (regres, božičnica, najemnine, rente ...), z višjim začetnim pologom ali pa s podaljšanjem ročnosti, s čimer zmanjšate bremenitev vašega mesečnega osebnega prihodka.

5. Ali lahko pridobi financiranje oseba, ki opravlja delo za določen čas?

Da. Za podpis pogodbe za kredit ali finančni lizing je potrebno vključiti poroka, ki bo v primeru izpada rednega dohodka zagotovil, da bodo obveznosti do kreditodajalca oziroma lizingodajalca poravnane. Vedno se je mogoče dogovoriti tudi individualno, glede na morebitne druge indikatorje. Za več informacij stopite v kontakt z RCI Banque, Bančna podružnica Ljubljana, ki posluje kot Mobilize Financial Services, na telefonsko številko 080 1887 ali na elektronski naslov: financiranje@si.mobilize-fs.com.

6. Kolikšna je najvišja starost posameznika, ki še lahko sklene financiranje?

Pogodba za kredit ali finančni lizing mora imeti zapadlost do posameznikove starosti 80 let. Naprimer: v kolikor želite pri 75-ih letih skleniti kredit za svoje vozilo, lahko sklenete kreditno pogodbo za obdobje 5 let, saj boste ob zapadlosti kreditne pogodbe stari 80 let.

7. Ali je možno predčasno prekiniti pogodbo o financiranju?

Da. Pogodbo o financiranju je možno predčasno prekiniti kadarkoli. V primeru, da ste s sklenitvijo financiranja prejeli morebitne ugodnosti, financiranje pa prekinete prej, kot so navedeni minimalni pogoji za pridobitev ugodnosti, se vam lahko delež ugodnosti zaračuna.

8. Koliko časa je potrebno čakati na odobritev financiranja?

Naša zaveza je, da vam podamo odgovor v roku 5 ur (ob upoštevanju delovnika med tednom od 8:00 do 16:00 ure).

9. Ali je mogoče skleniti financiranje preko interneta (online)?

Ne. Za sklenitev financiranja se je potrebno najprej oglasiti neposredno pri pooblaščenem prodajalcu, kjer se dogovorite za izbrano vozilo in pri njemu izpolnite potrebno dokumentacijo za sklenitev financiranja.

10. Ali je mogoč podpis dokumentacije za financiranje na daljavo (Online)?

Da. Ko v fizični obliki izpolnite vso dokumentacijo in jo oddate pri pooblaščenem trgovcu, boste morali najprej počakati na pregled dokumentacije in vaše bonitetne ocene. Ko bomo vašo vlogo prejeli in pregledali, bomo vašemu prodajalcu podali odgovor glede možnosti sklenitve financiranja. V kolikor se boste s ponudbo strinjali, boste preko elektronske pošte prejeli povezavo do vaše pogodbene dokumentacije, ki jo boste lahko prebrali in podpisali na daljavo, s čimer boste sklenili financiranje. Podpis je mogoče izvesti preko katere koli mobilne naprave (mobitel, tablica, osebni računalnik).


ODKRIJTE VEČ


VAS ZANIMA ŠE KAJ?

Kontaktirajte nas na telefonsko številko 080 1887 ali pa nam pišite na e-naslov financiranje@si.mobilize-fs.com.